Gromosław czyli ja

Awatar użytkownika
klimolki
Gadu-Gadu: 0

Re: Gromosław czyli ja

Post autor: klimolki »

Potem przyszedł koniec miesiąca, znaczy sierpnia i Ludzie zaczęli coś mówić, że mobilizacja będzie, czy jakoś tak... Ja to tylko młody pies jestem i w sumie to nie wiem o czym oni mówili :mysl_1: Wiem tylko tyle, że w tym moim lesie zaczęło się jakieś poruszenie. :zdziw_4:

Ludź, czyli Paweł, wyciągał jakieś fajne zielone ubranka (czyżby chciał się stroić jak Nika? Ja nie nadążam za tymi Ludziami :mysl_1: ) Wietrzył, przyszywał guziki, pastował buty, i latał jak zakręcony.... Chyba mu się gdzieś spieszyło..... :zdziw_4:
Na koniec zamieszania ubrał te kilkadziesiąt kilo na grzbiet (dobrze, że nie mój :uff: bo mu chyba strasznie ciężko musiało być) i odszedł w siną dal
"W siną dal, w siną dal, pomaszerował lewa, prawa w siną dal" - tak mi się zanuciło :fiufiu:

Bo ten mój Paweł to nucił zupełnie co innego.... chyba coś o jakiejś piechocie https://www.youtube.com/watch?v=IsI2x2CorOc" onclick="window.open(this.href);return false;
Załączniki
Czy to on?
Czy to on?
P7100970-001.jpg (142.12 KiB) Przejrzano 1059 razy
O tam poszedł, tylko czy wróci?
O tam poszedł, tylko czy wróci?
20130830930.jpg (95.31 KiB) Przejrzano 1059 razy
Ostatnio zmieniony wtorek 29 paź 2013, 14:37 przez klimolki, łącznie zmieniany 1 raz.
"Jest twoim przyjacielem, partnerem, obrońcą - twoim Psem. Jesteś jego życiem, miłością, przewodnikiem. Będzie twój - wierny i oddany do ostatniego uderzenia serca. Winien mu jesteś zasłużyć na to oddanie." - M. Siegal

Obrazek
Awatar użytkownika
aganowaczek

Post autor: aganowaczek »

"Jak to na wojence ładnie..."
No poszedł i wrócił i co dalej? :jezyk_3:
A żyłka mi nie pęknie :jezyk_3: :gleba:
Panu Bogu świeczkę a diabłu OGAREK :-)
Hodowla Ogara Polskiego
"z Sarmackiej Tradycji FCI"
534 992 136

Awatar użytkownika
klimolki

aganowaczek pisze:No poszedł i wrócił i co dalej? :jezyk_3:
A co dalej .... CDN :jezyk_3:
"Jest twoim przyjacielem, partnerem, obrońcą - twoim Psem. Jesteś jego życiem, miłością, przewodnikiem. Będzie twój - wierny i oddany do ostatniego uderzenia serca. Winien mu jesteś zasłużyć na to oddanie." - M. Siegal

Obrazek
Awatar użytkownika
aganowaczek

klimolki pisze:A co dalej .... CDN
Odczekałam cierpliwie prawie 24 godziny i .... nic :niewka: Pewnie trzeba będzie poczekać następne parę miesięcy na takie nadrabianie zaległości :niewka: :gleba:
Hodowla Ogara Polskiego
534 992 136

Awatar użytkownika
klimolki

aganowaczek pisze:Odczekałam cierpliwie prawie 24 godziny i .... nic :niewka: Pewnie trzeba będzie poczekać następne parę miesięcy na takie nadrabianie zaległości :niewka: :gleba:
No cóż, trzeba pisać dalej... Żeby Aga nie musiała zbyt długo czekać :jezyk_3:

Obrazek
Awatar użytkownika
klimolki

Skoro nadszedł sezon grzybobrania, i ja postanowiłem wybrać się po kilka grzybków. :happy3: Oczywiście pierwszą sztukę musiała znaleźć Nika, no bo jakby inaczej. :foch_1: W sumie znalazło się całe multum grzybków (czytaj kilka) no bo przecież tam gdzie miało nie być Ludziów znalazło się ich najwięcej.... I zepsuli mi całą zabawę.... :placzek: Ale tak skutecznie udało nam się przed nimi uciec, że się trochu pogubiliśmy i wyszliśmy nie na tą drogę co trzeba :D Przy okazji znajdując jakieś pełzające stworzenia, znaczy biegające na takich krótkich nóżkach. :mysl_1:
Jednakże, (jakie mądre słówko :jezyk: ) ja, mimo tego całego grzybobrania i przymusowej wycieczki, nie omieszkałem zachować się jak na prawdziwego ogara przystało... Czyli wytarzać się w gó...e ..... Mówię Wam jak śmierdział cały samochód.... aż miło dla psiego noska.... Bo moi Ludzie marudzili nieco (wielkie nieco) :gleba:
Załączniki
Tak Pan Pies jedzie na grzyby... Do czego to dochodzi, żeby w bagażniku Psa wozić...
Tak Pan Pies jedzie na grzyby... Do czego to dochodzi, żeby w bagażniku Psa wozić...
20130922932.jpg (80.67 KiB) Przejrzano 814 razy
Mała musiała być pierwsza....
Mała musiała być pierwsza....
201309221195.jpg (128.01 KiB) Przejrzano 814 razy
Taki sobie mały grzybek
Taki sobie mały grzybek
201309221198.jpg (116.95 KiB) Przejrzano 814 razy
Grzybki gdzie jesteście....?
Grzybki gdzie jesteście....?
201309221216.jpg (150.74 KiB) Przejrzano 814 razy
Ludzie.... tu coś jest...
Ludzie.... tu coś jest...
201309221218.jpg (159.33 KiB) Przejrzano 813 razy
Jestem Grom.... a Pani?
Jestem Grom.... a Pani?
201309221219.jpg (165.32 KiB) Przejrzano 813 razy

Obrazek
Awatar użytkownika
klimolki

Ale to jeszcze nie był koniec dnia.... potem na moją działeczkę przyjechała babcia (znaczy ta co ciągle jej mało mojego pisania :jezyk_3: ), dziadek i Nika w większym wydaniu czyli Weronika ;) No i moje kochane koniki.... Nie będę się rozpisywał co się działo, bo wiem, że tu czasami dzieci zaglądają :jezyk: i nie można ich demoralizować ;)
Załączniki
Miłość....
Miłość....
201309221231.jpg (120.71 KiB) Przejrzano 813 razy
Oj Werka, ciekawe co na to chłopak...
Oj Werka, ciekawe co na to chłopak...
201309221233.jpg (101.34 KiB) Przejrzano 813 razy
No i babcia....
No i babcia....
201309221236.jpg (96.12 KiB) Przejrzano 813 razy

Obrazek
Awatar użytkownika
aganowaczek

:happy3:
WIEDZIAŁAM, że cierpliwość (moja) zostanie nagrodzona :gleba: :happy3:
Hodowla Ogara Polskiego
534 992 136

Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Kontakt:

Post autor: Ania W »

To brakuje jeszcze fotki Groma z koniem :)
I będzie można powiedzieć że fotek "od Groma" w blogu się zrobiło ;)
Awatar użytkownika
qzia
Gadu-Gadu: 9909298
Kontakt:

Post autor: qzia »

Babcia jak to babcia. :mysl_1: Widać, że dużo lekarstw zażywa bo butelki i pełne i puste stoją. :niewka: Widać babcie już tak mają, że muszą się ciągle kurować. :piwko: :piwko:
A Ty się Gromek nie przejmuj bo Pan ogar musi porządnie pachnieć i trzeba się perfumować jak najczęściej.
ODPOWIEDZ