Łopatą i grabiamy- czyli czas w ogródku spędzamy

Awatar użytkownika
qzia
Gadu-Gadu: 9909298
Kontakt:

Re: Łopatą i grabiamy- czyli czas w ogródku spędzamy

Post autor: qzia »

Warzywnik super. :mysl_1: :mysl_1: Bosz ile jeszcze roboty i planów przede mną. :strach_2: :strach_2: Najfajniej jest podziwiać innych i planować, że u mnie też tak będzie. :marzyc: :marzyc: Chyba zacznę od tych cudnych powojników. :mysl_1: :mysl_1:
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Post autor: kasiawro »

Endo to ja poproszę zbliżenie tego super warzywnika i widzę w donicach chyba pomidorki, a w tych workach ... :mysl_1: Coś więcej poproszę o tych panelach, bo ja chyba inne widuję?
Co do żurawek to też bardzo je lubię i jak będzie pogoda i czas to pochwalę się nimi :).
Marta po ile kupujesz żurawki?
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Post autor: Ania W »

Ja bym chciała wiedzieć skąd wziąć takie nadstawki na palety...i jak to wychodzi cenowo ;)
Piękne są takie "skrzynie" wiklinowe :marzyc_2:
No swojego czasu napatrzyłam się na skrzyniowe warzywniki i desperacko zmierzam w tym kierunku ;)
Awatar użytkownika
endo

Post autor: endo »

ale się cieszę, że warzywniaczek przypadł Wam do gustu :happy3:

już odpowiadam: nadstawek do palet trzeba szukać w składach palet, jest takich miejsc naprawdę sporo, kosztują ok.20-30zł (bywa taniej ;) ) za sztukę, mają wymiary 120/80cm i są wysokie na 20cm, niczym nie impregnowaliśmy drewna, tylko ta folia bąbelkowa od środka, mam nadzieję, że parę lat wytrzymają ;)

Kasiu, w doniczkach i skrzyneczkach są pomidorki, głównie koktajlowe, ale też bycze rogi i ananasowe,w sumie 10 różnych odmian, a w workach jutowych mój eksperyment ;) - ziemniaki!!! jutro zrobię fotki z bliska, dzisiaj znalazłam jeszcze taką
DSCF0968.JPG
DSCF0968.JPG (145.12 KiB) Przejrzano 746 razy
ziemniaki :) tydzień temu, teraz są dużo większe
DSCF0959.JPG
DSCF0959.JPG (134.37 KiB) Przejrzano 739 razy
Obrazek
Awatar użytkownika
endo

Post autor: endo »

Marta A pisze:Warzywniak rewelacyjny!

Żurawki piękne też, właśnie je odkrywam na potrzeby mojego powstającego ogródka ;)
Ale strasznie drogie sadzonki, będę próbowała wysępiać po ludziach :mrgreen:
Marta, żurawki się pięknie i szybko rozrastają, kup parę, za chwilę będziesz dzielić i rozsadzać :)
Obrazek
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Post autor: kasiawro »

Endo, nie wiem jak to przeczytałam, ale zrozumiałam że to nadstawki do paneli - zmęczenie robi swoje ;), myślałam co to może być takiego.
Psy Wam tego nie niszczą?
trzymam kciuki za ziemniaki i gratuluję pomysłu.
Wiklinowe płotki też fajne ale chyba mnie trwałe. Widziałam też z podkładów kolejowych i wyścielone właśnie folią, też fajnie i podkłady trwałe są :).
Awatar użytkownika
nulka

Post autor: nulka »

Dołączam do fanek warzywniaka .Z tymi nadstawkami to super pomysł ,widziałam u dziewczyn duże pojemniki zbite z desek ,a tu gotowce ,gdyby nie internet to by człowiek siedział w grzędach :gleba:
Fajne są tez piętrowe warzywniaki .Póki co cieszę się moim tymiankiem ,mam chyba cztery odmiany ,jeszcze są w doniczkach i pięknie rosną .Ogródek ziołowy to moje marzenie ,a bazylia to niedoscignione marzenie ...
Ekstra te worki jutowe :)
Żurawki -jak najbardziej jestem za .Kupiłam chyba dwa lata temu za grosze w Auchanie trzy odmiany ,a w tym roku w Bolestraszycach kilka po 8-9zł wieksze i mniejsze były po 5zł chyba ,także niedrogie .
Dzisiaj zamówiłam takie cudo ALBICJA ALBIZIA SUMMER CHOCOLATE ma kwiatki świecące nocą ,ale czy u mnie będą to nie wiem :mrgreen: Na razie to to będzie w donicy i zimie w domu
Klonik tez mi się marzy :)
Awatar użytkownika
Ewka

Post autor: Ewka »

Na Allegro, wczoraj sprawdzałam, można kupić żurawki już za 4,50 - 5,00 zł, a jest też oferta po 3 zł za sadzonkę. Ja często kupuję na Allegro, właściwie bez pudła, nie zdarzyło mi sie kupić złych roślin... a wybór tam ogromny i kiedy wie się czego się chce, bo ma już się roślinkę obejrzaną i obmacaną :mrgreen: to warto poszukać na Allegro okazji cenowych... Ostatnio (dwa tygodnie temu) zamówiłam dwie jodełki balsamiczne. Otrzymałam dwa piękne egzemplarze po 17 zł za sztukę.
Byleby w sercu ciągle maj!
Awatar użytkownika
hania
Gadu-Gadu: 4788548

Post autor: hania »

Widzę, że nie tylko ja szukam żurawek na allegro :mrgreen: . Myślicie, że będą rosły pod sosnami?
Ja mam z allegro i roślinami i dobre i złe do świadczenia, ale więcej tych dobrych.

Endo czy do worków z ziemniakami będziecie jeszcze dosypywali ziemi? Bardzo jestem ciekawa efektów. Skąd braliście sadzeniaki?
Awatar użytkownika
Ewka

Post autor: Ewka »

Dla Marty sprawdzałam ceny... ja na razie nie dokupuję żurawek... no, chyba,że spotkałabym bladoróżową drżączkowatą. To taka wdzięczna roślina, kwitnie bardzo długo. Mam egzemplarz ciemnoróżowy.
Haniu, pod sosnami też będa rosły, choć na pewno wolą, jeśli trochę słońca dochodzi. Pod sosnami jest poza tym kwaśno, ale mam jedną żurawkę na kwaśnej rabacie i jest ogromna... Choć przez to, że w cieniu ma trochę odbarwione liście - powinna być bordowa a jest raczej zielonkawo -bordowa.
Byleby w sercu ciągle maj!
ODPOWIEDZ