OGAR POLSKI specjalizacja

Maciej Osiński

Re: OGAR POLSKI specjalizacja

Post autor: Maciej Osiński »

To zależy jaki koń... Najlepiej to jak szczeniak od pierwszych dni chodzi z końmi. Moja Uncja już owczarka jednego dobrze z zadu kopnęła...
"Zastanawiałeś się kiedyś, co one o nas muszą myśleć? No popatrz tylko - wracamy ze spożywczego z niesamowitą zdobyczą: kurczakiem, wieprzowiną, połową cielaka. Muszą myśleć, że jesteśmy najlepszymi myśliwymi na świecie!"
Awatar użytkownika
Wigro
Gadu-Gadu: 0

Post autor: Wigro »

Na pewno masz rację, są różne konie i psy ale OP to nie tosamo co ON.
ON wykonuje rozkazy, bezdyskusyjnie, ja myślę zanim ruszę- to jest duża różnica.
Jak każesz ONkowi skoczyć przez okno, to skoczy, ja zejdę schodami.
Jak zawieżli dwa OP na tor dla chartów, to posiedziały , pomyślały, i jak im kazali gonić szmatę to pobiegły na spotkanie po cięciwie, poczekały aż szmata sama przyleci.
(fakt, nie marketing)
Jak ja widzę lochę w zagrodzie to podchodzę do biedaczki na metr, ale jak znajdę prawdziwe wybiegane dziki w lesie to gadamy na 3 do 5 metrów. Do kukurydzy z dzikami nie wchodzę, nie dam się pociąć.My ogary tak mamy, dbamy o swoją dupę, no chyba że pijak machnie puszką z piwem w stronę mojej pani, ma mnie u szyi, bez szkolenia, wiemy co mamy robić (tak było).
Pozdrawiam serdecznie.
Ogar dobry:Gęby długiej. Paznokci tępych. Zadu przestronnego, łakomy, zwajca.
Maciej Osiński

no ON wtedy sam przyatakował bez rozkazu. Konie łaziły sobie po polu. Dostał strzała, wyleciał ze 3 metry w powietrze i poturlał się do swojego domu...
"Zastanawiałeś się kiedyś, co one o nas muszą myśleć? No popatrz tylko - wracamy ze spożywczego z niesamowitą zdobyczą: kurczakiem, wieprzowiną, połową cielaka. Muszą myśleć, że jesteśmy najlepszymi myśliwymi na świecie!"
gryfna

Post autor: gryfna »

Ha, Wigro, gdyby to było takie proste... Obawiam się, ze Gryf traktuje konia jak większego dzika :D
Martwi mnie tylko jedna rzecz - dostanie debil kopytem w łeb i po ogarze. Tego chcę uniknąć, jak również panicznej szarży cwałem na oślep - co przy mniejszej ilości szczęscia może zabić mnie.
Gryf, widząc konie luzem na padoku przygląda się im z dystansem. Wszystko się zmienia, gdy dosiadam rumaka. Chciałam przylać głupkowi palcatem, niechcący koń dostał w zad i się zaczęło.... Jezusmaria :strach_2: Dobrze, że nikt mnie wtedy nie słyszał na tych polach.... :oops:

Menerzy są. Mam doświadczoną menerkę, która obiecała, że pomoże. Teletakt będzie ostatecznością.
Awatar użytkownika
Wigro

A widzisz,
może to nie chodzi o konia jako takiego tylko o coś co wozi jego ludzia.
Jest mało rzeczy na które szczekam, a już w domu to prawie na nic ale jak pedały bez roweru kręcą nogami mojej pani to szczekam i już. Na panią na prawdziwym rowerze nie szczekam.
Więc on może tylko się dziwi i musi się przyzwyczaić.
Awatar użytkownika
Aszemi
Gadu-Gadu: 4921992
Kontakt:

Post autor: Aszemi »

Wigro pisze:ale jak pedały bez roweru kręcą nogami mojej pani to szczekam i już
:D :D :D Ależ Ty masz zabawny sposób pisania :D :D :D
Obrazek
Obrazek
"Pies nie dba o to, czy jesteś bogaty, czy biedny...
bystry czy tępy, mądry czy głupi.
Oddaj mu swoje serce, a on odda ci swoje.
O ilu ludziach można to powiedzieć?
Ilu ludzi może cię uczynić rzadkim, czystym i wyjątkowym?"
Awatar użytkownika
carmen

Post autor: carmen »

temat się trochę rozmył ;)

gryfna... jesteś ubezpieczona na NW podczas jazdy konnej?
Określ swoją wizję przyszłości. Zastanów się jaka jest jej cena? Postanów, że ją zapłacisz...
Awatar użytkownika
rafkow
Gadu-Gadu: 34201
Kontakt:

Post autor: rafkow »

gryfna pisze:dostanie debil kopytem w łeb i po ogarze.
Hmmm... Zwykło się mówić iż łeb to ma koń...we wzorcu Ogara mówi się o głowie...to kim jest w końcu ten debil :zdziw_4: Kogoś nie wymieniłem a brał jeszcze udział w tym zajściu ??
Pozdrawiamy !!!
Maczkowy blog
Maciej Osiński

właśnie. NW to ważna sprawa - sam nie mam bo ciągle zapominam i mi nie po drodze... :(
Awatar użytkownika
Wigro

Żaden Ogar nie jest debil, wypraszam sobie.
I nie da się kopnąć w nic.
I tu jest sedno, bez jaj, nawet Wielkanocnych.
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ