Pies Roku (?)

Moderator: BACHMATsforanemroda

Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Re: Pies Roku (?)

Post autor: Ania W »

Temat pojawił się w dziale wystawy, Zbyszek wstawił "licznik wystawowy" to myślałam, że zostanie to zawężone do konkursów piękności.
Ja tam też jestem za doliczaniem konkursów ale nie wiem czy Zbyszek będzie miał do tego serce ;)

Nie chodzi o świadomą manipulację ale dobrze wiesz, że czasami człowiek siedzi na takiej wystawie, stara się śledzić wyniki...a tu zawsze coś umknie albo pomyłkowo zostanie podane do publicznej wiadomości. Nie żeby specjalnie, ot różnie bywa ;)
Awatar użytkownika
ZbyszekC

Post autor: ZbyszekC »

Zbyszek nie bedzie miał do tego serca. Raz zapłacił na PZŁ i starczy. :jezyk_3:
Byłby to niezasłużony handikap dla wszystkich dziesięciu regularnie startujacych w użytkach.
Ale nic nie stoi na przeszkodzie odrębnego pucharu na najlepszego ogara użytkowego :mysl_1:
Ewentualnie w przypadku gdyby zwycięzcy mieli równą ilość punktów to można dorzucić bonus.
"Moim prawdziwym obowiązkiem jest ocalić własne marzenia." - Arthur Schopenhauer
Awatar użytkownika
SARABANDA

Post autor: SARABANDA »

Odrębny puchar bez sensu, Pies Roku powinien sobą reprezentować coś więcej poza urodą.
Patrz konkursy piękności dla kobiet :gleba:

Małgosia&S&C
"...wcale nie wyprzedziliśmy zwierząt i roślin na drodze ewolucji. Po prostu one poszły w jedną stronę, a my w drugą."
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Kontakt:

Post autor: Ania W »

ZbyszekC pisze:Zbyszek nie bedzie miał do tego serca. ..
Tak też myślałam :jezyk_3:
ZbyszekC pisze:Byłby to niezasłużony handikap dla wszystkich dziesięciu regularnie startujacych w użytkach.
Znam też kilka innych opcji jeszcze mniej zasłużonych handicapów w przypadku garstki psów regularnie wystawianych...
No ale nie ma się co zagłębiać ;)
Awatar użytkownika
Iza i Sławek
Kontakt:

Post autor: Iza i Sławek »

Czy handikap...
Wszystko zależy od ustalenia punktacji. Wątpię aby ktoś "polując" na nasz puchar jeżdził na wszystkie konkursy (płatne, w przeciwieństwie do wystaw w Polsce, to po pierwsze, a po drugie nie wiem co łatwiejsze, wygrać konkurs z I lokatą czy np. grupę na Międzynarodówce)
Z przyczyn finansowych nikt chyba, nie będzie skupial się na wojażach zagranicznych
Wesna z Gończaków
Awatar użytkownika
ZbyszekC

Dla tego zaproponowałem ograniczenie liczby wystaw. Np do 3 międzynarodówek i pięciu krajówek. Plus klubówka. O czywiście to tylko propozycja.
Wystawy zagraniczne - co najwyżej plakietka za rozsławianie.
Do tego oprócz poświęcenia potrzebna jest kasa co wiele ciekawych psów automatycznie eliminuje.
Na tematy użytkowe nie dam wciągnąć w dyskusję. :nunu:
Ale jeżeli uzbieracie mendel takich które uczestniczyły przez ostatnie dwa lata w więcej niż trzech konkursach to na przyszłoroczną klubówkę przywożę całą kolekcję wyrobów regionalnych :piwko:
"Moim prawdziwym obowiązkiem jest ocalić własne marzenia." - Arthur Schopenhauer
Awatar użytkownika
SARABANDA

A może właśnie chodzi o to żeby zachęcić do konkursów i szkoleń. Potencjał jest naprawdę duży.

Małgosia&S&C
"...wcale nie wyprzedziliśmy zwierząt i roślin na drodze ewolucji. Po prostu one poszły w jedną stronę, a my w drugą."
Awatar użytkownika
ZbyszekC

No dobra. Ja wysiadam.
I tak Balt już zakończył karierę (chyba) więc mi nic do tej zabawy. :psiako:
Awatar użytkownika
SARABANDA

Ale interesowny jesteś. A zrobić coś dla ogarów jako rasy to nie łaska? Musisz mieć własne cele żeby się zaangażować?

Małgosia&S&C
Awatar użytkownika
ZbyszekC

Interesowności nauczyłem sie od mojego ogara. :jezyk_3:
A widzenie dobra rasy każdy może chyba mieć własne. :marzyc_2:
ODPOWIEDZ