OGARY POLSKIE z Poniatowskiego Dworku

Awatar użytkownika
CalmaS
Gadu-Gadu: 0

Re: Husarz i Mina w Poniatowskim Dworze

Post autor: CalmaS »

:marzyc_2: Piękne psy! Śnieżka byłaby przeszczęśliwa mając ogara do zabaw :tia:
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Post autor: kasiawro »

Cudne wspólne fotki.
Awatar użytkownika
Poniatowski Dwór
Kontakt:

Post autor: Poniatowski Dwór »

U nas dziś pierwsza kąpiel Husiego była uskuteczniana. Kurcze - mamy wysoką wannę - bała się go tam zagonić, ale się udało (wychodził sam niesamowicie sprawnie) Żeby mi tak ktoś wędzonkę podawał (chociaż chyba wolę wino) w czasie kąpieli (aby skojarzenia z myciem były super) to bym się wcale nie obraziła. Husi się nie obraził. Dał się wyszorować, zeżarł wszystko i szybciutko (po angielsku) wymknął się z łazienki, jak tylko drzwi się uchyliły. A pani potem zmywała wszystko w łazience (po chorobę mi taka wielka łazienka - ile tam metrów sprzątania!!) Ale HUsi jak gdyby pachnie(???) i dziś jest czyściutki. Za jutro nie odpowiadam... niestety. A teraz sobie spokojniutko śpi na moich nogach - wielki słodziak :marzyc_2: , Minka wybrała miejscówkę u Weroniki i tak pięknie wygląda na jej różowym dywaniku, ze nie wiem, czy ja będę dziś ruszać :marzyc: I Wera i Mina będą z tego powodu bardzo szczęśliwe...
z Poniatowskiego Dworku pozdrawiają Ania i Łukasz z dziećmi
oraz AS-ANI, HUSARZ, FELIX, MINA, ARIADNA i ZADZIOR
https://www.facebook.com/Ogary-Polskie- ... 921752356/
Kontakt do HODOWLI 515061115
Awatar użytkownika
qzia
Gadu-Gadu: 9909298
Kontakt:

Post autor: qzia »

:marzyc: :marzyc: :marzyc: Dzielny Husi. :( Ja ogara kąpałam tylko raz. :strach_2: Przed światówką w Danii postanowiłam wykąpać Ajszę. :gleba: :gleba: Do tej pory mi tego nie zapomniała. :obraza_1: :obraza_1:
Awatar użytkownika
Basia
Gadu-Gadu: 3582961

Post autor: Basia »

Ania, z Miną nie będziesz miała takich przejść. Ona (jako miłośniczka kup :zly2: ) była często kąpana. Wystarczy jej powiedzieć "wchodź do wanny" (oczywiście najpierw trzeba ja zagonić do łazienki i zabarykadować drzwi :gleba: ), a potem to już tylko wielokrotnie "nie ruszaj się", "zostań", "nie wychodź", "stój" ...
Trzeba się tez przygotować, że finalnie będzie na ciebie śmiertelnie obrażona. Nigdy nie odkryłam czy foch spowodowany jest kąpielą, czy brakiem na sobie cudownej kupy :gleba:
Pozdrawiamy,
Basia i Zuzia
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Post autor: kasiawro »

Poniatowski Dwór pisze:U nas dziś pierwsza kąpiel Husiego była uskuteczniana. Kurcze - mamy wysoką wannę - bała się go tam zagonić, ale się udało
Skoro macie podwórko i zapewne wodę na zewnątrz polecam kąpiele ogrodowe.
Czyściej w domu, pies spokojniejszy i dla Was szybciej.
Nawet jak jest zdecydowanie chłodniej jak teraz kąpiemy jak jest konieczność oczywiście psy na dworze, tylko wtedy nabieram w wiaderka letniej wody. Wycieram, one trochę poganiają bo dostają ataku biegania i idą do domu.
Awatar użytkownika
aganowaczek

Post autor: aganowaczek »

Ja raz w życiu kąpałam Dusię w wannie - na dworze było zimno przeokropnie. Jak już ją tam wsadziłam to stała i łypała okiem kiedy tu zwiać :gleba: Zalałam całą łazienkę, Duśka wytarzała się mokra we wszystkie fotele i kanapy :jezyk_3: Potem poślizgnęła się o mokra podłogę i wyrżnęła łbem w ścianę... :tia:

Jestem zdecydowaną zwolenniczką kąpania psów na dworze :zgoda:
Panu Bogu świeczkę a diabłu OGAREK :-)
Hodowla Ogara Polskiego
"z Sarmackiej Tradycji FCI"
534 992 136

Awatar użytkownika
Poniatowski Dwór
Kontakt:

Wystawą w Warszawie chcieliśmy zakończyć czempionat młodzieżowy ale Pani Śędzina I.Łuczak nie doceniła naszego Husiego i dostał bd. :placzek: Szkoda, że akurat lubelskiej sędzinie nie zbyt podoba sie ogar z Lubelszczyzny (ale to przeciez jej świete prawo - nad gustami sie nie dyskutuje), ale i tak szkoda, bo nie będzie sensu jeździć na wystawy na których Pani Łuczak będzie sędziować (u wszystkich pozostałych sędziów u których byliśmy (4 róznych sędziów) Husi zdobywa oceny doskonałe)
Ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło - myślę, że dzięki temu spotkamy ogarze towarzystwo na jakiejś jesiennej wystawie tego roku a nie dopiero na wiosnę (bo pewnie siedlibyśmy na laurach czempionatu)
Więc - do rychłego zobaczyska :hi_1: :hi_1: :hi_1: :hi_1: :hi_1:

Zbiorowe zdjęcia mogłyby stać się stałym elementem każdej wystawy. Super sprawa :brawo_1: :happy3: :happy3: :szacun_1:
Załączniki
h1.jpg
h1.jpg (164.9 KiB) Przejrzano 1424 razy
Huba-Fraszka, Husarz, Fraszka, Harfa, Gaja
Huba-Fraszka, Husarz, Fraszka, Harfa, Gaja
h3.jpg (135.07 KiB) Przejrzano 1420 razy
Husi ze Zbyszkiem
Husi ze Zbyszkiem
h2.jpg (118.18 KiB) Przejrzano 1420 razy
z Poniatowskiego Dworku pozdrawiają Ania i Łukasz z dziećmi
oraz AS-ANI, HUSARZ, FELIX, MINA, ARIADNA i ZADZIOR
https://www.facebook.com/Ogary-Polskie- ... 921752356/
Kontakt do HODOWLI 515061115
Awatar użytkownika
qzia
Gadu-Gadu: 9909298
Kontakt:

Post autor: qzia »

Ojojoj widzę że Husi chyba już tatusia przerósł. :nunu: :nunu: :obraza_1: Śliczny i kochany nasz synuś. :marzyc_2: :marzyc_2:
Awatar użytkownika
Poniatowski Dwór
Kontakt:

Ewoluujemy. :uff: Uskuteczniamy pierwsze spacery bezsmyczowe...Wyszliśmy za ogrodzenie naszej posesji i poszliśmy zwiedzać okolice (nawet nie wiedziałam, że mamy takie bogactwo różnorodnego terenu zaraz za zakrętem). Pieski na spacerku grzeczniutkie, biegają ale nie spuszczają nas z oka - (choć i sarenki się u nas zdarzają...), nawet byłam zdziwiona, że tak często biegną po ścieżce a nie po polu czy lesie. Niestety nie wszystkim dało się dogodzić - dzieci mam zdecydowanie zmotoryzowane i zużycie nóżek następuje u nich bardzo szybko :niewka: :niewka:. Szczególnie gdy mama wymyśliła 3 godzinny spacer gdzieś tam. Ale daliśmy rade :piwko: - wsparciem dla dzieciaczków były rosnące często a gęsto maliny, które osładzały im trudy wędrowania... :uff:
Załączniki
1.jpg
1.jpg (144.66 KiB) Przejrzano 1261 razy
2.JPG
2.JPG (182.42 KiB) Przejrzano 1264 razy
3.JPG
3.JPG (167.22 KiB) Przejrzano 1261 razy
4.JPG
4.JPG (164.4 KiB) Przejrzano 1260 razy
HUSI KANGUREK
HUSI KANGUREK
5.JPG (165.95 KiB) Przejrzano 1259 razy