Azja :)

Awatar użytkownika
Azja

Re: Azja :)

Post autor: Azja »

aganowaczek pisze:Mierzona oczywiście w kłębie a nie na całej wysokości z głową. 65 cm to jest górna granica we wzorcu rasy dla psów. Dla suk bodajże 56 cm.
Azja oczywiście też mierzony w kłębie :D z głową miałby ponad 80cm. Właśnie czytałam ze psy dorastają do wzrostu 65cm, i zastanawiam sie czy juz tak mu zostanie czy urośnie jeszcze. Azji tatuś Ł-Bohun jest dosyc duży z tego co mówił mój mąż wiec moze wdał się w tatusia skoro taki wysoki :P
Awatar użytkownika
aganowaczek
Gadu-Gadu: 0

Post autor: aganowaczek »

Brat Ł-Bohuna Łycek też jest spory. Azja ma 65 cm w kłębie i Tobie wydaje się za mały? :wow_3: :strach_2:
Panu Bogu świeczkę a diabłu OGAREK :-)
Hodowla Ogara Polskiego
"z Sarmackiej Tradycji FCI"
534 992 136

Awatar użytkownika
qzia
Gadu-Gadu: 9909298
Kontakt:

Post autor: qzia »

Ajsza tez nie ułomek. :mrgreen: Ja zdecydowanie wole ogary wzorcowe a nie molosowate ale ostatnio rosną nam nasze pociechy coraz większe, a i sędziowie nie patrzą na wymiary. :niewka: Może ich nie znają. :mysl_1:
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Kawał chłopa :silacz: .
Pestka ma 56 cm i jest malutką ogareczką - tak swego czasu określił dr Garncarz. Dopóki nie zobaczyłam dorosłych samców ogara nie rozumiałam, dlaczego koleżanka mojego M z pracy kupiła labka a nie ogara, bo ten drugi jej zdaniem był za duży :lol:
Wzorcowy wzrost dla suk to 55-60 cm.
Awatar użytkownika
Azja

aganowaczek pisze:Brat Ł-Bohuna Łycek też jest spory. Azja ma 65 cm w kłębie i Tobie wydaje się za mały? :wow_3: :strach_2:
Nie, nie wydaje mi się mały :niewka: Jak napatrzałam się na Wrzosika to Azja wydawał mi się drobny heheh szalona jestem wiem, ale możliwe ze moje postrzeganie daleko odbiega od rzeczywistości. Azja jest wysoki, ale jest drobny (jeszcze) przy swoim wzroscie waży 32 kg a Wrzos 37 i wcale gruby nie jest :P(Wrzosik) i pewnie dlatego. No i jedyne moje porównanie to tylko ogarkowo, bo nie mam tu w okolicy żadnego ogarka żebym mogła sprawdzic ,,naocznie" :lol: jak to Azja wygląda na tle innych ogarow :)
Awatar użytkownika
Azja

Agata pisze:Kawał chłopa :silacz: .
Pestka ma 56 cm i jest malutką ogareczką - tak swego czasu określił dr Garncarz. Dopóki nie zobaczyłam dorosłych samców ogara nie rozumiałam, dlaczego koleżanka mojego M z pracy kupiła labka a nie ogara, bo ten drugi jej zdaniem był za duży :lol:
Wzorcowy wzrost dla suk to 55-60 cm.
Szczeże mówiąc jakoś mnie przerażały zawsze duże psy,ale Azja mimo iż jest naprawde spory ciągle wydaje mi się malutkim pieskiem, Nawet kiedy na mnie skoczy i stoi na tylnich łapach jest nie dużo mniejszy ode mnie a ja mam 170cm:P. Hehehe tak sobie myśle że to może przez to że napatrzałam się na styczniowej wystawie na wilczarze irlandzkie :strach_2: :strach_2: :gleba: :gleba:
Awatar użytkownika
qzia
Gadu-Gadu: 9909298
Kontakt:

Post autor: qzia »

Aronia ma koło 53 tez. Ale widzę, że już przerosła Zuzię. :mysl_1: Do chłopaków jej jeszcze daleko. :mysl_1:
Awatar użytkownika
Azja

suczka to suczka:) zawsze bedzie subtelniejsza:) choc i Azja jak na faceta bardzo subtelnie z pyska wygląda :gleba:
Awatar użytkownika
Azja

Dawno się nie pokazywaliśmy na naszym blogu mimo, iż codziennie bywamy na ogarkowie.
Niestety dzisiaj nie mam dobrych wieści, Tak jak pisałam w wątku o zdrowiu, że Azja okulał i wybieram się do weta to dziś jesteśmy już po wizycie. Sprawdziły się moje najgorsze przypuszczenia, że nie jest to zwykłe nadwyrężenie. Azja ma dysplazje stawu biodrowego... :placzek: już przy badaniu słychac było jak skacze mu kość biodrowa, prześwietlenie potwierdziło że jest zwyrodnienie lewego stawu... :placzek: :placzek: Azja ma całkowity zakaz biegania, spacerki i to krótkie tylko na smyczy, bez skakania i szaleństw...
Póki co dostał leki Caniviton forte plus i Laxoila, ograniczenie spacerów do minimum i wyłącznie na smyczy i za 2 mies do kontroli. Jeśli zwyrodnienie będzie postępować czeka nas operacja...Jeśli będzie tak jak jest i po lekach i godzinnych spacerkach dalej będzie kulał to też czeka nas operacja... No i niestety Azja nie może zostać reproduktorem :placzek: jest to wada genetyczna w 30% przenoszona, wiec nie możemy podwajać ryzyka że wadę przeniesiemy dalej...Azja przez ostatni tydzień bez spacerków trochę przytył i waga u weta wskazała 36 kg :wstydek: dostaliśmy ochrzan i nakaz diety dla Azji 4 kg w dól... weterynarz powiedział że nie możemy dodatkowo obciążać stawu bo i tak jest obciążony wadą także Azja ma być raczej szczuplaczkiem :) wklejam fotki Azji jeszcze nietomny ale juz w swoim domku...
Załączniki
Azjaaaa 007.jpg
Azjaaaa 007.jpg (165.98 KiB) Przejrzano 776 razy
Azjaaaa 010.jpg
Azjaaaa 010.jpg (134.57 KiB) Przejrzano 776 razy
Awatar użytkownika
BasiaM

Post autor: BasiaM »

Trzymaj się Maluchu :piwko: Zdrówka, super diety i wszystko wróci do normy, zobaczysz :silacz:

Pozdrawiamy i miziamy za uchem :marzyc:
Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ