KW - pytanie do Klubu.

Moderatorzy: BACHMATsforanemroda, eliza

hucuł

Re: KW - pytanie do Klubu.

Post autor: hucuł »

Dyskusja rozwija się bardzo ciekawie, ale chyba nieco rozmywamy temat, bo pytanie dotyczy wyłącznie ZASAD, a nie sensu, czy intencji. A w temacie. Czy wpis Danuty należy traktować jako odpowiedź na pytanie ?
Awatar użytkownika
qzia
Gadu-Gadu: 9909298
Kontakt:

Post autor: qzia »

Oczywiście ale nie zmienia to faktu, że ogarami nie są. :niewka: A resCACIB to jednak ocena bardzo, powiedzmy prestiżowa. Nie jeden PKR nie dostał takiej. ;) Nie chodzi mi o to, że psy są dajmy na to brzydkie/nieogarze/czy jakoś tak. Nie wiem bo ich nie widziałam. Chodzi mi bardziej o sędziego, (hihihi) który nieogarowi taką ocenę daje i o ogary, które na to patrzą i pewnie źle się z tym czują. :placzek: :placzek: ;) ;) Oczywiście to wszystko żartem, choć trochę to niepokoi :strach_4: :strach_4: mnie jako potencjalnego hodowcę :niewka: PKRów. :silacz: :silacz:
Awatar użytkownika
qzia
Kontakt:

Ja cały czas czekam w napięciu na odpowiedź z ZKwP i mam nawet zamiar dalej pytać. :silacz: :silacz:
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Post autor: Ania W »

qzia pisze:Oczywiście ale nie zmienia to faktu, że ogarami nie są. :niewka: A resCACIB to jednak ocena bardzo, powiedzmy prestiżowa. Nie jeden PKR nie dostał takiej. ;)
Myślę, że od momentu wpisania na KW ogara polskiego właśnie są przedstawicielami tej rasy i razem przedstawicielami tej rasy konkurują na ringu.
A tytuły przeróżne nie są niezbędne, a nawet nie są jakoś szczególnie potrzebne do uzyskania uprawnień hodowlanych ;)
Awatar użytkownika
Iza i Sławek
Kontakt:

Post autor: Iza i Sławek »

qzia pisze:Oczywiście ale nie zmienia to faktu, że ogarami nie są. :niewka: A resCACIB to jednak ocena bardzo, powiedzmy prestiżowa. Nie jeden PKR nie dostał takiej. ;)...
Jest to ocena nie dość że prestiżowa, to jeszcze unikalna - mam dwie interki w domu A żadna nie otrzymała takiej OCENY :D
Co więcej, przez kilkanaście lat mojego wystawowego życia, nie spotkałem psa, który by taką OCENĘ dostał :mysl_1:
Wesna z Gończaków
Awatar użytkownika
Ola i Dunaj
Gadu-Gadu: 9495783

Post autor: Ola i Dunaj »

hucuł pisze:Dyskusja rozwija się bardzo ciekawie, ale chyba nieco rozmywamy temat, bo pytanie dotyczy wyłącznie ZASAD, a nie sensu, czy intencji. A w temacie. Czy wpis Danuty należy traktować jako odpowiedź na pytanie ?
Też odnoszę takie wrażenie (odnośnie zbaczania dyskusji z głównego toru) I też jestem ciekawa (czysto teoretycznie) czy odpowiedź Danuty oznacza, iż każdy hodowca, w dowolnej chwili może pertraktować wprowadzenie psów do zamkniętej KW ? :mysl_1:
Utopista widzi raj,
realista widzi raj plus węża.
Helmut Walters
Awatar użytkownika
qzia
Kontakt:

My prości ludzie ze wsi nie znamy się na tych waszych szmponach i ginterach. My hodujmy zdrowe, smukłe i niezwykłe w ruchu psy a nie kanapowe beczki :niewka: ;) i pewnie tego gintera się nigdy nie doczekamy. :placzek: :niewka: :jezyk_3:
Awatar użytkownika
delia

Post autor: delia »

qzia bardzo mnie cieszy i z pewnością nie tylko mnie, że hodujesz zdrowe, smukłe i niezwykłe w ruchu psy, ale złośliwość zaczyna być Twoim znakiem rozpoznawczym. Jak nie czepiasz się "beczkowatych ogarów", to ocen sędziowskich. Przydałaby się odrobina empatii i taktu z Twojej strony. Przepraszam, że odbiegam od tematu, ale w kółko powtarzające się te same złośliwe teksty zaczynają mnie mierzić.
Awatar użytkownika
Iza i Sławek
Kontakt:

Post autor: Iza i Sławek »

Oficjalna odpowiedź:

W odpowiedzi na Pana pismo z dnia 28.05.2014 roku otrzymanego w dniu 02.06.2014 roku Zarząd Klubu Ogara Polskiego informuje, że decyzja Zarządu Głównego dotycząca zamknięcia Księgi Wstępnej dla psów rasy Ogara Polski nie uległa zmianie i nadal obowiązuje.

Jednocześnie informujemy, że na indywidualny wniosek właściciela psów wpisanych w 2014 roku do Księgi Wstępnej, po zasięgnięciu opinii Głównej Komisji Hodowlanej oraz Klubu Ogara Polskiego, Zarząd Główny podjął decyzję o otwarciu Księgi dla tych psów.

Klub Ogara Polskiego

Przewodnicząca

Magdalena Musiał
Wesna z Gończaków
Awatar użytkownika
aganowaczek

Post autor: aganowaczek »

No i wszystko jasne :twisted:
Obowiązuje, ale może nie obowiązywać :gleba:
Super.