MWPR, Katowice, 21-23 marca 2014 r. – CACIB

Moderator: BACHMATsforanemroda

Awatar użytkownika
klimolki
Gadu-Gadu: 0

Re: MWPR, Katowice, 21-23 marca 2014 r. – CACIB

Post autor: klimolki »

Dziś odbył się finał ras polskich
Załączniki
Chart właśnie biega
Chart właśnie biega
DSC00320.JPG (210.3 KiB) Przejrzano 1422 razy
I podium ;-)
I podium ;-)
DSC00334.JPG (175.63 KiB) Przejrzano 1421 razy
"Jest twoim przyjacielem, partnerem, obrońcą - twoim Psem. Jesteś jego życiem, miłością, przewodnikiem. Będzie twój - wierny i oddany do ostatniego uderzenia serca. Winien mu jesteś zasłużyć na to oddanie." - M. Siegal

Obrazek
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Post autor: kasiawro »

Gratuluje wszystkim występów w Katowicach!!!
Moje 5 groszy :)
Nie lubię wystaw halowych jak już pewnie część z Was wie i dlatego nie często pojawiam się z psem na takowych wystawach. Gratuluję tym, którym na takie wystawy się chce zgłaszać psiaki i jeździć.
Sędziowanie dla mnie bardzo obiektywne i 90% sprawdzało się według moich w głowie lokat.
Co zauważyłam i już pisałam kiedyś, poziom wystawiania psów się znacznie poprawił :silacz: . Tutaj nie chcę pisać o Kubie bo on już dla mnie zawodowiec, ale o "szarych" posiadaczach ogarów.
Grom był wystawiany rewelacyjnie, pies poza jeszcze nie do końca rozbudowaną głową (ma na to czas jeszcze) super proporcjonalny bardzo zwarty w ruchu i to chyba jedyny pies któremu Pani cały czas oddawała chodnik :brawo_1: :brawo_1: :brawo_1: . Myślę, że chłopak na nie jedne podium jeszcze wejdzie.
Niestety zgłaszając psy na halówki kochani kontrolujcie to po czym pies biega. Ja wiem że jestem cwaniara bo stoję obok i komentuję, ale czasami aż mi żal było jak psy biegały po śliskiej powierzchni, a panie i panowie jak królowie :). Nawet jeśli osoba oceniająca prosi o bieganie po prostej to macie prawo przesunąć się aby jeden i drugi pies biegł równolegle po chodniku. Jakie szanse na ładny kłus ma pies biegnący po śliskim skoro drugi biegnie sobie pewnie po chodniku ...?
Co jeszcze mnie bardzo ucieszyło to może 2-3 ogary z ciut nadmierna ilością kilogramów , a doskonale wiecie jak mocno na to zwracam uwagę ;).
Kasię i Age jeszcze Kuba przypilnuje, aby końce ringówki trzymały w garści i tym samym nie zasłaniają głów, a mogą konkurować z Gromem.
Pozdrawiam Wszystkich, Maćkowi Dziękuję za pełne wyniki.
Gromowej Pańci gratuluje wyników na finałach nie wiem jak w ruchu ten gończy, ale postawą powinniście być przed nim, oczywiście to mojej osoby opinia.
Do zobaczenia w Opolu.
Załączniki
Kazan
Kazan
Kazan
Kazan
Pixi
Pixi
Grom
Grom
Grom
Grom
Kazan pokazuje zgryz
Kazan pokazuje zgryz
Hejnał
Hejnał
Egar
Egar
Egar
Egar
i znowu Grom :)
i znowu Grom :)
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo

cd.
Załączniki
Zbyszko
Zbyszko
Pixi i Fantazja
Pixi i Fantazja
Aura, Awra
Aura, Awra
Aura
Aura
Awra, Fantazja
Awra, Fantazja
Pixi, Aura
Pixi, Aura
Fantazja
Fantazja
Paxi
Paxi
Aura
Aura
Aksamitka
Aksamitka
Awatar użytkownika
klimolki

kasiawro napisał, cyt: "nie wiem jak w ruchu ten gończy, ale postawą powinniście być przed nim, oczywiście to mojej osoby opinia"

Grom w finale ras polskich pobiegł słabo, skacząc przy tym, czuł sukę gończego i na niej sie koncentrował. Moja ocena: "gończa" lepiej biegła i wygrała.
"Jest twoim przyjacielem, partnerem, obrońcą - twoim Psem. Jesteś jego życiem, miłością, przewodnikiem. Będzie twój - wierny i oddany do ostatniego uderzenia serca. Winien mu jesteś zasłużyć na to oddanie." - M. Siegal

Obrazek
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo

ostatnie:
Załączniki
Aronia
Aronia
Coda
Coda
Burda
Burda
Coda, Zuzia
Coda, Zuzia
Coda, Zuzia, Burda
Coda, Zuzia, Burda
Aronia, Aksamitka
Aronia, Aksamitka
Aura dla Macieja :)
Aura dla Macieja :)
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo

klimolki pisze:kasiawro napisał, cyt: "nie wiem jak w ruchu ten gończy, ale postawą powinniście być przed nim, oczywiście to mojej osoby opinia"

Grom w finale ras polskich pobiegł słabo, skacząc przy tym, czuł sukę gończego i na niej sie koncentrował. Moja ocena: "gończa" lepiej biegła i wygrała.
Ja na finałach nie byłam, widziałam sunię w finale gończych tylko.
Na 100% jakaś sunia gończa miała cieczkę bo Fuks strasznie wariował na chodniku, aż mu szczęka latała, Grom zresztą też, ale wiedziała Pani co robić ;).
Awatar użytkownika
qzia
Gadu-Gadu: 9909298
Kontakt:

Post autor: qzia »

Wielkie gratulacje dla Gromka. :silacz: :brawo_1: :brawo_1: No cóż. Konkurencja była nie do pokonania. ;) ;) Gromek to piękny pies. Hodowczyni może być dumna. :zgoda: :zgoda:
Wystawa jak zwykle całkiem fajna, choć dla nas pechowa. Zaginęło zgłoszenie Kuby do MP i mimo, że zapłaciliśmy nie mógł wystąpić. :niewka: :( :( Trochę było mu przykro. :( Ale psiaki wynagrodziły mu przykrości. Bardzo nas cieszy drugi już CACIB Aroni i jej BOS w tak wysokiej stawce. Prezentem dla mnie był też resCACIB Aksamitki. :happy3: :happy3: Brawa dla sprawnej handlerki. :silacz: :szacun_1: W piątek Zbyszko z Zuzią zdobyli jeszcze III miejsce w Parach Hodowlanych. :mrgreen: Na 3 pary. ;) :gleba: W niedzielę nasz absolutnie boski Najid zdobył kolejnego CACIBa i CWC i zakończył swój Championat Polski. :uff: :happy3: Zbyszko wystąpił w MP, tym razem bez Kuby i wraz z uroczą prezenterką zajęli II miejsce. :mrgreen: :mrgreen: Co celebryta to celebryta.
:hi_1:
Awatar użytkownika
klimolki

Gromek i jego pani dziękują za gratulacje :szacun_1: i gratulują wszystkim przedstawicielom tej najpiękniejszej rasy polskiej :zgoda:
Dziękują też bardzo za miłe spotkanie z dwunożnymi i czworonożnymi koleżankami i kolegami, a właściwie jedną wielką ogarzą rodziną :piwko: Do zobaczenia na następnych wystawach :hi_1:

Obrazek
Awatar użytkownika
Ewka

Post autor: Ewka »

Serdeczne gratulacje i dla tych z pudła :brawo_1: , i dla tych tylko z bieżni...
Byleby w sercu ciągle maj!
Awatar użytkownika
Hekate

Post autor: Hekate »

Wielkie gratulacje! :piwko:
ODPOWIEDZ