Moderator: BACHMATsforanemroda
Sławku zgoda, też uważam, że pozbycie się nadwagi to kwestia odpowiedniej diety i ruchu….a to leży po stronie właściciela. I właśnie dlatego mnie to boli, że pies jest zaniedbany. Ok, niech ten lepszy ale z nadwagą wygra, ale niech ma odnotowane w karcie oceny, że nie jest w kondycji wystawowej.Iza i Sławek pisze: Nadwagi można pozbyć się w ciągu tygodnia - ile czasu zajmie usunięcie nieprawidłowości o których wspomniałem ?
Przepraszam, że padło na Ciebie ale już nie mogę z tym „aktywnie polującym”. To się ciągle powtarza w ogłoszeniach o szczeniakach . Jak ktoś chce podkreślić jaki to super pies/suka to pisze, że „aktywnie polujący”…tak jakby można było „biernie polować”Iza i Sławek pisze:że Edek jest aktywnie polującym Ogarem i sylwetka, tak daleka od twojego wzorca, mu w tym nie przeszkadza.
On się pewnie ani w bagno, ani w zaspę nie zapadnieIza i Sławek pisze:Mam za to wątpliwości, czy ten.... delikatniejszy wydostanie się sam z bagna, z zaspy śnieżnej…
chichichi - łączymy się w bóluqzia pisze:Sorki ale od pewnego czasu bardzo wystawowo uaktywnił się mój tzw. Wąż lub TŻ czy jak to tam zwał.
Wzorcowy hanower jest cięższy od bawara ale to nie oznacza, że ma nadwagę. A o tym rozmawiamyProszę porównaj dwa posokowce - przecież Hanower nie powinien mieć racji bytu. A ma się dobrze, (nawet wygrał konkurs w Jaśkowie) Czasami potrzebna jest siła i masa. S.
MożnaAnia W pisze:Przepraszam, że padło na Ciebie ale już nie mogę z tym „aktywnie polującym”. To się ciągle powtarza w ogłoszeniach o szczeniakach . Jak ktoś chce podkreślić jaki to super pies/suka to pisze, że „aktywnie polujący”…tak jakby można było „biernie polować”Iza i Sławek pisze:że Edek jest aktywnie polującym Ogarem i sylwetka, tak daleka od twojego wzorca, mu w tym nie przeszkadza.