Baltazar, pies w typie ogara z Pomorza szuka nowego domu

Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Re: Ogaropodobny Monte ze schroniska w Gdyni do adopcji

Post autor: kasiawro »

qzia pisze: JUtro mam sprawę w sądzie o eksmisję sąsiadki i trochę jestem wkurzona. Sorry. :niewka:
Qzia jeśli masz potrzebę o tym napisać proszę o pisanie na takie tematy na swoim blogu, a nie na wątku, który i tak już ma wielki bałagan, a takie wpisy w porządkowaniu nie pomagają. Twoje zdanie dotyczące sądu zostaje usunięte.
Awatar użytkownika
qzia
Gadu-Gadu: 9909298
Kontakt:

Post autor: qzia »

Zrobisz jak chcesz. Choć jest wiele wpisów nie na temat w wielu wątkach i jakoś nikt się nie czepia. :niewka: Nie wiem o co się kłócicie, bo nie czytałam dokładnie. Mogę psu jako tako pomóc. Mam przyjaciółkę z Gdańska. Działa w innym schronisku ale może coś pomoże. Szkoda usypiać psa. Moim zdaniem. :niewka: :niewka:
Awatar użytkownika
Wigro
Gadu-Gadu: 0

Post autor: Wigro »

Sorki znowu mnie szlag trafił,
chcą uśpić psa i jeszcze te dwa domki co podziękowały, ech.
Nikogo nie chcę denerwować.
ani bić piany.
Ogar dobry:Gęby długiej. Paznokci tępych. Zadu przestronnego, łakomy, zwajca.
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo

Teraz moich słów kilka.
1.Co do Monte.
Chyba z DT u aganowaczek wyszły jakieś nieporozumienia, mam takie wrażenia czytając Was.
Aganowaczek, czy Ty proponujesz DT dla tego psa w zamian za finansowanie jego wydatków związanych z leczeniem,karmą?
Jeśli chcesz aby fundusz ogarkowa pokrył wydatki z nim związane, a samo hotelowanie (kojec i praca nad psem) będzie za free to uważam że jak najbardziej można psa mieć na DT. Jeśli pisząc o stawce jak u weszynoski (nie wiem czy w tym wątku to było) myśląc o dodatkowej kwocie to chyba tak jak miszakai myśli nie bardzo można bo to nie jest legalne .....?
Z drugiej strony uważam, że nasz fundusz ogarkowy też nie jest legalną instytucją więc nikt z funduszu nie ma podstaw prawnych aby chcieć fakturę.
Piszę to co głośno myślę, nie znam się na prawie kompletnie.
Poza tym uważam, że na obecną chwilę i na problem z psem (ugryzienie) Aga to nie jest odpowiedni pomysł u Ciebie. Ja nawet nie pomyślałam o koniu ani Kubie, ale o młodej i tym wcześniejszym ugryzieniu tego psa. Taka spokojna sunia jak ta z Katowic czy Kościana to można myśleć, ale nie pies który ugryzł.
2. Co do jechania po Wigro:
Ewka to nie jest tak, że chłop chce pomóc, a ktoś go karci i "jedzie po nim". Sama nie raz czytałaś zapewne jak Wigro pisaniem swym zawiłym obrażał innych.
Idealnie to napisała Irie
"Ile dobrego wnosisz tym, co robisz, tyle złego tym, co piszesz"
Szanuję Wigro za to co zrobił dla wielu potrzebujących psiaków, jak mocno wkręcił się w ogary, jak fajnie spędza czas na wędkowaniu wraz z ogrem, ale nie można tolerować obrażania innych.
I do aganowaczek to nie jest riposta oj nie :nunu: .
Teraz jako sołtys:
Wigro pisze:Sorki znowu mnie szlag trafił,
chcą uśpić psa i jeszcze te dwa domki co podziękowały, ech.
Nikogo nie chcę denerwować.
ani bić piany.
Wigro jak najbardziej jest zrozumiałe to, iż istotny dla Ciebie jest los psiaka, ale Twoje "sorki" nie wiem czy tyczą się administratora, osób czytających forum czy osób które obraziłeś w poprzednich postach - proszę o sprecyzowanie oraz o przeprosiny osób które poczuły się dotknięte tym co wcześniej napisałeś.
qzia pisze:Zrobisz jak chcesz. Choć jest wiele wpisów nie na temat w wielu wątkach i jakoś nikt się nie czepia. :niewka:
Qzia jasne, że jest - sołtys też człowiek, ale jak sołtysom wypomniano nie reagowanie, to tym sposobem w jeden wieczór sołtys zauważył problem i reaguje, aby uniknąć kolejnego.
Co nie znaczy, że pisać na temat sąsiadki na czacie czy Twoim blogu nie jest zabronione ;).

Z pozdrowieniami wieczorowymi kasiawro i sołtys w jednym
Awatar użytkownika
qzia
Kontakt:

Ciekawe czy dygresje na temat legalności opłat za DT, przewinień Wigro i moich wpisów są na temat Montego? :mysl_1: :niewka: :niewka:
A co do opłat za DT to cała dogomania żyje z tego i (bez urazy) cwaniaków co na tym po parę tysięcy miesięcznie zarabiają na czarno jest pełno. :niewka: :niewka:
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo

qzia pisze:Ciekawe czy dygresje na temat legalności opłat za DT, przewinień Wigro i moich wpisów są na temat Montego? :mysl_1: :niewka: :niewka:
Qzia legalność opłat związana jest z Monte bo nie wiemy jak rozwiązać problem aby było dobrze dla wszystkich.
Co do Wigro to wypominania i obrażania jego dotyczyły się tego psia, a Twoja sąsiadka ni jak się ma do Montego.
Awatar użytkownika
qzia
Kontakt:

Widzę, że mamy kolejnego "chłopca do bicia". :niewka: :niewka: Przykre ale trudno.
Mam nadzieję, że uda nam się Montemu jakoś pomóc i go nie uśpią, zanim ogarkowo skończy przepychanki na temat tego co jest w temacie a co nie. :psiako: :psiako:
Awatar użytkownika
Wigro
Gadu-Gadu: 0

Post autor: Wigro »

Sorki to oczywiście do Wszystkich.
Dzieki Kasia, Aga, Wilga i inni.
Ogar dobry:Gęby długiej. Paznokci tępych. Zadu przestronnego, łakomy, zwajca.
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo

Wigro Dziękuję za sprecyzowanie, lecz nadal nie widzę jasnych przeprosin dla tych dwóch konkretnych osób, oczywiście mam na myśli miszakai oraz weszynoskę.

Qzia ja też taka mam nadzieję :).
Awatar użytkownika
kwadra
Gadu-Gadu: 2083032

Post autor: kwadra »

Wybaczcie że naciskam ale czy mamy jakiś konkretny pomysł w jego sprawie?? Bo trochę mnie nie było (wyjazd w góry a potem niespodziewanie szpital) i sie zastanawiam na czym stoimy. Ja osobiscie nie jestem w stanie (w obecnym stanie) w zaden sposob pomoc :niewka: :niewka: pomijajac w tym wszystkim odległosc.
be the person your dog thinks you are
ODPOWIEDZ