Karmy suche

Awatar użytkownika
qzia
Gadu-Gadu: 9909298
Kontakt:

Re: Karmy suche

Post autor: qzia »

zybalowie pisze:
na "zaostrzony" widok jego żeber serce mi mięknie i okraszam karmę
qzia mi kiedyś napisała, że w jej domu panuje zasada: nie jesz, nie przetrwasz ;-) i bardzo mi się to podejście spodobało.
Od czasu jak pojawiła się Atenka zasada uległa zmianie. Ati wolno wszystko. :strach_2: Mała ma chore nerki. Nie powinna jeść dużo białka. Zresztą przez barfa o mało się nie przekręciła. Jak to pies z chorymi nerkami, nie ma apetytu, więc jak coś je to jest wielka radość. Ostatnio piekę jej :strach_2: szarlotkę. Jest ogromną wielbicielką mojej szarlotki. Je ją w każdej ilości. Nie wiem czy to zgodne z jakąkolwiek dietą ale Ati jest taka chuda, że niech zjada szarlotkę na zdrowie. Do tego dochodzi Zbyś ciągle bardzo chudy. Też mu dużo wolno. :uff: I Sisi, która też jest ciągle chuda.
I to by było tyle na temat zasad :jezyk_3: u Kasia.
Awatar użytkownika
qzia
Gadu-Gadu: 9909298
Kontakt:

Post autor: qzia »

Ups przepraszam za offa. Jakoś nie doczytałam wcześniej.
Wracając do karm to. Maluchy jadły Royala ale się posrały. Jak zresztą poprzednie ogarki. Teraz jedzą Yoserę Familly i są bardzo zadowolone. Choć za dużo energii i szaleństw jak dla mnie. :niewka: Cała reszta na razie wróciła do naszego wypróbowanego Ariona. Może nie jakiś rarytas ale tani i dostępny. Psy wyglądają ok. Poza Zbychem, który będzie jadł Royala HE. A z Sisi to już nie wiem sama co robić. Chyba to co szczeniaki. Ati dalej szarlotka na zmianę z puszkami Renala. :jezyk_3:
Awatar użytkownika
zybalowie
Gadu-Gadu: 0

Post autor: zybalowie »

Ja już w Royala nie wierzę :nunu: ani trochę. W baybydoga jeszcze tak, w resztę nie bardzo, a nie kupowaliśmy przeciez tych tańszych wersji :obraza_1: Suchokarmowców naprawdę zachęcam do spróbowania Fitmina. Tańszy od R., a u nas dawał radę lepiej :silacz:. Czeskie, dobre.
p.s. mam teraz tymczasa, który odmawia suchego, a żebra na wierzchu... też zmiękłam.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
SARABANDA

Post autor: SARABANDA »

Sara od dawna na Acanie Pacific , chociaż nie ma i nie miała zmian skórnych( poza reakcją np na trawy,podrażnienia mechaniczne klatki piersiowej itp ) to ciągle się jak na moje oko za dużo drapała. Jak widzę drapiącego się psa to dostaję alergii. Na Acanie częstotliwość drapania jest ok. Chociaż ostatnio trochę więcej ale znowu dostaje w formie nagród Brita Salmon , Husse z rybą i inne smakołyki. Karmę je chętnie ale mam wrażenie że nie tak jak na początku. Qpy takie sobie, nie rewelacyjne. Mam dylemat: zostać przy wypróbowanej i dobrze tolerowanej karmie chociaż drogiej, czy eksperymentować w imię zasady że karmę powinno się zmieniać co 2-3 worek?
Brit i Husse mam wrażenie ze toleruje gorzej.
Znowu Czupryna cały czas na Royalu Junior i jest ok ale ta ma z kolei przewód pokarmowy jak u strusia i nic jej nie jest w stanie zaszkodzić. Zamówiłam dla niej Acanę dla piesków powyżej 1 roku, spróbujemy ją przestawić.
A ja spróbuję póki co nie zbankrutować...

Małgosia&S&C
"...wcale nie wyprzedziliśmy zwierząt i roślin na drodze ewolucji. Po prostu one poszły w jedną stronę, a my w drugą."
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Post autor: kasiawro »

Brita mieliśmy u maluchów i było ok, ale już w nowych domach maluchy nie bardzo ją tolerowały. Ogólnie Gosiu ja od dłuższego czasu obserwuję i poleca Bento. Jak chcesz to mogę trochę Ci podać na wystawie?
Awatar użytkownika
SARABANDA

Post autor: SARABANDA »

Kasiu, masz na myśli Bento Kronen? ale którą? czy jest wersja dla alergików?

Małgosia&S&C
"...wcale nie wyprzedziliśmy zwierząt i roślin na drodze ewolucji. Po prostu one poszły w jedną stronę, a my w drugą."
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Post autor: kasiawro »

Gosiu najbardziej delikatne jagnięcina z ryżem.
Awatar użytkownika
Azja

Post autor: Azja »

witam,
mamy mały problem z Azją, odkąd u nas jest borykamy się z problemem który ma na imię łupież!!!! Dostaje karmę royal canin maxi junior i nie wiem czy w tym nie tkwi problem. Przez pierwsze trzy dni na royalu miał straszne rewolucje jelitowe. Teraz a je ją 3-ci tydzień Qpy są niby ok może zbyt wielkie i częste nawet 4 dziennie, czasami jakiś bączek no ale sierść zaczęła wychodzić a ma dopiero 3.5 miesiąca i ten okropny łupież...doradźcie proszę czy to od karmy i jeśli zmieniać to od której zacząć. Która najmniej uczula albo poprawia kondycję skóry i jest podobna cenowo do royala (dodam że za royala 18 kg zapłaciłam 204 zł. Kupiłam na allegro)
Awatar użytkownika
weszynoska
Gadu-Gadu: 9111199
Kontakt:

Post autor: weszynoska »

A co jadła przed royalem??
http://weszynoska.blogspot.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrazek
Awatar użytkownika
Azja

Post autor: Azja »

Z tego co wiem to w Psiej Comecie początkowo royal starter baby maxi potem josera family a potem josera kids, z ogarowego grania dostałam dla niego karmę chyba pedegree ale w sumie zostałam poinformowana zeby zacząc royalem canin maxi junior karmic. No i nie wiem czy jak był jeszcze w Psiej comecie to nie miał rozwolnienia od royala gdzies to tu wyczytałam :mysl_1:
ODPOWIEDZ