Grot z rodzinką

Awatar użytkownika
aganowaczek
Gadu-Gadu: 0

Re: Grot z rodzinką

Post autor: aganowaczek »

Powodzenia :prosze_1:
Panu Bogu świeczkę a diabłu OGAREK :-)
Hodowla Ogara Polskiego
"z Sarmackiej Tradycji FCI"
534 992 136

Awatar użytkownika
Ikar

Post autor: Ikar »

Grot - Bajce (gończy polski) wet dawał 60-70% szansy, że będzie chodzić po operacji zestalenia kręgosłupa a tutaj można zobaczyć jak to wygląda 9 tygodni po operacji http://www.youtube.com/watch?v=91_rRxtUcAA" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzymam kciuki !!
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Kontakt:

Post autor: Ania W »

Też mocno trzymam kciuki!
Awatar użytkownika
Grot

Post autor: Grot »

Co mam na jutro przygotować dla Grota po operacji? Doradźcie , tak żebym nie musiał na sygnale czegoś szukać.
Co z wyprowadzaniem psa, siku qupy ? Macie jakieś sposoby?
Awatar użytkownika
endo

Post autor: endo »

W tym temacie to zupelnie zieloni jesteśmy, więc nie pomożemy :niewka: ale będziemy bardzo mocno trzymać kciuki za Grocika :silacz: Będzie dobrze! :prosze_1:
Obrazek
Awatar użytkownika
irie
Kontakt:

Post autor: irie »

Na pewno sobie poradzicie, a wet podpowie co i jak z opieka po zabiegu. Wypytajcie go dokladnie, najlepiej zanim zostawicie psa - gdyby cos trzeba bylo kupic, przygotowac, zdazycie w miedzyczasie. Jesli maly nie bedzie mogl sam chodzic, zeby sie zalatwic, moze trzeba go bedzie podtrzymywac, stabilizowac, np. recznikiem podlozonym pod klatke i trzymanym nad grzbietem za konce. Mysle, ze wszystkiego dowiecie sie od lekarza. Tu chyba niewiele osob ma dosc doswiadczenia, zeby Wam doradzac.

Trzymamy kciuki, musi byc dobrze :prosze_1:
Obrazek
Wilga

Post autor: Wilga »

Myślę, że dostaniecie ważne wskazówki jak postępować od lekarza operującego, a jeśli nie będzie chętny sam z siebie do udzielenia wskazań, to musicie sami mocno naciskać.
Po operacji pies jest zazwyczaj otępiały po narkozie, ale po jakimś czasie zaczyna go boleć, więc warto mieć środki uśmierzające ból i dokładne wskazówki jak je podawać i warto mieć nr telefonu do lekarza, który będzie chętny do wspierania Was w pierwszych godzinach w domu.
Czy zabierzecie Grota zaraz po operacji do domu czy zostanie na jakiś czas w klinice? Jeśli będzie w domu to dobrze jakby była klateczka, to pomoże ograniczyć ruch, no i dobrze, aby ktoś przy nim był, bo może różnie się zachowywać.

Trzymam kciuki jutro i Grotku, zdrowiej wreszcie :dawaj:
Awatar użytkownika
Ewka

Post autor: Ewka »

Całym sercem jestem z Wami :prosze_1: :prosze_1: :prosze_1:
Grocik bądź zdrowy!
Byleby w sercu ciągle maj!
Awatar użytkownika
aganowaczek

Post autor: aganowaczek »

Ja mam tylko doświadczenie związane z narkozą psa do sterylki i szycia łapy. Ja odbierałam Czesną po sterylce jeszcze nie wybudzoną z narkozy - na kocyku. Wybudzała się w domu. Leki przeciwbólowe, które dostałam od weta i antybiotyk. Suka sama wychodziła na siku. No ale tu są stawy - MUSICIE wypytać o wszystko weta przed operacją. MUSI Wam powiedzieć jak będzie wyglądała rekonwalescencja Grota i czego możecie się spodziewać i w jaki sposób mu ułatwić pierwsze chwile po operacji.
Oczywiście moje kciuki też mocno zaciśnięte.

A noc swoją drogą mam nie przespaną, bo albo nie mogę zasnąć myśląc o Grocie, albo Grocik mi się majaczy sennie.

Będzie dobrze!
Panu Bogu świeczkę a diabłu OGAREK :-)
Hodowla Ogara Polskiego
"z Sarmackiej Tradycji FCI"
534 992 136

Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Kontakt:

Post autor: Ania W »

Jak będzie miał narkozę wziewną to powinien być oddany wybudzony - problemem jest faktycznie to, że chyba nikt z nas nie ma tego typu operacji za sobą...Wet powinien wszystko powiedzieć.
ODPOWIEDZ