Gromosław czyli ja
- klimolki
- Gadu-Gadu: 0
Re: Gromosław czyli ja
W tym Nowym Roku chciałem (oczywiście razem z moimi Ludziami) złożyć wszystkim ogarkom i ich zaogarzonym rodzinkom serdeczne psiejskie życzenia. Życzę wam samych przyjaciół, smacznych kości, bezkresnych łąk do biegania i w ogóle wszystkiego najlepsiejsiego 

Wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku życzy Azja ze swoim stadem
Kolego zdolna z Ciebie bestia muszę się tego od Ciebie nauczyc
ja drzwi otwierać nie potrafię, ale za to wiem jak ściągnąć garnek z jedzonkiem z kuchenki nic nie wylać na podłogę ściągnąć pokrywkę i wylizać zawartość tak aby garnek się świecił:P i żeby moi ludzie myśleli skąd umyty garnek znalazł się pod drzwiami wyjściowymi

- klimolki
No i w końcu wróciła zima…
sypnęło trochę śniegiem i jest się w końcu w czym wytarzać. Więc jak zobaczyłem jak pięknie jest za oknem zabrałem tych swoich Ludziów na dłuuuuuuugi spacer. Ale się wyszalałem.
Już myślałem, że życie jest takie cudowne, kiedy Ci moi zaczęli mnie wołać, żebym latał od jednego do drugiego.
Ale ja taki niemądry nie jestem. Biegałem ale tylko za psiowe łakocie, a nie tak bez potrzeby.
A potem Pani sobie wymyśliła biegać ze mną na smyczy. A sama sobie ganiaj kobieto
Ciągle coś mówią, że jakaś potworna kompromitacja się szykuje
, tylko mi nie powiedzieli, o co właściwie chodzi w tym wszystkim.
Podobno jakaś wystawa ma być…. Chyba nie mówili o wystawie sklepowej, bo tam nudy na pudy. No chyba, że mięsny
to ja jak najbardziej reflektuję i mogę tam nawet pilnować, żeby jakiś intruz nic nie zjadł. A ja to już potrafię przypilnować
Sam zjem, ale innemu nie dam
Hmmm, sam nie wiem jaka ta wystawa … A wy nie wiecie co będą wystawiać, bo może pojadę i sobie popatrzę? No dobra z czasem może i ja się dowiem.
A teraz lecę bo przyjechał ten pan co mi żarcie przywozi, i muszę dopilnować odebrania przesyłki

Już myślałem, że życie jest takie cudowne, kiedy Ci moi zaczęli mnie wołać, żebym latał od jednego do drugiego.

A potem Pani sobie wymyśliła biegać ze mną na smyczy. A sama sobie ganiaj kobieto

Hmmm, sam nie wiem jaka ta wystawa … A wy nie wiecie co będą wystawiać, bo może pojadę i sobie popatrzę? No dobra z czasem może i ja się dowiem.
A teraz lecę bo przyjechał ten pan co mi żarcie przywozi, i muszę dopilnować odebrania przesyłki

- Załączniki
-
- Ale tu coś fajnie pachnie....
- 20130107709.jpg (80.03 KiB) Przejrzano 1041 razy
-
- I hooooop...
- 070120132368.jpg (102.84 KiB) Przejrzano 1042 razy
-
- A ja umiem chodzić na dwóch łapach
- 070120132382.jpg (76.59 KiB) Przejrzano 1040 razy
-
- Oj dobra nie męcz mnie i tak nie będę biegał ;-P
- 20130107699.jpg (91.34 KiB) Przejrzano 1039 razy
-
- No dobra nie gniewaj się już kobieto, tylko mam nadzieję, że nie każesz mi kwiatków przynosić...
- 20130107705.jpg (106.85 KiB) Przejrzano 1039 razy
-
- Z moim panem, znaczy Ludziem
- 070120132384.jpg (90.75 KiB) Przejrzano 1037 razy
-
- A oto i duma Ludziów, znaczy ja...
- 20130107691.jpg (289.22 KiB) Przejrzano 1037 razy
Ostatnio zmieniony wtorek 08 sty 2013, 22:10 przez klimolki, łącznie zmieniany 1 raz.
- Grot
Grom kichaj to wszystko, śmigaj na wystawę i zdobądź jakiś pucharek dla rodu Sarmackiej Tradycji. 

- klimolki
A Ty brat też mógłbyś mi w tym pomóc, a nie ja sam, biedny...
Dobrze, że chociaż mamcia się wybiera,
chyba ...

- Grot
Z miłą chęcią ale mnie dziadostwo się trzyma i jestem jeszcze bez szczepienia więc
Łakomstwo ogara + sterydy bardzo linię zmieniają i taki trochę za okrąglutki jestem na wybiegi.

Łakomstwo ogara + sterydy bardzo linię zmieniają i taki trochę za okrąglutki jestem na wybiegi.
- klimolki
No tak... Gdybyś mieszkał trochę bliżej to razem zadbalibyśmy o Twoją figurę. A tak to nawet nie mam z kim biegać, ale może kiedyś się uda 

- aganowaczek
Piękna duma Ludziów ale też i moja
Klimolki, nie przejmujcie się wystawą - luz - grunt, żeby pies się nie zraził na początku. Potraktujcie ją jako wycieczkę rozpoznawczą.
I tak ze szczegółów: pies biegnie po Twojej lewej stronie - dobrze, żeby wtedy nie węszył (smakołyk w drugiej ręce przed mordą powinien załatwić sprawę, chyba, ż pies złapie go w locie
), do oceny musi stać - taka poza jak na zdjęciu jest ok
. Potem Sędzia ogląda zęby (najlepiej ćwiczyć z psem na zasadzie: "siad!", "zęby!" - i grzebiesz w paszczy - oczywiście potem smakołyk (dla psa
)) i "maca" jajka psa. I już
A z Duśką się raczej wybiorę - co prawda nie mam jak wybiegać suki - nie puszczę jej luzem na pola, bo burków pełno wszędzie - a to (jak pisał poeta) "...mezalians byłby dla psa"
, ale z drugiej strony ona nie ma zbyt wielkiej potrzeby ruchu, że tak to łagodnie ujmę
No chyba, że będzie w środku rui to wtedy odpuszczę 

Klimolki, nie przejmujcie się wystawą - luz - grunt, żeby pies się nie zraził na początku. Potraktujcie ją jako wycieczkę rozpoznawczą.
I tak ze szczegółów: pies biegnie po Twojej lewej stronie - dobrze, żeby wtedy nie węszył (smakołyk w drugiej ręce przed mordą powinien załatwić sprawę, chyba, ż pies złapie go w locie

A z Duśką się raczej wybiorę - co prawda nie mam jak wybiegać suki - nie puszczę jej luzem na pola, bo burków pełno wszędzie - a to (jak pisał poeta) "...mezalians byłby dla psa"

Panu Bogu świeczkę a diabłu OGAREK 
Hodowla Ogara Polskiego
"z Sarmackiej Tradycji FCI"
534 992 136

Hodowla Ogara Polskiego
"z Sarmackiej Tradycji FCI"
534 992 136
Gromosławie, przeczytaliśmy wczoraj całego Twojego bloga i powiemy Ci ( tzn. ja Uchaty i Coda ), że nie masz chłopie łatwo
Tyle się napracujesz, że hej ... jak nie budowa to grzyby, jak nie grzyby to pilnowanie ludziów ... itd, itp.
Mnie jest łatwiej bo mam Codę do pomocy, chociaż powiem Ci w tajemnicy, że z babami to nie jest wcale łatwo
Co do wystaw to zdradzę Ci moją tajemnicę
Najlepiej jak będziesz tam pokazywać różne figury np. bieg krzyżowy albo na węża czyli kładziesz się i pełzniesz do tyłu, za ring
Oni tam będą macać Ci jajka i zaglądać w zęby
Ja tego okropnie nie lubię więc na wszelki wypadek zapewniam im inne atrakcje i po prostu z ringu zwiewam
ale i tak mnie kochają i mówią, że jestem przystojny. I dziewczyny tez mam różne bo za mną szaleją
Pewnie na jakiejś wystawie poznasz moją Codę ... fajna babka ale taka jędza, że hej
Pozdrawiamy Cię
Uchaty i Coda

Tyle się napracujesz, że hej ... jak nie budowa to grzyby, jak nie grzyby to pilnowanie ludziów ... itd, itp.
Mnie jest łatwiej bo mam Codę do pomocy, chociaż powiem Ci w tajemnicy, że z babami to nie jest wcale łatwo

Co do wystaw to zdradzę Ci moją tajemnicę

Oni tam będą macać Ci jajka i zaglądać w zęby

ale i tak mnie kochają i mówią, że jestem przystojny. I dziewczyny tez mam różne bo za mną szaleją

Pewnie na jakiejś wystawie poznasz moją Codę ... fajna babka ale taka jędza, że hej
Pozdrawiamy Cię
Uchaty i Coda