Blog Saby (Sroki z Rodu Udry) czas zacząć :)

Awatar użytkownika
iwonawas
Gadu-Gadu: 0

Re: Blog Saby (Sroki z Rodu Udry) czas zacząć :)

Post autor: iwonawas »

okaze sie ze Saba byla warta 100tys ;) ale wolalabym nie mie tych pieniedzy tylko moja Sabcie ;(
http://www.ism-soft.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Kontakt:

Post autor: Ania W »

Myślę, że Saba była bezcenna...jak wiele innych psów dla ich właścicieli.
Ale niestety o to chodzi w ubezpieczeniach, a i tak wypłacą przecież jakiś procent tego co wynika z wyliczeń....
Awatar użytkownika
kwadra
Gadu-Gadu: 2083032

Post autor: kwadra »

Kurde, dopiero teraz wszystko przeczytałam, bardzo nam przykro, trzymajcie się!!
be the person your dog thinks you are
Awatar użytkownika
Chaszczy

Post autor: Chaszczy »

iwonawas pisze:okaze sie ze Saba byla warta 100tys ;) (
Zobaczysz, jak będą kombinować... Ważne, by nie odpuszczać. Jak będzie duża wypłata, to jest szansa, że wetowi podniosą składkę i przynajmniej tak dostanie po d... A jak się zdarzy - czego Wam życzę - że suma gwarancyjna będzie niższa, niż polisa, to wet będzie musiał dołożyć ze swoich. Ale to bardzo hipotetyczna sytuacja...

W każdym razie nie należy się godzić, żeby pokryli jedynie koszt zakupu Saby. No i pewnie będą mieli swojego eksperta, który nie stwierdzi, że był jakikolwiek błąd w sztuce. Przygotujcie się na to wszystko.

Ja też bym wolał Sabcię, ale już się stało...
Karbon i Pańciostwo - Ilona, Paweł, Cyprian
Awatar użytkownika
bandurencja

Post autor: bandurencja »

To jakiś koszmar. :strach_2: Wczoraj przeczytałam ten wątek. Jeszcze mam oczy spuchnięte. :placzek:
Tak mi przykro.
Powodzenia na drodze dochodzenia do sprawiedliwości. Nic nie zrekompensuje straty psychicznej, ale walka o sprawiedliwość chyba pomaga się otrząsnąć :(
Awatar użytkownika
endo

Post autor: endo »

Weterynarz zachował się prawidłowo, natomiast ubezpieczyciel: 1) podejmie postępowanie wyjaśniające(w domyśle mające ograniczyć wysokość odszkodowania), 2)wypłacona kwota będzie pochodną zakresu ubezpieczenia. Odszkodowanie raczej będzie dotyczyło straty rzeczywiście poniesionej, tj, np. wartość rynkowa suki, udokumentowane wydatki na leczenie powikłań po interwencji tego lekarza, koszty transportu z tym związane. Nie obejmie najprawdopodobniej tzw. utraconych korzyści, czyli potencjalnych dochodów z tytułu np. kolejnych miotów. Tych roszczeń trzeba byłoby dochodzić w sądzie. Jeśli będziecie potrzebowali więcej konkretnych informacji, podajemy numer na priv. Pozdrawiamy serdecznie.
Obrazek
Awatar użytkownika
BasiaM

Post autor: BasiaM »

halo, halo .... :mrgreen:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
iwonawas

a no na razie nic.... zglosilam szkode 3tyg temu... po 2tyg chcieli odpowiednie dokumenty i na razie czekamy.... zobaczymy co dalej :mysl_1:
Awatar użytkownika
BasiaM

Post autor: BasiaM »

A jak Misza ? Zadomowiła się ?
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
iwonawas

no zadomowila sie... juz widac ze jest pewniejsza... puszczam ja u nas tylko bo szkoda mi jej ze nie wybiegana... jak sie a pilnuje, bawi sie z nia to nie mysli uciekac :) natomiast dzisiaj jak zobaczyla kota to poleciala do sasiada za tym kotem... wiec juz bedzie problem z tymi kotami :( jak powiem do kojca to spokojne sama wchodzi do niego... jak wieczorem biore ja do domu(zeby z nami posiedziala) to wie ze trzeba najpierw lapy umyc i wskakuje bez oporow do brodzika :) fajna jest - zywiolowa... i kolejna rzecz ktora przemawia ze sie zadomowila to to, ze szczeka jak ktos przyjedzie... ostatnio po 23, kladziemy sie spac a ona zaczyna szczekac - przestraszylismy sie ze ktos chodzi kolo domu bo ona nigdy nie szczekala :) chyba musial byc kot albo inne zwierze bo nikt nie chodzil...
ODPOWIEDZ