Miot E "Błonia nad Utratą", 29.12.2012

Awatar użytkownika
Grot
Gadu-Gadu: 0

Re: Miot E "Błonia nad Utratą", 29.12.2012

Post autor: Grot »

:marzyc_2: :marzyc:
Awatar użytkownika
Asiun
Gadu-Gadu: 4129240

Post autor: Asiun »

Oj, Ewa, Ewa, oddałaś i teraz Ci smutno :niewka:
Trzeba było sobie zostawić takiego ślicznego pluszaczka-przytulaczka :marzyc:
Obrazek
Awatar użytkownika
endo

Post autor: endo »

:marzyc_2: :marzyc_2: :marzyc_2: Bądź szczęśliwy maluchu! :silacz:
Obrazek
Awatar użytkownika
KasiaR

Post autor: KasiaR »

A ja na pociechę życzę, aby każde miało wspaniały dom :marzyc_2: i żadne nie musiało wracać do hodowli i szukać nowego domku :nunu:
Awatar użytkownika
Ewka

Post autor: Ewka »

I na zakończenie tego wątku...
Parę słów i trochę zdjęć E-drużyny w ich domkach. Więcej mam nadzieję napiszą sami opiekunowie, bo już niektórzy są zarejestrowani na forum, a niektórzy mają to w planach. Jeśli zaś nie będą mieli życzenia zostać forumowiczami - od czasu do czasu, na blogu Iskierki, będę przypominała, za ich zgodą, Iskrowo - Wigrusiowe dzieci. Mam również nadzieję, że, zgodnie z obietnicami, niektóre z dzieciaków zameldują się na ringach, więc i tam, część z nich będzie można zapewne spotkać.
Ze wszystkimi rodzinami szczeniąt utrzymuję regularny, i jak się zdaje niewymuszony a wręcz serdeczny kontakt. I oby tak zostało, to jest moje, drugie największe marzenie. Pierwsze - by, tak jak dotąd, wszystkie psiaki były mądrze kochane i by były nieustającym źródlem radości dla swoich rodzin.

Pierwszy wyjechał od nas Emir. Jego opiekunowie, po długich naradach, dali mu imię Sulu. Pięknie rośnie, otoczony troskliwą opieką swoich młodych Państwa. Wiem, że o początku dostał tyle ciepła i uwagi, że ani przez chwilę nie tęsknił. W najbliższy weekend pojedzie do swego wiejskiego domu, poznać resztę psiej, no i ludzkiej rodziny.

Potem przyjechała cała Rodzina Endorfiny. Dostała domowe imię Sita. Z relacji jej Pana wiem, że jest radosna, pieszczona, pielęgnowana, no i dobrze karmiona, bo Pan jej gotuje :mrgreen: no i uwielbiana przez wszystkich...

Kolejni Państwo całą rodzinką przyjechali po Egrecię - Rodzice i trzy młode damy, w tym jedna, najmniejsza, trochę onieśmielona. Egrecia pozostała Egretą (Gretą), rośnie pięknie, bardzo szybko nauczyła się czystości, a młode damy z tej wielkiej miłości do do psa straciły na początku zainteresowanie szkołą i przedszkolem (hmmm, mam nadzieję, że nie pomyliłam tej informacji, w razie czego Rodzinkę proszę o sprostowanie :mrgreen: ) Mam zdjęcia Egreci tylko z ogrodu, domowe wyłącznie telefoniczne i nie nadają się do kopiowania na forum.
Załączniki
Jego Wysokość
Jego Wysokość
na chyba jednym z pierwszych pawdziwych spacerków
na chyba jednym z pierwszych pawdziwych spacerków
jestem kochany!
jestem kochany!
kuchnia to miejsce srategiczne...
kuchnia to miejsce srategiczne...
ciekawe, czy to dla mnie...
ciekawe, czy to dla mnie...
moja Pani daje mi buziaki
moja Pani daje mi buziaki
poranny spacer w swoim ogrodzie
poranny spacer w swoim ogrodzie
jestem dobrze wychowana
jestem dobrze wychowana
jak smakuje drzewo?
jak smakuje drzewo?
Ostatnio zmieniony środa 27 mar 2013, 16:47 przez Ewka, łącznie zmieniany 2 razy.
Byleby w sercu ciągle maj!
Awatar użytkownika
Ewka

Post autor: Ewka »

23 lutego pożegnał się również z nami Eliksir. Przyjechała po niego cała Rodzina - rodzice i dwie młode damy, w tym jedna bardzo rezolutna :mrgreen: Na chrzcie domowym dostał imię Frodo, a potem błyskawicznie skradł serca wszystkim domownikom. W domu ma usposobienie filozoficzne, w ogrodzie szaleje. Dłuższe spacerki jeszcze nie są jego ulubionym zajęciem. :psiako:

Tydzień później zgłosili się opiekunowie Enduro. To kolejny, po Emirze, Paznaniak, mieszkaniec dużego miasta, w domu nazywany Hugo. Z relacji jego opiekunów wiem, że jest pogodny, zaczyna słuchać, nie boi się windy, a ostatnio rozładowywał nadmiar energii w swoim wiejskim domu. Po świętach planowany jest spacer Braci Poznaniaków :) Mam niestety tylko telefoniczne zdjęcia Hugo... :(

No i nadszedł czas na sierotki...

Eurus pozostał Eurusem. Jego Rodzina zjawiła się po niego też w komplecie. Przyjechali z Limanowej. Był chyba nawet wymodlony, bo jego mały opiekun pragnął tylko jednego prezentu na swoją Komunię - przyjaciela psa. A pies dostał cudowną Rodzinę. Zamieszkał od nas na południowy wschód, czyli nomen omen :happy3:

Na końcu pożegnaliśmy naszego słodkiego misia Elektorka. Też zachował imię. Zamieszkał z młodymi ludźmi, Rodzicami i ich dwiema córeczkami w Trzcielu, w połowie drogi między Poznaniem a Gorzowem. Dziewczynki, żeby dostać wymarzonego przyjaciela, musiały udowodnić Rodzicom, że są odpowiedzialne - same kupiły i opiekowały się kwiatem, żeby pięknie rósł. Wiem, że wszystko u nich dobrze i mam nadzieję, że Elektorek okaże się odpowiedni do pracy z dziećmi.

To tyle na razie...
Załączniki
drzemie we mnie filozof... ciekawe jak dugo ;)
drzemie we mnie filozof... ciekawe jak dugo ;)
moje kochane Młode Panie
moje kochane Młode Panie
na dworzu trzeba czasem pogadać
na dworzu trzeba czasem pogadać
też jestem Jego Wysokość
też jestem Jego Wysokość
mój kochany Młody Pan
mój kochany Młody Pan
mój Pan uczy mnie chodzenia na smyczy, w każdych warunkach ;)
mój Pan uczy mnie chodzenia na smyczy, w każdych warunkach ;)
mam doskonały nos, więc od razu wytropiłem kanapę
mam doskonały nos, więc od razu wytropiłem kanapę
potem zająłem się tropieniem w ogrodzie
potem zająłem się tropieniem w ogrodzie
a na koniec dnia słodko zasnąłem utulony przez moje kochane Młode Panie
a na koniec dnia słodko zasnąłem utulony przez moje kochane Młode Panie
Byleby w sercu ciągle maj!
Awatar użytkownika
miszakai
Kontakt:

Post autor: miszakai »

Super :silacz: Moim marzeniem jest właśnie fajne odchowanie i znalezienie dobrych domów dla szczeniaków a jeszcze mieć z ludźmi kontakt i to taki niewymuszony :fiufiu: Baardzo bym sobie tego życzyła.
Gratulacje :)
Obrazek
Awatar użytkownika
endo

Post autor: endo »

Ewo, tak pięknie napisalaś:"najważniejsze, żeby były mądrze kochane" :marzyc:
Ze zdjęć widać, że tak właśnie jest :brawo_1: , Iskierka i Wigruś mogą być spokojni o swoje maleństwa :marzyc_2: Wspaniale!!! :piwko:
Niech rosną zdrowo i szczęśliwie na pociechę swoim Ludziom! Bardzo serdecznie pozdrawiamy :hi_1:
Obrazek
Awatar użytkownika
smoko

Post autor: smoko »

Świetne wieści i cudowne ciepłe zdjęcia dzieciaczków psiaczków. Powodzenia maluchy! Gratulacje Ewuniu!
Obrazek

Co dzień budzę się piękniejsza, ale dzisiaj, to już przesadziłam!Obrazek
Awatar użytkownika
Hekate

Post autor: Hekate »

Piękne, szczęśliwe zdjęcia.
Elektor w Trzcielu :happy3: No niech oni się tylko pojawią na Ogarkowie to już im taka jedna -namolna nie odpuści :mrgreen:
ODPOWIEDZ