WRZOS z Zatrzebia

Awatar użytkownika
śmiga
Gadu-Gadu: 0

Re: WRZOS z Zatrzebia

Post autor: śmiga »

Ja też spoznione 100lat :piwko: :piwko:
Śmiga(Okowita z Olfactus)
Awatar użytkownika
aniamam

Post autor: aniamam »

Wszystkim bardzo dziękuję za życzenia (i przepraszam że dopiero teraz, ale miałam problemy z komputerami - "nieszczęścia lubią chodzić parami" :zly1: )
Ania M., Wrzos z Zatrzebia & Elja Sokoli Lot
Awatar użytkownika
aniamam

Wrzos po dzisiejszym wieczornym spacerze...
Załączniki
DSC01452.JPG
DSC01452.JPG (139.57 KiB) Przejrzano 773 razy
DSC01454.JPG
DSC01454.JPG (131.37 KiB) Przejrzano 776 razy
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Kontakt:

Post autor: Ania W »

On chyba pod narkozą był, że to ucho tak sobie spokojnie leżało ;)
Awatar użytkownika
aniamam

Ania W pisze:On chyba pod narkozą był, że to ucho tak sobie spokojnie leżało ;)
Połowa ucha zjedzona, a na resztę nie miał już siły i zasnął - taki obrazek zastałam po wejściu do pokoju....A co do samego jedzenia to Wrzos jak "nie-ogar"; jest bardzo wybredny - nie każda wołowina i nie każdy ryż mu smakuje, serek, kefir i maślanka tylko określonej firmy, jajeczka tylko od naszych kurek...suszone smakołyki też nie wszystkie, z owoców jedynie suszone figi i daktyle, żadnych malinek, jabłuszek itp....ludzkie smakołyki (ciastka, lody) są BEEEE!!!- chociaż z tym mam dobrze, że nie muszę pilnować że ktoś go nakarmi czekoladkami; oczywiście jak widzi to się ślini i gluty super długie, ale jak mu się da to wypluje. Ostatnio chciałam go wypróbować i posmarowałam masłem (które Wrzos uwielbia) kawałek brzoskwini - Wrzos masło zlizał a brzoskwinię wypluł i spojrzał na mnie z wyrzutem :cwaniak:
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Kontakt:

Post autor: Ania W »

Eee to wszystko jasne dlaczego tak łatwo poszło z blatem.... :jezyk_3:
Dla niektórych ogarów super nagrodą jest sucha bułka. Ba! nawet surowy ryż i otręby pszenne są extra ;) Nie istnieje takie zmęczenie które odwiodłoby je od zjedzenia ucha do końca ;)
Awatar użytkownika
aniamam

Ania W pisze:Eee to wszystko jasne dlaczego tak łatwo poszło z blatem.... :jezyk_3:
Dla niektórych ogarów super nagrodą jest sucha bułka. Ba! nawet surowy ryż i otręby pszenne są extra ;) Nie istnieje takie zmęczenie które odwiodłoby je od zjedzenia ucha do końca ;)
Fakt; z moim poprzednim psem tak łatwo nie było....przez pierwsze 3 lata lodówkę opróżniał średnio 2-3 x w tygodniu robiąc nam np. "sernik" z pół kg sera i 10 jajek z nadzieniem z szynki lub innym, zależy co było w lodówce, czasem był to twarożek z masą jogurtu lub śmietany, i roznosząc to po całym domu. Codziennie jak wracałam do domu to zastanawiałam się co nowego zastanę i czy dużo czasu będę musiała poświęcić na sprzątanie.... :strach_2:
Więc bardzo cieszę się że Wrzos jest inny niż Rudolf... :happy3: (przynajmniej w kwestii upodobań lodówkowo-kuchennych)
Ostatnio zmieniony poniedziałek 05 sie 2013, 01:41 przez aniamam, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
aniamam

A to Rudolf, poprzednik Wrzosa

<jedno z ostatnich jego zdjęć :( >
Załączniki
042.jpg
042.jpg (13.53 KiB) Przejrzano 728 razy
Awatar użytkownika
1e2w3a
Kontakt:

Post autor: 1e2w3a »

aniamam pisze:żadnych malinek, jabłuszek itp....ludzkie smakołyki (ciastka, lody) są BEEEE!!!- chociaż z tym mam dobrze, że nie muszę pilnować że ktoś go nakarmi czekoladkami; oczywiście jak widzi to się ślini i gluty super długie, ale jak mu się da to wypluje. Ostatnio chciałam go wypróbować i posmarowałam masłem (które Wrzos uwielbia) kawałek brzoskwini - Wrzos masło zlizał a brzoskwinię wypluł i spojrzał na mnie z wyrzutem
Jakbym czytała o Aresie. Mają bardzo podobne (no może nie identyczne) upodobania smakowe. No i nie daje się oszukać żadnym olejem, tranem, czy masełkiem (które również uwielbia). Suche odstawił już dawno i nawet kilkudniowa głodówka (ścisła, żadnych podjadań między posiłkami) nie była w stanie go przekonać. :niewka:
SOKOŁÓWKA

Zapraszam na stronę o moich ogarach : http://www.mojeogary.ga
Awatar użytkownika
aniamam

Wrzosek dzisiejsze południe spędził pracowicie i przyjemnie. Byliśmy u przyjaciół w Józefowie i Wrzos "socjalizował" 4 czteromiesięczne wyżły niemieckie. Najpierw był spacerek w lesie z 2 pannami: Fifą i Fantą (Wrzos gdzieś panny wyprowadził i znaleźli się po ok.20 minutach w miejscu gdzie zostawiłyśmy samochody). A następnie zabawa z całą 4 na podwórzu u przyjaciół. Zamieszczam kilka fotek (słabej jakości, bo modele cały czas w ruchu); jestem dumna - wujek Wrzos spisał się bardzo dobrze. Po powrocie do domu padł zmęczony i spał ok. 3 godz.
Załączniki
Gotowy do podróży
Gotowy do podróży
DSC01465.JPG (222.11 KiB) Przejrzano 587 razy
DSC01468.JPG
DSC01468.JPG (200.98 KiB) Przejrzano 584 razy
moje towarzyszki spaceru
moje towarzyszki spaceru
DSC01469.JPG (224.98 KiB) Przejrzano 585 razy
tu zaznaczyłem że byłem
tu zaznaczyłem że byłem
DSC01474.JPG (242.38 KiB) Przejrzano 585 razy