Orla i reszta stada.
Re: Orli blog
A przynajmniej lejcie obficie miejsce ugryzienia octeniseptem. To nie szczypie ani nie boli, więc łatwo aplikować.
Wigruś w lato 2012 r. miał ugryzienie, po którym bardzo długo dochodził do siebie a było niemal niewidoczne.
Wigruś w lato 2012 r. miał ugryzienie, po którym bardzo długo dochodził do siebie a było niemal niewidoczne.
Byleby w sercu ciągle maj!
- 1e2w3a
- Gadu-Gadu: 0
- Kontakt:
Orla, trzymaj się, te zastrzyki, antybiotyki, okłady, wszystko to konieczne ale chyba nie jesteś zachwycona.
Wszystko będzie dobrze,
wracaj szybko do stanu sprzed tego incydentu.

Nie octenisept! Jest albo będzie wycofany ,niestety okazało się ,ze wręcz pogarsza gojenie ran !
Nie wiem dokładnie ,ale byc może bakterie maja pożywkę?
Zamiast to Povidone-jodyna bardzo dobry
Nie wiem dokładnie ,ale byc może bakterie maja pożywkę?
Zamiast to Povidone-jodyna bardzo dobry
Matko, Nulka, to ja, w takim razie, ledwo z życiem uszłam... Przy takich rozległych ranach, które swego czasu miałam (trzy lata temu), wręcz zlewali mnie w szpitalu octeniseptem i goiło się jak na psie... Od kiedy jest niedobry? Przepraszam za off
Byleby w sercu ciągle maj!
- Hekate
Dzięki za wszystkie życzenia.
Orla po dobie od zdarzenia wygląda o niebo lepiej. Wciąż kuleje, ale chęci do życia jej wróciły. Po południu zaczęła się kręcić po domu, zamiast leżeć smętnie na kanapie. Właśnie zaliczyłyśmy spacerek. 

- ania N
No kto śmiał nam dziecko pogryźć.
Zdrówka mała.

Zdrówka mała.

„Jak ktoś chce coś robić to szuka sposobu, jak ktoś nie chce nic robić to szuka powodu."
https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
Proponuję nosić gaz bojowy w aerozolu dla ochrony psów "obronnych" co ich trzeba bronić (poważnie).
Głębokie rany leczę iniekcjami z Octoniseptu i propolisu, puki co.
Pozdrawiam bardzo serdecznie
Głębokie rany leczę iniekcjami z Octoniseptu i propolisu, puki co.
Pozdrawiam bardzo serdecznie
Ogar dobry:Gęby długiej. Paznokci tępych. Zadu przestronnego, łakomy, zwajca.
Wigro jak jest akcja to nie zdążysz nawet użyć gazu, a poza tym psy jak się tarmoszą to strach użyć żeby własnemu nie zaszkodzić. Na rany to jeszcze Betadina( jodyna-wodny roztwór) , rywanol, gencjana, można spryskać Neomycyną w sprayu.
Trzymamy kciuki
Trzymamy kciuki
"...wcale nie wyprzedziliśmy zwierząt i roślin na drodze ewolucji. Po prostu one poszły w jedną stronę, a my w drugą."