Suka ogara w katowickim schronie. Kto zgubił?

Awatar użytkownika
hania
Gadu-Gadu: 4788548

Re: Suka ogara w katowickim schronie. Kto zgubił?

Post autor: hania »

BasiaM pisze: Mam też pytanie techniczne: czy opiekunka suni dowiedziała się nagle o wyjeździe ? na dwa dni przez wyjazdem dopiero dała znać, że sukę trzeba oddać ? Bo wydaje mi się, że takie decyzje podejmuje się z wyprzedzeniem.
A ja mam pytanie techniczne co nam daje kolejny taki wpis w tym wątku?
Awatar użytkownika
SARABANDA

Post autor: SARABANDA »

Koda będzie w schronisku sosnowieckim, katowickie czyli to z którego ją wzięliśmy odmówiło przyjęcia.
Nawet gdybym wróciła w sobotę, to po przejechaniu 500km nie za bardzo jestem w stanie jechać sama w niedzielę następne 700km w obie strony do Qzi. Obawiam się też że schronisko w niedzielę psa nie wyda. No i nie mam co zrobić z dziewczynami. :niewka:
"...wcale nie wyprzedziliśmy zwierząt i roślin na drodze ewolucji. Po prostu one poszły w jedną stronę, a my w drugą."
Awatar użytkownika
aganowaczek
Gadu-Gadu: 0

Post autor: aganowaczek »

qzia pisze:Może ktoś kto będzie na wystawie w Bytomiu może ją podwieźć. Uważam, że to trochę wstyd żeby ogar trafił do schroniska przy tak prężnie działającym forum i sporej sumie jaką ostatnio zyskało ogarkowo. :obraza_1:
Oczywiście - zgadzam się, wstyd.
Ja będę na wystawie w Bytomiu (jak w sobotę mechanik naprawi mi auto), ale z Aksamitką - nie za bardzo wyobrażam sobie jazdę małym autem z Aksą, Lenką i sunią, która atakuje inne suki :niewka: Nie mam klatki, ani takiego bagażnika, żeby odgrodzić oba psy. No i kwestia czasu (700 km w obie strony to dla mnie w obecnej sytuacji zbyt daleka i długa droga). Uważam, że suka powinna pojechać sama w samochodzie, a nie w towarzystwie innego psa. Czy ktoś mieszkający blisko Sosnowca mógłby zawieźć sunię do Kasi - myślę, że fundusz pokryje koszty transportu :mysl_1: :zgoda: Ja w sobotę oddaję samochód do mechanika.
Basia? klimolki? Grot?
Panu Bogu świeczkę a diabłu OGAREK :-)
Hodowla Ogara Polskiego
"z Sarmackiej Tradycji FCI"
534 992 136

Awatar użytkownika
SARABANDA

Koda jednak znalazła dom ! Zabrał ją znajomy obecnej właścicielki, który już ma psa. Chodzili razem na spacery, podobno go słuchała. Będę miała namiary, skontaktuję się i postaram poznać. Na tę chwilę nic więcej zrobić nie możemy. Dziękuję wszystkim którzy się zaangażowali i chcieli pomóc :zgoda:
Gdyby nie wypaliło to dam znać .
"...wcale nie wyprzedziliśmy zwierząt i roślin na drodze ewolucji. Po prostu one poszły w jedną stronę, a my w drugą."
Awatar użytkownika
qzia
Gadu-Gadu: 9909298
Kontakt:

Post autor: qzia »

:uff: :uff: To super wieści. Jakby co to tylko pamiętajcie,że jak sunia jednak trafi do schroniska to ja nie będę mogła jej zabrać. Co innego z domu. Ale całe szczęście już wszystko dobrze. :silacz: :silacz:
Awatar użytkownika
gryfna
Gadu-Gadu: 0

Post autor: gryfna »

To wspaniale, Sarabanda.
Miejmy nadzieję, że tym razem opcja "nie wypaliło" nie będzie miała miejsca.
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Post autor: kasiawro »

Dobre wieści, aby sunia została u znajomego psiarza.
Dziewczyny tak na przyszłość prośba aby nie przybijać do muru kogoś kto chciał dobrze, a się nie udało. To nic nie zmieni dla psa i tego "właściciela". Wiele może popsuć między ogarowcami, a szkoda bo tworzymy fajne towarzystwo i bardzo pomocne innym ludziom i psom.
Awatar użytkownika
BasiaM

Post autor: BasiaM »

Gosia, masz jakieś wieści jak ma się Koda ?
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
SARABANDA

Jeszcze nie dzwoniłam, zagoniona jestem.
Awatar użytkownika
SARABANDA

Dzisiaj rano zadzwonił opiekun Kody z informacją że wczoraj ugryzła jego syna. Przed chwilą rozmawialiśmy już na spokojnie. Koda bardzo dobrze się sprawowała w domu, chciała towarzyszyć cały czas dzieciom, te chcąc jej się w którymś momencie pozbyć żeby pograć na komputerze zapięły jej smycz i chciały odciągnąć i wtedy ugryzła w rękę. Sunia jest pod obserwacją weta do 10 października i do tej chwili jest w obecnym domu, po tym czasie musimy coś dla niej chociażby tymczasowego znaleźć.
ODPOWIEDZ