Zaogarzona czyli co tam słychać w Psiej Comecie ;-)

Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Re: Zaogarzona czyli co tam słychać w Psiej Comecie ;-)

Post autor: Ania W »

No to chyba się kiedyś wybierzemy popatrzeć :)
Brzmi bardzo zachęcająco :)
Awatar użytkownika
musia
Kontakt:

Post autor: musia »

Kasia

Czy ty byłaś ubrana na zielono ? w takich " żabich" kaloszkach (intensywny zielony )

Zafir jest doskonałym biegaczem. Szkoda , że kończy karierę.

Pamiętam początki jego biegania

a tu koniec z Najidem
http://www.youtube.com/watch?feature=en ... wwSAE&NR=1" onclick="window.open(this.href);return false;
"Zagraj ma ton niemal basowy.Śpiewak trochę wyższy i spełnia rolę barytonu. Lutnia ma piękny matowy głos, a Nutka najcieniej i najwyżej ciągnie. Wszystkie tworzą chór.
To jest myśliwski śpiew, w którym dźwięczy cała psia radość życia "
Awatar użytkownika
Ola i Dunaj
Gadu-Gadu: 9495783

Post autor: Ola i Dunaj »

Musia wielkie dzięki z linka ! To jest naprawdę ekscytująca zabawa :silacz: Ciekawi mnie jak jest oceniany taki bieg. Tylko czas ? Czy jak pies zetnie zakręt to ma jakieś pkt karne ? Czy po zakończeniu musi podbiec do przewodnika czy może pobawić się tym "pędzlem" ?
Super wygląda taki wyścig, gratulacje dla Najida za udany debiut :)
Utopista widzi raj,
realista widzi raj plus węża.
Helmut Walters
Awatar użytkownika
qzia
Gadu-Gadu: 9909298
Kontakt:

Post autor: qzia »

Super filmik. Wieeeelkie dzięki. :szacun_1: :szacun_1: Wyraźnie widać jak mój pies przed startem patrzy na kolegę. Potem jak biegnie tak trochę dla zabawy i pod koniec jak już namierzył wabika, przyspiesza i do niego dopada. Nie widać na filmie ale po biegu jak strzała popędził w miejsce startu, żeby mnie szukać. Ja w tym czasie pobiegłam do wabika, żeby go łapać, bo po pierwszym biegu chciał ganiać i nawiał. Bałam się, że znowu zacznie wygłupy, ale nie. Grzecznie wrócił jak już mnie namierzył. Ogólnie fajna zabawa, zwłaszcza jak własny pies biega.
Jeśli chodzi o bieg to oceniane są chyba 4 kryteria. Szybkość, inteligencja (to właśnie to ścinanie zakrętów czyli bieg po tzw mądrej pościgowej), pasja (czy jakoś tak). Może coś jeszcze ale to nasze początki więc nie wiem wszystkiego. :niewka:
Awatar użytkownika
musia
Kontakt:

Post autor: musia »

na chartach nowe foty. w tym Najida
"Zagraj ma ton niemal basowy.Śpiewak trochę wyższy i spełnia rolę barytonu. Lutnia ma piękny matowy głos, a Nutka najcieniej i najwyżej ciągnie. Wszystkie tworzą chór.
To jest myśliwski śpiew, w którym dźwięczy cała psia radość życia "
Awatar użytkownika
hania
Gadu-Gadu: 4788548

Post autor: hania »

Fajnie widać różnicę na starcie między niedoświadczonym a doświadczonym psem. W ogóle coursingi są super. Kiedyś uwielbiałam jeździć popatrzeć.
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Post autor: kasiawro »

Qzia podaj jakieś kalendarium tych występów. Widziałam kiedyś raz w Świerklańcu na klubowej wyścigi chartów, zawsze sobie obiecałam na spokojnie gdzieś podjechać...
Gratuluję kolejnego "wkręta".
Awatar użytkownika
qzia
Kontakt:

Na razie sama nie znam kalendarza imprez ale jak znajdę to podam. Wiem, że z okazji Klubówki chartów polskich w Bytomiu będzie coś co nazywane jest próbą smyczy. Zawody chyba podobne do coursingu tylko na innych zasadach.

Teraz trochę wspomnień z majowych podróży. Zamyślony, refleksyjny Zbyś czyli nasza gwiazda.
Obrazek
Awatar użytkownika
qzia
Kontakt:

Pracowity maj rozpoczęliśmy szkoleniem w Jaśkowie. :uff: Jeszcze raz podziękowania za wspaniałą atmosferę, przemiłe towarzystwo (Małgoś :szacun_1: :szacun_1: ), profesjonalne prowadzenie i bardzo kompetentnych instruktorów. :szacun_1: W trakcie szkolenia wyskoczyliśmy na małe wagary do Dobrego Miasta gdzie Zbyś i Kuba zdobywali swoje tajemnicze punkty. :jezyk:
Na wystawę zgłosiły się tylko 3 ogarki. 2 dojechały. Za to towarzysko zawitali przemili goście. Może ktoś rozpozna te ślicznoty? :mysl_1: :mysl_1: Może czyjeś serce podpowie co to za ogar? :dawaj: :dawaj:
Najpierw Kozak ..... (już słabo pamiętam) Zbysiowy konkurent z ringu. Trochę nieśmiały ale bardzo sympatyczny.
Obrazek

Obrazek

Ostateczne wyniki. :piwko: Rasy polskie.
Obrazek

Używki. ;)
Obrazek

Grupa VI. :jezyk:
Obrazek
Awatar użytkownika
qzia
Kontakt:

Oczywiście nie po to się jeździ na wystawy, żeby stawać na podium a po to, żeby spotkać miłe towarzystwo. :piwko: Najpierw na wystawę zawitała piękna, ogarza dama. :marzyc_2: :marzyc_2:
Obrazek

Obrazek

Przyjechała nabierać wystawowych szlifów. :silacz:

Dołączyła do innej, pięknej ogarzej damy. :marzyc: Dwie ślicznotki, właściwie kuzyneczki. :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Co to za tajemnicze damy i who is who? :dawaj:
ODPOWIEDZ