Jestem szczęśliwy mogąc podziękować Pani Doktor osobiście. I za pamięć,
i za niezwykle ważną dla nas, Hodowców i Miłośników dość rzadkiej Rasy, żmudną pracę naukową. Naturalnie, jeżeli będzie Pani miała taką okazję, proszę w imieniu naszej małej Społeczności podziękować również Pani Doktor Beacie Prusak.
Temat, artykułu wydaje się mieć kolosalne znaczenie dla Tych, którzy (oczywiście w różnej skali) próbują prowadzić jakąś racjonalną politykę hodowlaną.
Jestem przekonany, że kiedy większość zainteresowanych zapozna się z tezami Pań pojawią się pytania.
W związku z tym właśnie, mam jedno, bardzo, ale to bardzo nieśmiałe pytanie i proszę nie traktować tego jako czarnej, bezczelnej niewdzięczności.
Pani Iwono, jak Pani może pamięta, przy okazji publikacji
"Genetic diversity in Polish hounds estimated by pedigree analysis", udostępniła Pani również (ku ogromnej uldze i wygodzie tych mniej uzdolnionych językowo Czytelników) artykuł
Różnorodność genetyczna Ogara Polskiego na podstawie analizy rodowodów .
Moje pytanie brzmi następująco. Czy w przypadku artykułu oceniającego skuteczność wprowadzania nowych alleli do puli genowej Ogara, istnieje analogiczny polskojęzyczny tekst, którym mogłaby się Pani z nami podzielić?
Pozdrawiam z szacunkiem.
Radek Barłowski
Post Scriptum
Bibliografię z radością uzupełnię, jak tylko Administratorzy Forum pozwolą na edycję pierwszego postu. Proszę w związku z tym Odnośne Czynniki o kontakt.