No cóż, my z Amonem przez pięć lat poprzednich też bywaliśmy na klubowych

tym razem się nie dało

Moderator: BACHMATsforanemroda
- To raczej nie tak! Pokazuje się jak harmonijnie wygląda para, a nie stricte jak dobierać do krycia.qzia pisze:(...) na wizus stanowią świetną parę, to się ich pokazuje razem aby innym dać przykład jak dobierać do krycia.
Też tak miałam!ania N pisze: Na początku jak jeździłam na wystawy to jak słyszałam Najlepsza Para Hodowlana to myślałam sobie " ŁAŁ - to musi być piękny pies i suka dające wyśmienite potomstwo. I od takiej pary można by było chcieć zamawiać szczeniaka.
A trzeba było zajrzeć do katalogu.qzia pisze:Może nie powinna to być Para Hodowlana a po prostu Para.
Nie każda pokazywana para psów jest piękna i, o ile się nie mylę, konkurencja: "Najlepsza para" nie cieszy się wielką popularnością, nie jest reprezentowana przez tak wiele ras, jak wynikałoby z różnorodności w ogóle zgłaszanych psów, a często też bywa, że tej konkurencji nie ma w ogóle.qzia pisze: A na dużych wystawach, wśród wielu innych ras, po prostu pokazanie pary pięknych ogarów.
Leszek pisze:Gratulacje dla wszystkich psów i właścicieli, mam nadzieje, że była też udana część rozrywkowa![]()
![]()
Nie! Do wszystkich konkurencji hodowlanych (do których też, myląco niestety, zaliczona jest Para) reprezentanci zostali wybrani przez organizatorów... chociaż...ZbyszekC pisze:Czy do konkurencji par były specjalne zgłoszenia(zapisy)?
Ad. 1 Szczęściara i poniekąd osoba uprzywilejowana w dyskusji. Ma katalog.Danuta pisze:A trzeba było zajrzeć do katalogu.qzia pisze:Może nie powinna to być Para Hodowlana a po prostu Para.Przewertowałam cały katalog i wszędzie jest użyta forma: "Najlepsza Para".
Warunki wyboru określone są bardzo krótko: pies i suka w rękach jednego właściciela. Koniec.![]()
Nie! Do wszystkich konkurencji hodowlanych (do których też, myląco niestety, zaliczona jest Para) reprezentanci zostali wybrani przez organizatorów... chociaż...ZbyszekC pisze:Czy do konkurencji par były specjalne zgłoszenia(zapisy)?ja wiem? a skąd wiedzieli, że Ajsza z Zagłobą a Zuzia ze Zbyszkiem?... Trzeba jednak podpytać Kasię.
![]()
W każdym razie do pozostałych konkurencji numery startowe psów były przyporządkowane przez organizatorów, wypisane w katalogu i wywoływane przez prowadzącą.