Tu będzie BARDzo fajny blog ;-)
Re: Tu będzie BARDzo fajny blog ;-)
Szkoda że nie przysłali zdjęcia całej sylwetki Udanej. Synek faktycznie mocno misiowaty. Ciekawa jestem Ursusa. 

"...wcale nie wyprzedziliśmy zwierząt i roślin na drodze ewolucji. Po prostu one poszły w jedną stronę, a my w drugą."
Kawał psiura 

Może następna raząSARABANDA pisze:Szkoda że nie przysłali zdjęcia całej sylwetki Udanej. Synek faktycznie mocno misiowaty. Ciekawa jestem Ursusa.

Synek to już nawet nie miś a niedźwiedź. Jak na niespełna rocznego to chłop jak dąb.
U Ursusa teraz sporo rodzinnie się dzieje, jestem umówiona na info niedługo. Może przy okazji urodzin będą jakieś newsy

Wzięłabyś na kolanka co ?miszakai pisze:Borduś, mój malutki![]()

- qzia
- Gadu-Gadu: 9909298
- Kontakt:
Piękny psiur.
Cały tatuś. Choć ja bym chyba trochę przystopowała z karmieniem albo więcej aerobiku.
Za chwilę brzuchol dosięgnie do ziemi, a to jednak ma być gończy nie borduś.

I tu się nie zgodzę.qzia pisze: Choć ja bym chyba trochę przystopowała z karmieniem albo więcej aerobiku.![]()
Za chwilę brzuchol dosięgnie do ziemi, a to jednak ma być gończy nie borduś.
![]()

- qzia
- Kontakt:
Kilo czy dwa nie szkodzi ale ten wygięty do ziemi grzbiecik.
Biorąc pod uwagę fakt, że psiak nie ma roku i dość miękkie kosteczki, to bym uważała. No i co to znaczy "waga kontrolowana"?
Ja też kontroluję swoją wagę a jednak wyglądam jak wyglądam.
No i myślę, że waga już zaczyna odbiegać od wzorca. Proszę nie brać sobie oczywiście moich słów do serca.
Staram się bronić wzorca ogara jako psa gończego i walczyć z coraz bardziej molosowatym wyglądem naszej rodzimej rasy. Oczywiście jeśli psiak wyrośnie duży to masę musi mieć, bo jakby był chudy to wyglądałby jak Don Kichot a to też kiepsko.
A tak w ogóle to przepiękne psisko.

No bez przesadyqzia pisze:Kilo czy dwa nie szkodzi ale ten wygięty do ziemi grzbiecik.![]()

To na pewno nie był miot "na masę" i nie był też najbardziej wyrównanym miotem w historii rasy. Dwa "molosowate" szczeniaki też się w nim pojawiły, choć tego nikt, przynajmniej patrząc na Łozę, się nie spodziewał

Też lubię sportowy typ ogara, ale w jego przypadku ani mu fafli nie obetną, łałoka w pliski nie zbiorą ani grubości łap nie zmniejszą.

I nie biorę do serca - polemizuję

- qzia
- Kontakt:

- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
- Gadu-Gadu: 13373652
Ja tam zdecydowanie wolę typy nie sportowe, a takie jak borduś
.
Łęk ma, ale u niego nie jest on przez nadwagę. Ja akurat na wagę, masę i tłuszczyk cięta jestem bardzo, nie jeden to potwierdzi, ale u niego brzuszek nie zwisa
.
Sroko ruch ma,a kątowanie do idealnego nie należy to trudno się dziwić postawą. Ruczaj miał w podobnym okresie też lekki łuk
.
Już wcześniej pytałam Anię czy mieszka w budzie bo po sierści zdecydowanie widać, że zimowa.
Ładna głowa, kufa i ogon na medal - gratuluję.

Łęk ma, ale u niego nie jest on przez nadwagę. Ja akurat na wagę, masę i tłuszczyk cięta jestem bardzo, nie jeden to potwierdzi, ale u niego brzuszek nie zwisa

Sroko ruch ma,a kątowanie do idealnego nie należy to trudno się dziwić postawą. Ruczaj miał w podobnym okresie też lekki łuk

Już wcześniej pytałam Anię czy mieszka w budzie bo po sierści zdecydowanie widać, że zimowa.
Ładna głowa, kufa i ogon na medal - gratuluję.