weszynoska pisze:To jak, wpadnie ktoś na placek z truskawkami?? tylko prędko bo ogromnie smaczny ..
O rety [tu ikonka z wieeelkim ogarzym glutem]
A ja tu sucha kawe pije...

weszynoska pisze:To jak, wpadnie ktoś na placek z truskawkami?? tylko prędko bo ogromnie smaczny ..
a przepis na te pychotki? plisssssssweszynoska pisze:Bułeczki drożdżowe z nadzieniem z różanej marmolady...jeszcze gorące, w sam raz do porannej kawy
Uploaded with ImageShack.us
z rabarbarem polecam crumble mniam, mniam.kasiawro pisze:O takiej właśnie marzę ewentualnie z rabarbarem
Haniu zainsporowałaś mnie tą crumbla poszukałam przepisów w necie i zrobiłam z jabłkami było pyszne choć wizualnie nie całkiem sie udało bo jabłka sie rozpływały pod kruszonkąhania pisze:z rabarbarem polecam crumble mniam, mniam.
pytsejam pisze:Do lekko podgrzanego mleka ( 0,5 szklanki ) dodać cukier i cukier waniliowy i wymieszać, aż cukier się rozpuści.
Do drugiej połowy mleka ( zimnego ) dodajemy żółtka i budyń, mieszamy, a następnie przelewamy przez sito, aby pozbyć się grudek.
Mleko z żółtkami i budyniem dodajemy do mleka ciepłego i mieszamy. Następnie czekamy, aż wystygnie.