no nie wiem. Koleżanka od pinczerów miniaturowych z okolic Chełma robiła wszystkie kwity, choć w jej okolicach od kilku już lat nie było przypadku wścieklizny. To by znaczyło tyle, ze są równi i równiejsi? To trochę niesprawiedliwe. No tak, Ty się przemieszczać nie musisz, bo masz na miejscu wystawę....adamanna pisze:Dzwoniłam, zaświadczenie potrzebuja psy z terenów na ktorych wystepuje choroba( zgoda na przemieszczanie się ) - nasza strona miasta wolna od wscieklizny więc nam wystarczy tylko świadectwo szczepienia, no ale my "tutejsi" nie wiem jak to sie ma w stosunku do przyjezdnych
MWPR, Rzeszów, 2-3 lutego 2013 r. – CACIB
Moderator: BACHMATsforanemroda
- panbazyl
- Gadu-Gadu: 0
- Kontakt:
Re: VI MWPR Rzeszów 2-3.02.2013
labradory i ogar
rozety na zamówienie https://www.facebook.com/HerbuBazylFciKennel" onclick="window.open(this.href);return false;

- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
- Gadu-Gadu: 13373652
Ja nie wiem dlaczego nie masz obowiązku sprawdzać strony wystawy???panbazyl pisze:
I wszystko rozumiem, teoretycznie o tej wściekliźnie, tylko nie rozumiem DLACZEGO takie informacje o tym, ze jakieś kwity są potrzebne muszę sama zdobywać z for internetowych.... A nie mam obowiązku śledzić nawet strony Związku który robi wystawę na którą zgłosilam swoje psy. Więc mogłam przyjechać z psami i bez wiedzy o jakiś kwitkach.

Informację, którą znalazłam na stronie Rzeszowskiego oddziału:
"UWAGA! WAŻNE!
Ze względu na liczne przypadki wścieklizny u zwierząt Powiatowy Lekarz Weterynarii w Rzeszowie zarządził:
Na teren wystawy mogą być wprowadzane zdrowe klinicznie psy :
1.Krajowe posiadające:
Aktualne szczepienie przeciwko wściekliźnie
W przypadku psów pochodzących z województw :podkarpackiego, małopolskiego, lubelskiego zaświadczenie Powiatowego Lekarza Weterynarii właściwego ze względu na miejsce przebywania psa, że teren z którego pochodzi jest wolny od wścieklizny.
W przypadku psów pochodzących z terenów zagrożonych wścieklizną /dotyczy województw: podkarpackiego, małopolskiego, lubelskiego / - zezwolenie Powiatowego Lekarza Weterynarii.
Szczegółowych informacji udziela: Powiatowy Lekarz Weterynarii w Rzeszowie kontakt tel. 17 852 12 45"
- panbazyl
- Kontakt:
a czy mnie ktoś czymś zmusza do sprawdzania strony Związku? W żadnym prawie tego nie ma. Nawet w zgłoszeniu na wystawę nie zobowiązuję się do śledzenia strony. A abstrahując od wszystkiego moglam psy zgłaszać z kafejki internetowej (no żesz nie mam też obowiązku posiadać internetu, mogę go mieć, ale nie muszę). I co wtedy? Zgłosiłam, opłaciłam i jadę. A jak jest jakiś problem ze strony Organizatorów (w tym przypadku nie z ich winy przecież) to uważam, że rolą organizatora jest dotrzeć do bezpośrednich uczestników wystawy, czyli wystawców z informacją. A w tak ważnej kwestii to tylko list polecony jest dokumentem który ma rację bytu. Żaden inny. W koncu wścieklizna to nie katar i powinniśmy poważnie podchodzić do sprawy.
labradory i ogar
rozety na zamówienie https://www.facebook.com/HerbuBazylFciKennel" onclick="window.open(this.href);return false;

- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
Panbazyl do wystawiania psa też Ciebie nikt nie zmusza, do kupienia psa rodowodowego też nikt Ciebie nie zmusza to tylko własna Twoja nie przymuszona wola
.
Możesz nie mieć internetu więc czegokolwiek wtedy dowiadujesz się podejrzewam osobiście w związku, a tam myślę nie jeden plakat wisi z tą informacją.
Nie to, że bronię dany oddział, ale nie lubię jak się wymaga od kogoś wszystkiego, a od siebie nic.

Możesz nie mieć internetu więc czegokolwiek wtedy dowiadujesz się podejrzewam osobiście w związku, a tam myślę nie jeden plakat wisi z tą informacją.
Nie to, że bronię dany oddział, ale nie lubię jak się wymaga od kogoś wszystkiego, a od siebie nic.
- panbazyl
- Kontakt:
robisz off topik.
labradory i ogar

- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
Panbazyl Dziękuję za pilnowanie wątku wystawy Rzeszowskiej
Ostatnie zdanie, jeśli uważasz za off topik przeniosę
.

To co jest napisane powyżej tyczy się wystawy Rzeszowskiej.kasiawro pisze:Panbazyl do wystawiania psa też Ciebie nikt nie zmusza, do kupienia psa rodowodowego też nikt Ciebie nie zmusza to tylko własna Twoja nie przymuszona wola.
Ostatnie zdanie, jeśli uważasz za off topik przeniosę

- panbazyl
- Kontakt:
tak samo nikt mnie nie zmusza do zrobienia rozetek na tą wystawę, sama je chciałam zrobić. I się wtedy sama dowiaduję ile i jakich jest psów, abym dla wszystkich miała rozetkę, bo by mi było głupio jakby któryś nie dostał. I tego ja się dowiaduję jako organizator swojego własnego pomysłu i pilnuje aby wszystko było ok. I tego samego wymagam od każdego innego organizatora któremu zależy na jego imprezie. I tyle w temacie.
labradory i ogar

- weszynoska
- Gadu-Gadu: 9111199
- Kontakt:
11:30 - Ogar polski/Polish Hound
Psy - Dogs
Klasa młodzieży - Junior Class 1 1030
Klasa pośrednia - Intermediate Class 1 1031
Klasa otwarta - Open Class 3 1032 - 1034
Klasa użytkowa - Working Class 1 1035
Klasa championów - Champion Class 1 1036
Suki - Bitches
Klasa szczeniąt - Puppy Class 1 1037
Klasa otwarta - Open Class 4 1038 - 1041
Klasa użytkowa - Working Class 1 1042
Klasa weteranów - Veteran Class 1 1043
przed ogarami 31 psów
Psy - Dogs
Klasa młodzieży - Junior Class 1 1030
Klasa pośrednia - Intermediate Class 1 1031
Klasa otwarta - Open Class 3 1032 - 1034
Klasa użytkowa - Working Class 1 1035
Klasa championów - Champion Class 1 1036
Suki - Bitches
Klasa szczeniąt - Puppy Class 1 1037
Klasa otwarta - Open Class 4 1038 - 1041
Klasa użytkowa - Working Class 1 1042
Klasa weteranów - Veteran Class 1 1043
przed ogarami 31 psów
- panbazyl
- Kontakt:
oj dzięki za ilosciówkę!!!!
zaraz licze ile jest i doszywam rozety co w razie.
a ile bedzie GP - moze ktoś wie? Tylko ogólna liczba mnie interesuje (też do rozetek)
(własciwie to sama mogę już sparwdzić, bo jest na stronie, ale właśnie wygasłą mi wtyczka adobe, więc trochę potrwa zanim ją znów zainstaluję....
ech )
zaraz licze ile jest i doszywam rozety co w razie.
a ile bedzie GP - moze ktoś wie? Tylko ogólna liczba mnie interesuje (też do rozetek)
(własciwie to sama mogę już sparwdzić, bo jest na stronie, ale właśnie wygasłą mi wtyczka adobe, więc trochę potrwa zanim ją znów zainstaluję....

labradory i ogar