KW - pytanie do Klubu.
Moderatorzy: BACHMATsforanemroda, eliza
Re: KW - pytanie do Klubu.
Dyskusja rozwija się bardzo ciekawie, ale chyba nieco rozmywamy temat, bo pytanie dotyczy wyłącznie ZASAD, a nie sensu, czy intencji. A w temacie. Czy wpis Danuty należy traktować jako odpowiedź na pytanie ?
- qzia
- Gadu-Gadu: 9909298
- Kontakt:
Oczywiście ale nie zmienia to faktu, że ogarami nie są.
A resCACIB to jednak ocena bardzo, powiedzmy prestiżowa. Nie jeden PKR nie dostał takiej.
Nie chodzi mi o to, że psy są dajmy na to brzydkie/nieogarze/czy jakoś tak. Nie wiem bo ich nie widziałam. Chodzi mi bardziej o sędziego, (hihihi) który nieogarowi taką ocenę daje i o ogary, które na to patrzą i pewnie źle się z tym czują.
Oczywiście to wszystko żartem, choć trochę to niepokoi
mnie jako potencjalnego hodowcę
PKRów.

- qzia
- Kontakt:
Ja cały czas czekam w napięciu na odpowiedź z ZKwP i mam nawet zamiar dalej pytać.

Myślę, że od momentu wpisania na KW ogara polskiego właśnie są przedstawicielami tej rasy i razem przedstawicielami tej rasy konkurują na ringu.qzia pisze:Oczywiście ale nie zmienia to faktu, że ogarami nie są.A resCACIB to jednak ocena bardzo, powiedzmy prestiżowa. Nie jeden PKR nie dostał takiej.
![]()
A tytuły przeróżne nie są niezbędne, a nawet nie są jakoś szczególnie potrzebne do uzyskania uprawnień hodowlanych

- Iza i Sławek
- Gadu-Gadu: 0
- Kontakt:
Jest to ocena nie dość że prestiżowa, to jeszcze unikalna - mam dwie interki w domu A żadna nie otrzymała takiej OCENYqzia pisze:Oczywiście ale nie zmienia to faktu, że ogarami nie są.A resCACIB to jednak ocena bardzo, powiedzmy prestiżowa. Nie jeden PKR nie dostał takiej.
...

Co więcej, przez kilkanaście lat mojego wystawowego życia, nie spotkałem psa, który by taką OCENĘ dostał

Wesna z Gończaków
- Ola i Dunaj
- Gadu-Gadu: 9495783
Też odnoszę takie wrażenie (odnośnie zbaczania dyskusji z głównego toru) I też jestem ciekawa (czysto teoretycznie) czy odpowiedź Danuty oznacza, iż każdy hodowca, w dowolnej chwili może pertraktować wprowadzenie psów do zamkniętej KW ?hucuł pisze:Dyskusja rozwija się bardzo ciekawie, ale chyba nieco rozmywamy temat, bo pytanie dotyczy wyłącznie ZASAD, a nie sensu, czy intencji. A w temacie. Czy wpis Danuty należy traktować jako odpowiedź na pytanie ?

Utopista widzi raj,
realista widzi raj plus węża.
Helmut Walters
realista widzi raj plus węża.
Helmut Walters
- qzia
- Kontakt:
My prości ludzie ze wsi nie znamy się na tych waszych szmponach i ginterach. My hodujmy zdrowe, smukłe i niezwykłe w ruchu psy a nie kanapowe beczki
i pewnie tego gintera się nigdy nie doczekamy.

qzia bardzo mnie cieszy i z pewnością nie tylko mnie, że hodujesz zdrowe, smukłe i niezwykłe w ruchu psy, ale złośliwość zaczyna być Twoim znakiem rozpoznawczym. Jak nie czepiasz się "beczkowatych ogarów", to ocen sędziowskich. Przydałaby się odrobina empatii i taktu z Twojej strony. Przepraszam, że odbiegam od tematu, ale w kółko powtarzające się te same złośliwe teksty zaczynają mnie mierzić.
- Iza i Sławek
- Kontakt:
Oficjalna odpowiedź:
W odpowiedzi na Pana pismo z dnia 28.05.2014 roku otrzymanego w dniu 02.06.2014 roku Zarząd Klubu Ogara Polskiego informuje, że decyzja Zarządu Głównego dotycząca zamknięcia Księgi Wstępnej dla psów rasy Ogara Polski nie uległa zmianie i nadal obowiązuje.
Jednocześnie informujemy, że na indywidualny wniosek właściciela psów wpisanych w 2014 roku do Księgi Wstępnej, po zasięgnięciu opinii Głównej Komisji Hodowlanej oraz Klubu Ogara Polskiego, Zarząd Główny podjął decyzję o otwarciu Księgi dla tych psów.
Klub Ogara Polskiego
Przewodnicząca
Magdalena Musiał
W odpowiedzi na Pana pismo z dnia 28.05.2014 roku otrzymanego w dniu 02.06.2014 roku Zarząd Klubu Ogara Polskiego informuje, że decyzja Zarządu Głównego dotycząca zamknięcia Księgi Wstępnej dla psów rasy Ogara Polski nie uległa zmianie i nadal obowiązuje.
Jednocześnie informujemy, że na indywidualny wniosek właściciela psów wpisanych w 2014 roku do Księgi Wstępnej, po zasięgnięciu opinii Głównej Komisji Hodowlanej oraz Klubu Ogara Polskiego, Zarząd Główny podjął decyzję o otwarciu Księgi dla tych psów.
Klub Ogara Polskiego
Przewodnicząca
Magdalena Musiał
Wesna z Gończaków
- aganowaczek
No i wszystko jasne
Obowiązuje, ale może nie obowiązywać
Super.

Obowiązuje, ale może nie obowiązywać

Super.