Orla i reszta stada.
Re: Orli blog
po prostu kokietka 

"...wcale nie wyprzedziliśmy zwierząt i roślin na drodze ewolucji. Po prostu one poszły w jedną stronę, a my w drugą."
Akurat! Lampą po oczach dają, spać przeszkadzają... Utrapienie z tymi ludziami... Wiecznie podglądają
a spać się chce!
Pozdrawiamy

Pozdrawiamy

Byleby w sercu ciągle maj!
- Hekate
- Gadu-Gadu: 0
Orla została wczoraj pogryziona.
Po pracy zabrałam psy na spacer. Było już ciemno jak wracałam. Cisza i nikogo wokół. Zbliżając się do wioski spięłam Perłę, bo to taki mały podżegacz. Orla biegała jeszcze luzem (to był jej drugi wolny spacer po cieczce). Zbliżyła się do ogrodzenia pierwszego domu. W tym czasie wychodził właściciel. Jego owczarek niemiecki, zwykle karny i usłuchany, chyba uznał ją za zagrożenie dla Pana i szurnął przez bramę.
Wszystko trwało może minutę. Pan odwołał psa. Obejdzie się bez szycia, ale Orla mocno kuleje na tylną łapę.
Tak mi jej żal.

Po pracy zabrałam psy na spacer. Było już ciemno jak wracałam. Cisza i nikogo wokół. Zbliżając się do wioski spięłam Perłę, bo to taki mały podżegacz. Orla biegała jeszcze luzem (to był jej drugi wolny spacer po cieczce). Zbliżyła się do ogrodzenia pierwszego domu. W tym czasie wychodził właściciel. Jego owczarek niemiecki, zwykle karny i usłuchany, chyba uznał ją za zagrożenie dla Pana i szurnął przez bramę.

Tak mi jej żal.
- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
- Gadu-Gadu: 13373652
Bardzo przykre, myślę że kuleje bo obite tylko.
Pozdrawiamy.
Pozdrawiamy.
Biedna suńka... niech szybko wraca do formy... Oby to nie było nic poważnego

Byleby w sercu ciągle maj!

Obserwujcie czy jej się nie robi tam jakiś krwiak albo ropień.
Rany po pogryzieniach rzadko nadają się do szycia...ale niestety często mają skłonność do babrania się. Ja już wiele razy pisałam - ja się nauczyłam się na moich psach : po pogryzieniu jadę do weta na zastrzyk przeciw zapalny. To że widać tylko małą dziurkę, nie znaczy że np. za kilka dni nie zrobi się duży ropień.
- Hekate
Dzięki. Zastrzyk w drodze. Podamy.
Biedna suńka!
Aniu jaki zastrzyk p/zapalny? Antybiotyk?
Aniu jaki zastrzyk p/zapalny? Antybiotyk?
- Hekate
Antybiotyk.