Karmy suche

Awatar użytkownika
SARABANDA

Re: Karmy suche

Post autor: SARABANDA »

Moje dziewczyny próbnie dostawały Yoserę Sensiplus i co prawda bardzo im smakowała to zaczęły się drapać. Starsza nadal więc je karmę z rybką jak do tej pory , u Czupryny próbuję Royala Sensible - zobaczymy.

Małgosia&S&C
"...wcale nie wyprzedziliśmy zwierząt i roślin na drodze ewolucji. Po prostu one poszły w jedną stronę, a my w drugą."
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Post autor: Ania W »

Łoza też na Joserze ale to nie główny posiłek. Po próbach z innymi karmami wracałam do niej. Przerobiłyśmy i Joserę SensiPlus i Festival.
Generalnie myślę, że przy każdej zmianie karmy na efekty trzeba poczekać chwilę...no chyba, że mamy do czynienia z jakąś wybitną reakcją alergiczną.
Awatar użytkownika
asiastabryla

Post autor: asiastabryla »

Irtysz tez dostaje Joserę. Jestem bardzo zadowolona z tej karmy. Sierść błyszcząca, kupy dobre. Kiedyś próbowaliśmy mu zmienić karmę al zaczęło się z niego strasznie sypać i szybko wróciliśmy do Josery
Awatar użytkownika
Azja

Post autor: Azja »

Jesteśmy na Husse i w sumie takie są efekty: qupy są różne raz twarde i małe raz ogromne i rzadkie, bąki nie z tej ziemi, czasami widzę że sobie podgryza łapy, łupież w sumie raz większy raz mniejszy ale całkowicie nie zniknął. Co radzicie próbować inną karmę? Jeśli tak to od jakiej zacząc?
Awatar użytkownika
weszynoska
Gadu-Gadu: 9111199
Kontakt:

Post autor: weszynoska »

Może trzeba zacząć od jakiś badań....sama nie wiem, krew, wskaźniki wątrobowe, trzustka ...

Husse nie ma karm hypoalergicznych dla szczeniąt. Musi być uczulony na jakieś składniki.

Bąki świadczą o małej strawności, a Husse jednak jest tolerowana dość dobrze. To karma z wyższej półki ( super premium)
http://weszynoska.blogspot.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrazek
Awatar użytkownika
hania
Gadu-Gadu: 4788548

Post autor: hania »

U mnie kilka psów źle tolerowało Husse i miało właśnie takie objawy. Po zmianie karmy objawy minęły.

Azja
dlaczego nie kupicie po prostu karmy którą pies dobrze tolerował w hodowli?
Awatar użytkownika
miszakai
Kontakt:

Post autor: miszakai »

albo jakiejś Sensitive dla wrażliwców :mysl_1: Mnie jakoś Husse z próbek nie zachwyciło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Azja

w hodowli miał josere kids tzn w psiej comecie a w ogarowym graniu powiedzieli mi żebym kupiła royala canin i tak zrobiłam. A teraz wiem że muszę wrócić do jesery żeby sprawdzić jak będzie po niej wyglądał i się czuł bo husse zjedzony worek juz i zaczał sierść strasznie gubić( choć nie wiem czy to jest od tego bo Azja skończył wczoraj 5 mies i myślałam że może zmienia sierść albo cos z tych rzeczy bo wychodzi garściami)i taki jakby mizerny? albo urósł i dlatego zeszczuplał?
Awatar użytkownika
qzia
Gadu-Gadu: 9909298
Kontakt:

Post autor: qzia »

U mnie dziewczyny nadal na Yoserze Kids czasami z dodatkami mięska, serka, jajek lub rosołku. Grube mają brzuszyska bo chyba im za duże porcje daję. Ale one tak jedzą jakby głodzone były. Takie kenelowe obżartuchy. :niewka:
Awatar użytkownika
Azja

śliczne dziewczyny , bo widziałam na waszym blogu i brzuchy mają pokaźne :D , josere już zamówiłam będę dawać i zobaczę jakie efekty będą.
ODPOWIEDZ