Pasja/Rewia Nadbużańskie Granie i Tomkowy Zagaj oraz nasza Fatra Sfora Nemroda i ich wspólna Jagna.

Awatar użytkownika
miszakai
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Re: Pasja/Rewia Nadbużańskie Granie i Tomkowy Zagaj

Post autor: miszakai »

:marzyc: I bele słomiane w czapach...
Obrazek
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Post autor: kasiawro »

Ania W pisze:No i u nas zaśnieżyło ale takiego ładnego słonka nie ma :niewka:
U nas dziś też słonka nie było :(, ale poprószyło lekko i na koniec spacerku nawet jaśniej było :).
miszakai pisze::marzyc: I bele słomiane w czapach...
One nas prześladują choć tym razem to były bele z siana.

Dziś pańcia wynalazła kolejną stronkę ptasią (wcześniejszą mam nadzieję, że pamiętacie ;)).
http://ptasieogrody.pl/wiki/Gatunki_ptak%C3%B3w" onclick="window.open(this.href);return false;
a to wszystko dlatego, że zawitał do nas do stołówki pierwszy raz grubodziób :happy3:, wyczekiwany od kilku lat.
Awatar użytkownika
ania N

Post autor: ania N »

Grubodzioby są świetne. U nas kiedyś jeden zawitał do karmnika na balkonie jak wsypałam kaszę gryczaną. I tak został na stałe do wiosny - jadł i spał w karmniku. A inne ptaki przeganiał. :D
„Jak ktoś chce coś robić to szuka sposobu, jak ktoś nie chce nic robić to szuka powodu."

https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo

ania N pisze:Grubodzioby są świetne. U nas kiedyś jeden zawitał do karmnika na balkonie jak wsypałam kaszę gryczaną. I tak został na stałe do wiosny - jadł i spał w karmniku. A inne ptaki przeganiał. :D
Oj aż tak na stale to my chyba nie chcemy :mysl_1: bo innych ulubieńców nie dopuści.
Na ten czas pańcia go przegoniła biegając z okna do okna ;)
Piszą, że to dość płochliwy ptak.
Awatar użytkownika
ania N

Post autor: ania N »

Niby płochliwy ale tamten tak się przyzwyczaił, że zaglądał co ja w kuchni robię. ;) A na wiosnę przyleciała panienka i pofrunął w siną dal. (albo kawaler - pewności nie mam :D )
„Jak ktoś chce coś robić to szuka sposobu, jak ktoś nie chce nic robić to szuka powodu."

https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
qzia
Gadu-Gadu: 9909298
Kontakt:

Post autor: qzia »

A u nas tylko sikorki :( My kupujemy takie kokosy i wieszamy na drzewach, żeby sobie ptaszki wyjadały. Na każdym drzewie po kilka.
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo

ania N pisze:Niby płochliwy ale tamten tak się przyzwyczaił, że zaglądał co ja w kuchni robię. ;)
Fionka sobie obserwowała jego, a on ją ;)
qzia pisze:A u nas tylko sikorki :( My kupujemy takie kokosy i wieszamy na drzewach, żeby sobie ptaszki wyjadały. Na każdym drzewie po kilka.
Kasia sikorki,dzięcioły i dzwońce tylko z takich pojemników chętnie jedzą dlatego pewnie tylko sikorki masz. Pomyśl o klasycznym karmniku, kup słonecznik, a zobaczysz co przyleci :).
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Piękne zdjęcia spacerowe :). Mnie zatoki dają popalić ostatnio, nie da rady połazić dłużej :niewka:

U teściów dzięcioł regularnie przylatywał do słoninki na drzewie. W tym roku w końcu mamy karmnik (wielkości budy dla niedużego psa, musiałam zarządzić wstawienie szczebelków przeciw wielkim ptakom... :wow_3: ), zobaczymy co przyleci :mysl_1:
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo

Agata pisze: W tym roku w końcu mamy karmnik (wielkości budy dla niedużego psa, musiałam zarządzić wstawienie szczebelków przeciw wielkim ptakom... :wow_3: ), zobaczymy co przyleci :mysl_1:
Dawaj znać, bo ja w zimę mocno się wkręcam w ptasiory, czym karmisz, a i może fotka karmnika jak taki fajny i pojemny... :mysl_1: ?
Awatar użytkownika
hania
Gadu-Gadu: 4788548

Post autor: hania »

Ania W pisze:No i u nas zaśnieżyło ale takiego ładnego słonka nie ma :niewka:
U nas było - od 7-7.30 rano ;) .
Śliczne foty.
U nas karmnik już wisi od dwóch tygodni, ale chyba przewieszę bo mam małe możliwości obserwacji jak jest tam gdzie jest. W tej chwili najchętniej są wyjadane otręby pszenne - pewnie wróble w nich gustują.
ODPOWIEDZ