Blog Saby (Sroki z Rodu Udry) czas zacząć :)
- aganowaczek
- Gadu-Gadu: 0
Re: Blog Saby (Sroki z Rodu Udry) czas zacząć :)
Dokładnie. Ja moim zwierzętom sama robię zastrzyki - dobry we pokaże jak zrobić i podskórny i domięśniowy. Jeżli chcesz namiary na bardzo dobrą klinikę (z tym, że w Dąbrowie Górniczej) to daj znać. gwarantuję, że kasy nie zedrą a pomogą psiakowi.
Panu Bogu świeczkę a diabłu OGAREK 
Hodowla Ogara Polskiego
"z Sarmackiej Tradycji FCI"
534 992 136

Hodowla Ogara Polskiego
"z Sarmackiej Tradycji FCI"
534 992 136
Zastrzyki faktycznie łatwo robić samemu po małym przeszkoleniu, na pewno była by to dla Was ulga.
A ja jak mantrę będę powtarzać , że jeżeli chcecie więcej wiedzieć co się z nią dzieje musicie zrobić dokładniejszą diagnostykę.
Z tym że o jej stanie neurologicznym i ew uszkodzeniach najwięcej mówi ten wczesny etap po urazie - czyli brak niedowładu kończyn tylnych jest bardzo pocieszający, gorsza jedna noga od początku i teraz pogarszająca się może świadczyć o urazie pęczka nerwowo-naczyniowego po tej stronie ale też wynikać z ucisku na korzenie nerwowe na skutek złamania kręgów. Niepokojący jest brak sikania.
Wiem ze psów nie diagnozuje się w Polsce jak ludzi, ale po tak dużym urazie jak u niej leczenie w ciemno może niewiele dać. Klasyczne zdjęcia to za mało.
Z tym że o jej stanie neurologicznym i ew uszkodzeniach najwięcej mówi ten wczesny etap po urazie - czyli brak niedowładu kończyn tylnych jest bardzo pocieszający, gorsza jedna noga od początku i teraz pogarszająca się może świadczyć o urazie pęczka nerwowo-naczyniowego po tej stronie ale też wynikać z ucisku na korzenie nerwowe na skutek złamania kręgów. Niepokojący jest brak sikania.
Wiem ze psów nie diagnozuje się w Polsce jak ludzi, ale po tak dużym urazie jak u niej leczenie w ciemno może niewiele dać. Klasyczne zdjęcia to za mało.
Też bardzo polecam klinikę w Dąbrowie
http://molicki.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Mają specjalistę prawie w każdej dziedzinie i są naprawdę tani. Odległość z Krakowa taka sama. My jedziemy tam w piątek na badania psinki.
http://molicki.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Mają specjalistę prawie w każdej dziedzinie i są naprawdę tani. Odległość z Krakowa taka sama. My jedziemy tam w piątek na badania psinki.
jesli chodzi o ta noge to jej sie zaczelo pogarszac jak wypadl ten jeden gwozdz... a wet nic z tego sobie nie robi... dzisiaj jak pojedziemy to powiem mu zeby nauczyl Marcina w robieniu zastrzyk (w koncu skonczyl zootechnike
)...a z sikaniem mowia ze trzeba czekac ale martwi mnie to ze jednak zostal zerwany ten nerw bo uderzenie bylo kosmiczne jak jej nogi wyrwalo z miednicy 
wlasnie szukam dobrego neurologa w Krakowie... niestety do Dabrowy mamy jakies 140km :/

wlasnie szukam dobrego neurologa w Krakowie... niestety do Dabrowy mamy jakies 140km :/
http://www.ism-soft.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Chaszczy
Sabcia, trzymaj się!
Karbon i Pańciostwo - Ilona, Paweł, Cyprian
Skonsultujcie to z jakimś ortopedą z Krakowa.iwonawas pisze:jesli chodzi o ta noge to jej sie zaczelo pogarszac jak wypadl ten jeden gwozdz... a wet nic z tego sobie nie robi.. ./
W sumie to trochę dziwne że niedawno robiona operacja tak się zakończyła.
Ja też zwierzakom robię zastrzyki sama

hej wszystkim,
w pon na 14 jedziemy do Wroclawia na dokladna diagnostyke... Sabcia bedzie miala tomograf...
rozmawialam z dr N. ... zobaczymy czy da się Sabcię wyleczyc...
mam nadzieje ze Jasiu mi wyzdrowieje do pon to pojedziemy z Saba, bo inaczej podzieje tata z Marcinem
a jednak chcialabym byc tam...
trzymajcie kciuki aby dalo sie wyleczyc Sabe...
w pon na 14 jedziemy do Wroclawia na dokladna diagnostyke... Sabcia bedzie miala tomograf...
rozmawialam z dr N. ... zobaczymy czy da się Sabcię wyleczyc...
mam nadzieje ze Jasiu mi wyzdrowieje do pon to pojedziemy z Saba, bo inaczej podzieje tata z Marcinem

trzymajcie kciuki aby dalo sie wyleczyc Sabe...
http://www.ism-soft.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzymamy kciuki, łapy, wszystko co się da
Sabcia nie daj się i wracaj szybko do zdrowia

Sabcia nie daj się i wracaj szybko do zdrowia

- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
- Gadu-Gadu: 13373652
Iwona cieszę się okropnie, że się zdecydowaliście i dzwoniliście!!!
Jeśli będzie Wam potrzebna pomoc, tak jak mówiłam, tylko dajcie znać.
Trzymam kciuki
Jeśli będzie Wam potrzebna pomoc, tak jak mówiłam, tylko dajcie znać.
Trzymam kciuki
- Hekate
Trzymamy mocno zaciśnięte.