
O' Garowe przepisy :) Uchatego i Cody
- 1e2w3a
- Posty: 2358
- Rejestracja: wtorek 28 wrz 2010, 21:07
- Gadu-Gadu: 0
- Lokalizacja: MIĘDZYBÓRZ / WROCŁAW, Dolny Śląsk
- Kontakt:
Re: O' Garowe przepisy :) Uchatego i Cody
A ja z mamą i siostrą robiłyśmy chałwę ale jak to było robione to już nie pamiętam. 

- weszynoska
- Posty: 4959
- Rejestracja: czwartek 16 paź 2008, 13:21
- Gadu-Gadu: 9111199
- Lokalizacja: Leśniówka/Podkarpacie
- Kontakt:
Re: O' Garowe przepisy :) Uchatego i Cody
Pycha....nie mogłam się ostatnio najeść....tak mi smakowało. Tylko makaron rury był..
I ser typu feta...a z pleśniowym spróbuję jutro...jak kupie w mieście, bo u nas na wsi takich rarytasów nie sprzedają z auta
Ogólnie ...ze szpinakiem chyba wszystko pyszne...pierogi, naleśniki, ciasteczka francuskie...
I ser typu feta...a z pleśniowym spróbuję jutro...jak kupie w mieście, bo u nas na wsi takich rarytasów nie sprzedają z auta

Ogólnie ...ze szpinakiem chyba wszystko pyszne...pierogi, naleśniki, ciasteczka francuskie...

Re: O' Garowe przepisy :) Uchatego i Cody
Ja lubię też szpinak (ale bez makaronu) z pokrojonym w kostkę żółtym serem.
Re: O' Garowe przepisy :) Uchatego i Cody
Moje ulubione danieBasiaM pisze:Zapraszamy na SZPINAK Z MAKARONEM, CZOSNKIEM I SEREM PLEŚNIOWYM

Ania M., Wrzos z Zatrzebia & Elja Sokoli Lot
Re: O' Garowe przepisy :) Uchatego i Cody
a ja z żółtym lazurem
pizza tez jest fajna

Re: O' Garowe przepisy :) Uchatego i Cody
Dostaliśmy dziczka od naszej zaogarzonej cioci Moniki
i postanowiliśmy poszerzyć nasze zdolności kulinarne.
Dziczek był najpierw zamrożony.
Potem naszpikowaliśmy go czosnkiem, natarliśmy jałowcem, rozmarynem i estragonem, do tego pieprz, szczypta soli i wszystko zalalismy czerwonym winem.
Tak sobie dziczek będzie leżeć w marynacie 4 dni. Potem będziemy go dusić i podamy z zapiekanymi ziemniakami i czerwoną kapustą.
Smacznego


Dziczek był najpierw zamrożony.
Potem naszpikowaliśmy go czosnkiem, natarliśmy jałowcem, rozmarynem i estragonem, do tego pieprz, szczypta soli i wszystko zalalismy czerwonym winem.
Tak sobie dziczek będzie leżeć w marynacie 4 dni. Potem będziemy go dusić i podamy z zapiekanymi ziemniakami i czerwoną kapustą.
Smacznego



