Blog Saby (Sroki z Rodu Udry) czas zacząć :)
Re: Blog Saby (Sroki z Rodu Udry) czas zacząć :)

http://www.ism-soft.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
- Gadu-Gadu: 13373652
Iwona wiemy, że do miękkich nie należysz
Trzeba czasu i nie ma co patrzeć w tył...
Pozdrawiamy śnieżnie Was!!!

Trzeba czasu i nie ma co patrzeć w tył...
Pozdrawiamy śnieżnie Was!!!
...i jak Was Ogarki nie kochać...
jestem pewien, ze macie swiadomość - jaką unikalną jesteście familiją
na zielonym już nie ma takiej atmosfery...chociaż tyle macie wspólnego...
tak trzymać...z prawdziwą przyjemnością tu zaglądam 

a My z przyjemnością znów będziemy się z Wami spotykać na wystawachtanaw pisze:...z prawdziwą przyjemnością tu zaglądam

Witam,
pisze bo moze mi pomozecie w sprawie weta... przedstawiłam wet-owi odpowiednie pismo wraz z badaniem tomografii komputerowej oraz jej opisem, z ktorego wynika bezdyskusyjna wina weterynarza... na moje zadanie zadoscuczynienia, weterynarz podal nr i serie polisy ubezpieczeniej i mam zglosic sie do PZU... czy spotkaliscie sie z taka sytuacja? co mam zrobic? czy czasem wet nie chce wymigac sie od odpowiedzialnosci? a ubezpieczyciel zawsze znajdzie jakis argument zeby nie zaplacic
pisze bo moze mi pomozecie w sprawie weta... przedstawiłam wet-owi odpowiednie pismo wraz z badaniem tomografii komputerowej oraz jej opisem, z ktorego wynika bezdyskusyjna wina weterynarza... na moje zadanie zadoscuczynienia, weterynarz podal nr i serie polisy ubezpieczeniej i mam zglosic sie do PZU... czy spotkaliscie sie z taka sytuacja? co mam zrobic? czy czasem wet nie chce wymigac sie od odpowiedzialnosci? a ubezpieczyciel zawsze znajdzie jakis argument zeby nie zaplacic

- aganowaczek
- Gadu-Gadu: 0
Jeżeli wet jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej (łącznie z błedem lekarskim) to PZU wypłaci odszkodowanie. Ja bym poszła do PZU, zgłosiła szkodę i czekała na rozwój wydarzeń.
Panu Bogu świeczkę a diabłu OGAREK 
Hodowla Ogara Polskiego
"z Sarmackiej Tradycji FCI"
534 992 136

Hodowla Ogara Polskiego
"z Sarmackiej Tradycji FCI"
534 992 136
dobrze że dał nr. polisy 
masz na zgłoszenie chyba ze 3 lata
dał ci polise w ktorej jest zapewne jego OC zawodu wiec zgłaszaj śmiało
a jeśli ubezpieczyciel znajdzie argument to później sie bedziesz marwić
pamietaj ze wartość psa to opócz ceny jaka zapłaciłaś za psa to też praca jaka włozyłas w jej użytkowość i cała opieka przez te wszyskie lata

masz na zgłoszenie chyba ze 3 lata
dał ci polise w ktorej jest zapewne jego OC zawodu wiec zgłaszaj śmiało
a jeśli ubezpieczyciel znajdzie argument to później sie bedziesz marwić
pamietaj ze wartość psa to opócz ceny jaka zapłaciłaś za psa to też praca jaka włozyłas w jej użytkowość i cała opieka przez te wszyskie lata
- Chaszczy
- Gadu-Gadu: 0
Idź do ubezpieczalni i złóż wniosek o odszkodowanie. Ale idź już przygotowana, wylicz im i wypunktuj roszczenie, czyli:
- cena za psa,
- koszt uzyskania rodowodu
- koszt wszystkich wystaw: dojazd, ew. noclegi, ja bym nie omieszkał jeszcze doliczyć diet za wyżywienie,
- koszt wszystkich szkoleń, uzyskania certyfikatów itp.
- koszt wyposażenia, które w związku z opieką nad psem musiałaś kupić: klatka, akcesoria
- koszt utrzymania: karma, kosmetyki itp.
- ja bym dorzucił jeszcze utracone zyski z tytułu tego, że suka miała uprawnienia hodowlane, a straciłaś możliwość hodowli szczeniąt
- i na koniec wylicz im straty moralne - jako zadośuczynienie.
Oczywiście będą się chcieli ograniczyć tylko do kosztów zakupu Sabci, ale wtedy możesz się odwoływać, pisać do Rzecznika Ubezpieczonych, czy ostatecznie iść do sądu.
Trzymaj się i nie odpuszczaj!
- cena za psa,
- koszt uzyskania rodowodu
- koszt wszystkich wystaw: dojazd, ew. noclegi, ja bym nie omieszkał jeszcze doliczyć diet za wyżywienie,
- koszt wszystkich szkoleń, uzyskania certyfikatów itp.
- koszt wyposażenia, które w związku z opieką nad psem musiałaś kupić: klatka, akcesoria
- koszt utrzymania: karma, kosmetyki itp.
- ja bym dorzucił jeszcze utracone zyski z tytułu tego, że suka miała uprawnienia hodowlane, a straciłaś możliwość hodowli szczeniąt
- i na koniec wylicz im straty moralne - jako zadośuczynienie.
Oczywiście będą się chcieli ograniczyć tylko do kosztów zakupu Sabci, ale wtedy możesz się odwoływać, pisać do Rzecznika Ubezpieczonych, czy ostatecznie iść do sądu.
Trzymaj się i nie odpuszczaj!
Karbon i Pańciostwo - Ilona, Paweł, Cyprian
nie mam doswiadczen hodowlanych... a chcialabym zrobic takie zestawie jak Chaszczy napisal... czy doswiadczeni hodowcy mogliby mi napisac jaki jest koszt jednego miotu (srednio 6-8 szczeniakow)?
Ja bym liczyła 1500 za szczeniaka x 6 = 9 000
to razy 3 ( mioty) = 27 000
Oczywiście to "czysty zysk" bez kosztów...ale też zazwyczaj w ogarzych miotach jest więcej niż 6 sztuk
Chaszczy dobrze prawi - dodaj jeszcze składki ZKwP, wpisowe, opłaty za wszelkie dokumenty....
Aaa i napisz, że pies miał pracować jako pies poszukujący postrzałków.
to razy 3 ( mioty) = 27 000
Oczywiście to "czysty zysk" bez kosztów...ale też zazwyczaj w ogarzych miotach jest więcej niż 6 sztuk
Chaszczy dobrze prawi - dodaj jeszcze składki ZKwP, wpisowe, opłaty za wszelkie dokumenty....
Aaa i napisz, że pies miał pracować jako pies poszukujący postrzałków.