IV Karnawałowa Wystawa Psów Rasowych 12.01.2014 Gdańsk (oddział Gdynia)
Grupa VI Ewa Marcinkowska
Na tej wystawie Psia Cometa z hukiem rozpoczęła swój sezon wystawowy 2014. Sezon MP z podobnym hukiem chłopaki rozpoczęli już Nowym Dworze.
Pani Ewa sędziowała MP i grupę VI wraz z BOG VI i BISem całej wystawy.
Ogary były 2: Zbyszko jako użytek i piesek ze Sfory Nemroda w szczeniakach. Nie mam katalogu więc nie pamiętam imienia. Zdjęcie posiadam.

Chłopczyk dostał WO i nawet pobiegł na BISach ładnie się prezentując. Najpierw MP. Chłopcy wygrali grupę starszą a potem w porównaniu z dziewczynką z grupy młodszej wygrali Zwycięstwo Dnia i zarobili 20 pkt.

Przy zamianie Zbyszek pięknie pobiegł z młodą prezenterką. Bez swoich fochów i oporów. Kuba z małym mopem

chyba shi tzu bardzo dobrze się zaprezentował

, budząc zachwyt młodych prezenterek i pewnie niektórych hodowców takich tam popierdółek

. Potem w Rasach Polskich chłopcy stanęli na II miejscu podium za podhalanem. Na grupie VI zajęli miejsce I.

Co mnie nie zdziwiło bo nie było konkurencji. GP nie został na finały a w stawce były 3 bassety i nie pamiętam czy coś jeszcze. Do BISa wystawy pani sędzina wzięła same długowłose pieski a zwycięstwo dostał golden. Choć my stawialiśmy na przepięknego, pełnego gracji greyhounda.

Sama wystawa w koszmarnej, dusznej hali. Ringi malutkie i ścisk pomiędzy. Dobrze, że były trybuny, gdzie można się było zadekować i spokojnie czekać na koniec.
Najbardziej cieszy mnie sukces naszego Kazia, który pokonał 2 konkurentki w młodzieży i zdobył NJwR oraz BOB w salukach. Biegał bardzo ładnie. Bez problemu dawał się głaskać, gmerać w zębach i pod ogonkiem.

Na finałach też bez leków pobiegł po ringu głównym. Rośnie z niego nowa gwiazdka.
Zdjęcia jutro jak dotrę do domu i zreanimuję laptopa.