Wszystko co najlepsze z kaszy :)
Re: Wszystko co najlepsze z kaszy :)
Wilga ma jak Kuba - z obrzydzeniam patrzy na kasze jaglaną i mówi "to musi być bardzo zdrowe..."
- Ola i Dunaj
- Gadu-Gadu: 9495783
Bogna, to JEST bardzo zdrowe i doskonale rozumiem WilgęWilga pisze:Tylko Wilga ma inne zdanie, bo polizała kaszę z miodem i odwróciła się z obrzydzeniem. Już nie pamiętam, kiedy mój pies pogardził jedzeniem. Może to nie jest takie zdrowe jak mówią?.....

Utopista widzi raj,
realista widzi raj plus węża.
Helmut Walters
Helmut Walters
- Ola i Dunaj
O wilku mowa...hania pisze:Wilga ma jak Kuba - z obrzydzeniam patrzy na kasze jaglaną i mówi "to musi być bardzo zdrowe..."

Utopista widzi raj,
Helmut Walters
Helmut Walters
Ja wiedziałam, że Ola się odezwie - kasza z miodem - bleeee
Kuba z Wilą się lubią......

Kuba z Wilą się lubią......
Jeszcze posyp rodzynkamiWilga pisze:Ja wiedziałam, że Ola się odezwie - kasza z miodem - bleeee![]()

O tak, tak, posypałam 

- Ola i Dunaj
hania pisze:Jeszcze posyp rodzynkamiWilga pisze:Ja wiedziałam, że Ola się odezwie - kasza z miodem - bleeee![]()
SadystkiWilga pisze:O tak, tak, posypałam

Utopista widzi raj,
Helmut Walters
Helmut Walters
- wladekbud
- Gadu-Gadu: 0
To może jakiś "kaszowy miszczu" poradzi jak ugotować na sypko, bo mi zawsze pulpa wychodzi 

"Whoever loveth me, loveth my hound." - Thomas More
Jaglaną?
Ja najpierw ją bardzo dokładnie płuczę na sitku. Potem wrzucam do wrzącej wody (2-2,5 szklanki wody na 1 szklankę kaszy) i sobie pyrka. Nie gotuję na czas tylko sprawdzam bo mam wrażenie, ze kasze różnych firm różnie się gotują.
Ja najpierw ją bardzo dokładnie płuczę na sitku. Potem wrzucam do wrzącej wody (2-2,5 szklanki wody na 1 szklankę kaszy) i sobie pyrka. Nie gotuję na czas tylko sprawdzam bo mam wrażenie, ze kasze różnych firm różnie się gotują.
To raz a dwa ja mam takie garnki niektóre ,w którychkasze różnych firm różnie się gotują.

gotuję w tych z grubym dnem i kazda kasza na sypko ,tylko ,żeby nie dać za dużo wody ,jak jest mniej wody to nawet lepiej ,bo potem sobie dojdzie w garnku