Gromosław czyli ja

Awatar użytkownika
klimolki
Gadu-Gadu: 0

Re: Gromosław czyli ja

Post autor: klimolki »

Że co? "Maca jajka"? To mamy problem Houston... Wet ostatnio mi powiedział, że mam "jajeczka jak u pięciomiesięcznego kotka" :niewka: :wstydek:
Wprawdzie fujarkę mam większą, ale (tak twierdzą kobitki) podobno ten rozmiar jest bez znaczenia... :zdziw_4:
Ostatnio zmieniony środa 09 sty 2013, 10:51 przez klimolki, łącznie zmieniany 1 raz.
"Jest twoim przyjacielem, partnerem, obrońcą - twoim Psem. Jesteś jego życiem, miłością, przewodnikiem. Będzie twój - wierny i oddany do ostatniego uderzenia serca. Winien mu jesteś zasłużyć na to oddanie." - M. Siegal

Obrazek
Awatar użytkownika
BasiaM

Post autor: BasiaM »

Drogi kumplu ... tak, tak, macają sobie jajeczka. Znaczy nie sobie tylko tobie :zly1:
Ja tam nie lubię jak mi obce baby patrzą pod ogon albo jeszcze lepiej faceci :obraza_1:
A to, że masz małe jajka to wcale nic jeszcze nie znaczy :nunu: Jesteś młody.
Trzeba dać czas aby wszystko się u Ciebie rozwinęło. Nawet jajka :silacz:

Uchaty
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
klimolki

BasiaM pisze:Najlepiej jak będziesz tam pokazywać różne figury np. bieg krzyżowy albo na węża czyli kładziesz się i pełzniesz do tyłu, za ring :D
Wprawdzie nazewnictwa poszczególnych figur nie znam, ale naukę pełzania na wstecznym biegu ćwiczę już od jakiegoś czasu. :fiufiu: Jest to mój spacerowy rytuał. Do tego dokładam jeszcze pad na plecy kiedy tylko zapną mi smycz. :gleba: Ale mają miny, mówię Ci. Staram się doprowadzić te elementy do perfekcji... Myślisz, że sędziowie to docenią? :mysl_1:
"Jest twoim przyjacielem, partnerem, obrońcą - twoim Psem. Jesteś jego życiem, miłością, przewodnikiem. Będzie twój - wierny i oddany do ostatniego uderzenia serca. Winien mu jesteś zasłużyć na to oddanie." - M. Siegal

Obrazek
Awatar użytkownika
BasiaM

klimolki pisze:
BasiaM pisze:Najlepiej jak będziesz tam pokazywać różne figury np. bieg krzyżowy albo na węża czyli kładziesz się i pełzniesz do tyłu, za ring :D
Wprawdzie nazewnictwa poszczególnych figur nie znam, ale naukę pełzania na wstecznym biegu ćwiczę już od jakiegoś czasu. :fiufiu: Jest to mój spacerowy rytuał. Do tego dokładam jeszcze pad na plecy kiedy tylko zapną mi smycz. :gleba: Ale mają miny, mówię Ci. Staram się doprowadzić te elementy do perfekcji... Myślisz, że sędziowie to docenią? :mysl_1:
No wiesz ..... jakby to powiedzieć :mysl_1:
Moje starania docenili :tia: Jestem bardzo znanym ogarem :mrgreen:
Na jednej wystawie taka sędzina nawet specjalnie przyszła pooglądać "dzikusa" :gleba:
Taką ksywę dostałem :gleba:
Niektórzy to nawet specjalnie mnie zapraszają, żeby wesoło było bo ja zawsze dostarczam super atrakcji :jezyk_3:

PS. ale wiesz, na jednej wystawie postanowiłem być grzeczny to mi sędzia powiedział, że nie jestem ogarem i mam iść do fryzjera :strach_2: Mówię Ci, zależy na kogo trafisz.

Uchaty
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
aganowaczek

Post autor: aganowaczek »

:gleba: :gleba: :gleba:
Oj Uchaty - nie sprowadzaj Groma na trudną drogę ogara długowłosego :gleba: :gleba: :gleba:
Gromek - ważne, że jajka są na swoim miejscu :zgoda:
Panu Bogu świeczkę a diabłu OGAREK :-)
Hodowla Ogara Polskiego
"z Sarmackiej Tradycji FCI"
534 992 136

Awatar użytkownika
BasiaM

aganowaczek pisze::gleba: :gleba: :gleba:
Oj Uchaty - nie sprowadzaj Groma na trudną drogę ogara długowłosego :gleba: :gleba: :gleba:
Gromek - ważne, że jajka są na swoim miejscu :zgoda:
Bardzo Ciocię przepraszam ale wiesz, że ja długich włosów nie mam :jezyk_3:
Poza tym wiesz, że ja wolę biegać po lesie i łące niż pokazywać jajka obcym babom :obraza_1:

A Ty Gromuś ćwicz pięknie krok krzyżakowy ... zobacz to się robi tak :

Uchaty
Załączniki
IMG_6448.jpg
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
klimolki

A u mnie w domu grypsko się rozpanoszyło. Już nawet na długie spacery nie ma z kim iść :placzek: a co dopiero poćwiczyć chodzenie na ringu. Mówię Wam co za paskuda z tej grypy. Wszyscy kaszlą, smarkają, jeszcze mnie zarażą. :strach_2:

Na domiar złego Pani sobie jedzie do Warszawki, a mnie biednego pieska zostawia z tymi chorusami... I znowu wszystko na psiej głowie.... Leki, syropki, mówiłem Wam nie ma lekko :niewka:

Trzeba uciekać gdzie pieprz rośnie :fiufiu: "cztery łapy psa unoszą w świat" :fiufiu:

Obrazek
Awatar użytkownika
klimolki

No i pierwsze koty za płoty, tfu znaczy psy. Jakoś to przeżyłem, ale mój Ludź co ze mną biegał, powiedział, że na następną wystawę bez piersiówki ani rusz. Nie wiem co to jest, ale młody jestem to może i dobrze, że nie wiem, bo śmiał się przy tym więc pewnie to coś dla dorosłych Ludziów.

Pani sędzina rozpływała się nade mną, jaki to ja jestem cudny i takie tam. I dała mi taką ocenę:
"piękne szczenię, piękna głowa, szyja, idealna linia, doskonały kościec, bardzo dobry ruch i temperament" podsumawując ocena wybitnie obiecująca i...
lokata 1 na 1 - to jest najlepsze pierwsza lokata z jednego :gleba:

Potem kazali mi iść na ring główny i paradować z innymi szczeniakami, ale tam to już nikt nie docenił pięknego ogara :niewka: Oj Aronia, czemu oni, Ci niektórzy sędziowie nas nie lubią? Wybrali same długowłose futrzaki, takie chodzące szczotki. :zdziw_4: Wiesz co pokażemy im jak dorośniemy. Dobra?

Sami powiedzcie jaki mogę być jeśli moja mamcia zebrała dzisiaj chyba ze trzy puchary i garść medali, i zwycięzcę rasy :uff: ufff dużo tego.

A na fotkach możecie zobaczyć mój debiut, może nie była to aż taka kompromitacja, jak myślałem :jezyk:
Załączniki
Czekam w bloku startowym...
Czekam w bloku startowym...
200120132397.jpg (119.32 KiB) Przejrzano 915 razy
No to ruszamy...
No to ruszamy...
200120132398.jpg (93.57 KiB) Przejrzano 914 razy
Dobrze zęby też Ci pokażę, jak muszę.
Dobrze zęby też Ci pokażę, jak muszę.
200120132399.jpg (99.04 KiB) Przejrzano 912 razy
Mogę już sobie iść? Nika ratuj !!!
Mogę już sobie iść? Nika ratuj !!!
200120132400.jpg (93.96 KiB) Przejrzano 913 razy
Przepraszam Paweł, a co teraz?
Przepraszam Paweł, a co teraz?
200120132405.jpg (85.8 KiB) Przejrzano 912 razy
I ja mam tam wejść??? Tyle ludzi.... Wiesz co może sam sobie idź, a ja tu poczekam. Dobrze?
I ja mam tam wejść??? Tyle ludzi.... Wiesz co może sam sobie idź, a ja tu poczekam. Dobrze?
200120132407.jpg (89.39 KiB) Przejrzano 911 razy
Ostatnio zmieniony niedziela 20 sty 2013, 21:20 przez klimolki, łącznie zmieniany 3 razy.

Obrazek
Awatar użytkownika
endo

Post autor: endo »

:brawo_1: :brawo_1: :brawo_1: Zuch z Ciebie, Gromek, daleś radę, gratulujemy :silacz:
Obrazek
Awatar użytkownika
Grot

Post autor: Grot »

:silacz: :happy3: :szacun_1: :brawo_1:
ODPOWIEDZ