Majorowe nastroje (Ugryź Na Tropie)

Awatar użytkownika
SARABANDA

Re: Majorowe nastroje (Ugryź Na Tropie)

Post autor: SARABANDA »

No to wynika z tego że nasz ostatni spacer na Muchowcu był z tą mniejszością która wodę uwielbia :jezyk_3:
Sara pierwszy kontakt z dużą wodą miała po ukończeniu roku i zdarzyło się jej wbiec w wodę - bo tafla była równa - jakby wbiegała na asfalt . Zdziwiona stanęła i patrzyła co to takiego.
W Skorzęcinie na szkoleniu zeskoczyła z pomostu do głębokiej wody myśląc że to gładka powierzchnia i wyciągnieta za fraki na pomost otrzepała się i nie było tematu.
Jeżeli ten mostek nie jest za wysoki ja bym pozwoliła mu zeskoczyć, chłopak jest w wieku poznawania świata i zbierania doświadczeń.

Małgosia&S&C
"...wcale nie wyprzedziliśmy zwierząt i roślin na drodze ewolucji. Po prostu one poszły w jedną stronę, a my w drugą."
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Post autor: Ania W »

Łoza te z padła ofiarą złudzenia optycznego "woda-grunt" dwa razy ;) Za pierwszym razem w ogóle nie wiedziała co to woda w takim wymiarze i skupiła się na kaczkach które chciała pogonić, za drugim razem rzęsa wydała się łudząco podobna do trawy :)
Jak niewysoko , woda nie za głęboka a jednocześnie nie za płytka to niech sobie skoczy ;) Nurt nie wygląda na upiornie rwący :cwaniak:
Jak to mawiają - jak się nie przewrócisz to się nie nauczysz ;) Lepiej niech spróbuje w warunkach kontrolowanych niż kiedyś w przyszłości spróbuje sztuczki w bardziej niebezpiecznych.
Awatar użytkownika
Krzysztof
Kontakt:

Post autor: Krzysztof »

To ja też dorzucę 3 grosze na temat poznawania wody z zaskoczenia.... Tara generalnie nie pływa, po wodzie człapie tak daleko, póki jej szlachetne futerko na brzuszku nie moknie. W zeszłym roku byliśmy u znajomych, którzy mają oczko wodne - półtora metra głębokości. Na oczku pływają sobie lilie czy inne kwiatuchy. No i Tara idąc chciała najnormalniej w świecie stanąć na liścia i zaliczyła pełne zanurzenie - zniknęła pod wodą. Nie zdążyłem nawet ruszyć z pomocą, jak pojawiła się na powierzchni z oczami jak 3 pięciozłotówki i w panice zaczęła wdrapywać się na brzeg :gleba: Więcej do oczka wodnego nie podchodzi....
Awatar użytkownika
Marta A

Post autor: Marta A »

Jee, jee, jee! :happy3:

No kto dziś pływał sam w rzece, no kto? :silacz:
Ale jestem z niego dumna :))

Odważył się, bo państwo weszli to mu smutno było na brzegu samemu, a potem już jazda bez trzymanki:)

Zdjęcia jakieś prześwietlone.
Załączniki
CIMG1124.JPG
CIMG1124.JPG (433.83 KiB) Przejrzano 900 razy
CIMG1125.JPG
CIMG1125.JPG (419.52 KiB) Przejrzano 899 razy
CIMG1121 (2).JPG
CIMG1121 (2).JPG (397.3 KiB) Przejrzano 900 razy
CIMG1129.JPG
CIMG1129.JPG (409.67 KiB) Przejrzano 898 razy
CIMG1131.JPG
CIMG1131.JPG (289.02 KiB) Przejrzano 897 razy
Obrazek
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Kontakt:

Post autor: Ania W »

No zuch! :silacz:
Awatar użytkownika
miszakai
Kontakt:

Post autor: miszakai »

:silacz:
Obrazek
Awatar użytkownika
Ola i Dunaj
Gadu-Gadu: 9495783

Post autor: Ola i Dunaj »

Pięknie sobie chłopak radzi :silacz: A jak słodko mu się potem spało ;)
Zdjęcia są baaardzo wakacyjne, aż by się chciało w tej wodzie pobrodzić :)
Utopista widzi raj,
realista widzi raj plus węża.
Helmut Walters
Awatar użytkownika
ania N

Post autor: ania N »

Brawo Majorku! :silacz:
„Jak ktoś chce coś robić to szuka sposobu, jak ktoś nie chce nic robić to szuka powodu."

https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
SARABANDA

Post autor: SARABANDA »

Ale cudnie, chłopak przyłączył się do mniejszości wodolubnych.
A w strawie ogrodowych oczek wodnych toż to przecież najlepszy wodopój i miejsce do ochłody.

Małgosia&S&C
"...wcale nie wyprzedziliśmy zwierząt i roślin na drodze ewolucji. Po prostu one poszły w jedną stronę, a my w drugą."
Awatar użytkownika
Marta A

Post autor: Marta A »

Wrrr... :zly1:
Ale poranek... I to w poniedziałek...
Wyprowadziłam na szybkie siku ok 4, wstaję o 6 - a tu nasikane na gazetki. Chyba już nie będę ich kładła, choć raz już nie położyłam a i tak narobił. No nic. Przeważnie mu ładnie wychodzi.

Potem oddając się codziennemu poszukiwaniu jedzenia (i to PO śniadanku) wywalił mi kubek z kawą... Na szczęście W. zrobił mi nową, bo mi już sił brakło...

Po spacerze wślizgnął się do sypialni i kiedy ja wieszałam coś do szafy, on starmosił kołdrę i nasikał na nią...

Jak dobrze, że jest to forum i jesteście WY - otucha w chwilach zwątpienia... ;)

Ale na spacerku nowa trasa - super fajne zwalone drzewo, zajęło nas na 20 minut co najmniej! Wreszcie na tyle szerokie, że mógł biegać bez obaw. Trudno się było oderwać :happy3:

Wczoraj nad jeziorkiem pięknie aportował do wody (ale takiej płyciutkiej) za patykiem. W ogóle lubi zabawy z piłką czy patykami.
Czy on jest na pewno ogarkiem? :mysl_1:
Super jest, jak przybiega z tą piłeczką i niby nie chce oddać, trochę odbiega, ale zaraz wraca i wiem, że on wie, że jak nie odda, to nie będzie zabawy :happy3: Na hasło "puść" od razu oddaje i już ogonek chodzi przed następnym biegiem :)

Spróbuję może jakieś foty "piłeczkowe" ustrzelić.
Załączniki
20130624_084626.jpg
20130624_084626.jpg (282.61 KiB) Przejrzano 704 razy
20130624_085118.jpg
20130624_085118.jpg (267.02 KiB) Przejrzano 697 razy
Obrazek
ODPOWIEDZ