KW - pytanie do Klubu.
Moderatorzy: BACHMATsforanemroda, eliza
Re: KW - pytanie do Klubu.
Informacja podana na stronie Klubu Ogara i Gończego Polskiego.
Dnia 24 pażdziernika uchwałą Plenum Zarządu Głównego ZKwP, została zamknięta KW dla rasy Ogar Polski. Nie dotyczy trzech miotów psów o nr tatuażu 001 do 018, dla których termin i miejsce przeglądu kwalifikacyjnego do hodowli w/w zostanie podany do wiadomości w możliwie najkrótszym terminie. Sam przegląd odbędzie sie nie później niż w miesiącu lutym 2011.
Dnia 24 pażdziernika uchwałą Plenum Zarządu Głównego ZKwP, została zamknięta KW dla rasy Ogar Polski. Nie dotyczy trzech miotów psów o nr tatuażu 001 do 018, dla których termin i miejsce przeglądu kwalifikacyjnego do hodowli w/w zostanie podany do wiadomości w możliwie najkrótszym terminie. Sam przegląd odbędzie sie nie później niż w miesiącu lutym 2011.
- weszynoska
- Gadu-Gadu: 9111199
- Kontakt:
To już jest jakaś wiadomość ...
To ja się teraz też zapytam, gdzie można znaleźć informacje na temat otwarcia Księgi Wstępnej.
Jej zamknięcie podjęto uchwałą Plenum Zarządu Głównego...a ponowne otwarcie?
Jeszcze raz zerknę na stronę ZKwP bo może teraz zrobiłam to zbyt pobieżnie ale nic mi takiego w oko nie wpadło...
Jeszcze raz zerknę na stronę ZKwP bo może teraz zrobiłam to zbyt pobieżnie ale nic mi takiego w oko nie wpadło...
- To ja się teraz też zapytam, gdzie można znaleźć informacje na temat otwarcia Księgi Wstępnej.
- qzia
- Gadu-Gadu: 9909298
- Kontakt:
A ja tam się bardzo cieszę. W końcu mamy zmieniać wzorzec to nowa krew się przyda.

- weszynoska
- Gadu-Gadu: 9111199
- Kontakt:
A co tu taki ruch?? Czyżby się coś szykowało?? 

O proszę! To są jeszcze jakieś newsy o zmianie wzorca...qzia pisze:A ja tam się bardzo cieszę. W końcu mamy zmieniać wzorzec to nowa krew się przyda.![]()
![]()
![]()
Ja słyszałam tylko o usunięciu ograniczeń wagowo-wzrostowych, więc nie wiem czy to akurat są te zmiany, które masz na myśli pisząc o powodzie do radości.
Węszynosko - no właśnie "już się naszykowało". Po oficjalnym zamknięciu KW nagle pojawiły się psy do KW wpisane. I jak to w czeskim filmie (choć może bardziej by pasowało teraz powiedzenie "jak w ZKwP" ) nikt nic nie wie...albo nie chce się tajemną wiedzą podzielić.
- qzia
- Kontakt:
Cieszę się bo niedługo będziemy hodować wielkie, tłuste, "mocnej kości" ogaropodobne psy w typie tosy. Rodzinnie familijne kanapowce w szelkach.
Wtedy spokojnie będę się mogła zająć chartami, bo te im chudsze tym piękniejsze
a im szybsze tym lepiej.
Wracając do tematu. Może te suki były wpisane do KW przed zamknięciem księgi a dopiero teraz komuś się zachciało je wystawiać? Nie wiem w jakiej były klasie.

Wracając do tematu. Może te suki były wpisane do KW przed zamknięciem księgi a dopiero teraz komuś się zachciało je wystawiać? Nie wiem w jakiej były klasie.

To były ok. dwuletnie psy, nie suki
- qzia
- Kontakt:
A co do zmiany wzorca to ja jestem przeciw bo decydując się na wybór rasy jaką chcę hodować, nie brałam pod uwagę sytuacji, że maja to być molosy. Interesowały mnie zgrabne psy myśliwskie z duża pasja łowiecką, wybitnie inteligentne i pełne sprytu. Pamiętajmy o tym, że zmiana wyglądu pociąga za sobą zmianę charakteru psa, a dolewanie nowej krwi może zmienić nasze bystre ogary w ciapowate miśki.
Jak dwuletnie psy to nie powinny być z KW.
Ale tyle ostatnio było warunkowych miotów, że i wpisy do KW może mogą być warunkowe.

Jak dwuletnie psy to nie powinny być z KW.