Mam na działce nad Sanem dwie rajskie jabłonki i meczą się okrutnie chociaż ślicznie kwitły i miały jabłka (w zeszłym roku posadzone ) jutro wykopujemy i przenosimy koło domu ,tak samo magnolia .Poszalałam i posadziłam tez dwa miłorzęby i korkowce ,nie wiem czy to n ie za dużo tych drzew ,ale nie wiadomo jak długo się utrzymają

Czarny bez rośnie nad Sanem jak głupi ,zbieram i kwiaty i owoce .I pigwowca tez posadziłam i dzika różę tez ,bo latałam za płatkami po okolicy i tylko przy drodze ludzie maja albo powycinali .Zdobyłam troszke i konfitura była a nalewka zlana

A czy funkie i hortensje to lepiej do donicy czy do gruntu? Miałam dwie funkie w donicy i zostały na działce (na zimę ) w tych donicach chyba nie przeżyły .
O to pocieszyłyście mnie z orzechem ! Bo on blisko domu i bardzo duży ,będziemy przycinać .Wiewióry z orzechami podobno u nas chodzą

Dzięki Agata za Irminkę doszłam do 4 strony

U nas już jaszczurki szaleją i motyle a na przekwitajacej mirabelce jeszcze pełno pszczół ,w zeszłym roku nie mogłam sie oderwać od kwiatnącej lipy to był koncert pszczeli! Może kiedys dorobię sie kilku uli .