Karmy suche
Re: Karmy suche
A co mówi vet na to wychodzenie sierści? nie chce dorobić jakiś badań krwi? wychodzenie sierści również może być przy zaburzeniach hormonalnych np w niedoczynności tarczycy ale nie tylko.
Czupryna gładko przeszła z Royala Juniora do Sensible i na razie jest dobrze. Chyba jej Royal podchodzi.
Małgosia&S&C
"...wcale nie wyprzedziliśmy zwierząt i roślin na drodze ewolucji. Po prostu one poszły w jedną stronę, a my w drugą."
Chyba to idealny przykład na to, że lepsze faktycznie bywa wrogiem dobregoAzja pisze:w hodowli miał josere kids tzn w psiej comecie a w ogarowym graniu powiedzieli mi żebym kupiła royala canin i tak zrobiłam.

- qzia
- Gadu-Gadu: 9909298
- Kontakt:
Wychodzenie sierści też może być spowodowane tym, że psiak siedzi w ogrzewanym pomieszczeniu. Choć moje ogry śpią w domu to jednak w dzień sporo siedzą na dworze. Może kupcie Gammolen (czy jakoś tak) specjalnie na sierść. Dawałam to bassetowi. Ja często dolewam oleju do karmy. Kiedyś dodawałam oliwę ale Zbyś miał po niej jakąś dziwną wysypkę. Pewnie po jakimś dodatku smakowym do oliwy. Można też dodawać olej lniany.

dzisiaj zmieliłam siemie lniane i zaczne dosypywac do karmy( czy lepiej gotowy olej lniany?) mam też laxoila z firmy husse to taki olej na poprawde kondycji sierści. weterynarz nic nie mówił dlatego że jak ostatnio byłam to mu siersc nie wypadała.Miał tylko łupież teraz łupieżu nie ma juz od tygodnia z tego co zauważyłam. No i cały czas jest w mieszkaniu bo nie mamy jeszcze podworka, tyle tylko co na spacery wychodzimy. Jednak się wybiorę do weterynarza i porobię mu wyniki, bo sierść jest wszędzie 

Co do mielonego w domu siemienia lnianego
, siemię lniane posiada dużo tłuszczu , który po zmieleniu utlenia się do trujących związków, dlatego wszędzie sprzedawane jest siemię lniane odtłuszczone. W aptekach jest fajne siemię w promocji po dwa opakowania firmy Oleofarm, oczywiście odtłuszczone. Ja podaję zalane wrzątkiem, wymieszane, oczywiście ostudzone, samo albo z karmą. Dobre jest przy podrażnieniu gardła . Do tego można podawać olej lniany albo jakiś inny.

o tego nie wiedziałam dzięki za radę Sarabanda, kupię po prostu olej lniany i chyba bedzie najlepiej:)
Samo siemię mielone też jest bardzo fajne i na sierść , na drogi oddechowe i przewód pokarmowy. Tanie i proste w przygotowaniu, polecam. Psom bardzo smakuje taki kisielek.
"...wcale nie wyprzedziliśmy zwierząt i roślin na drodze ewolucji. Po prostu one poszły w jedną stronę, a my w drugą."
Jako że Azja jest wszystkożerny
wypróbujemy też kisielku, (sama uwielbiam z dzieciństwa jeszcze jak mama mi robiła
)

- Grot
- Gadu-Gadu: 0
Podajcie mi jakieś bardzo dobre karmy dla ogara , przy stanie zdrowie Grota. Cena nie ma znaczenia.
Pytanie czy on powinien mieć karmę wysokobiałkową czy specjalną dla psów z problemami skórnymi.
Trudno też powiedzieć jak Grot zareaguje na daną karmę.
Na szybko znalazłam :
http://www.krakvet.pl/trovet-omega-hydr ... 13033.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ale nie próbowałam nigdy. Na trovecie miałam jakiś czas kota.
Trudno też powiedzieć jak Grot zareaguje na daną karmę.
Na szybko znalazłam :
http://www.krakvet.pl/trovet-omega-hydr ... 13033.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ale nie próbowałam nigdy. Na trovecie miałam jakiś czas kota.