Pies Roku (?)
Moderator: BACHMATsforanemroda
Re: Pies Roku (?)
W większości rankingów jest tak, ze osobno podlicza się punkty z "dorosłych" klas a osobno z młodzieży.
Jeżeli nie chcemy dzielic to ja bym młodzieży nie wyrzucała - może się zdarzyć młody pies, który będzie miał po pół roku więcej osiągnięć niż konkurujące z nim dorosłe.
Jeżeli nie chcemy dzielic to ja bym młodzieży nie wyrzucała - może się zdarzyć młody pies, który będzie miał po pół roku więcej osiągnięć niż konkurujące z nim dorosłe.
Jestem zwolennikiem ograniczenie liczby wystaw branych do punktacji. Z podziałem na rangi. Może zacząć się niepotrzebna gonitwa za ilością, nie jakością.
Taki z nad Wigier w promieniu 3 godz. jazdy ma jedną, no jak jest ryzykant to dwie międzynarodówki. Krajówek też nie balszo.
Mieszkaniec Górnego Śląska w tej samej odległości czasowe obskoczy 8-9 międzynarodówek. Krajówek to nawet ja nie jestem w stanie policzyć

Taki z nad Wigier w promieniu 3 godz. jazdy ma jedną, no jak jest ryzykant to dwie międzynarodówki. Krajówek też nie balszo.
Mieszkaniec Górnego Śląska w tej samej odległości czasowe obskoczy 8-9 międzynarodówek. Krajówek to nawet ja nie jestem w stanie policzyć

"Moim prawdziwym obowiązkiem jest ocalić własne marzenia." - Arthur Schopenhauer
- Iza i Sławek
- Gadu-Gadu: 0
- Kontakt:
Haniu, masz rację
Przecież nie tworzymy Mł.P.O tylko P.O
a młodzież, tak jak i weteran, może wygrać rasę
S.
Przecież nie tworzymy Mł.P.O tylko P.O

a młodzież, tak jak i weteran, może wygrać rasę
S.
Wesna z Gończaków
Sławek, przy twojej propozycji konieczności zgłoszeń i nadsyłania wyników byłby to ranking tylko ogarkowa. Są osoby które nie chcą lub nie mogą spełnić takiego wymogu a mają psy z osiągnięciami.
Kasia, jak to kto? Pytek
Kasia, jak to kto? Pytek

"Moim prawdziwym obowiązkiem jest ocalić własne marzenia." - Arthur Schopenhauer
- Iza i Sławek
- Kontakt:
Jeżeli będzie to zespół (np. trzy osoby, na wszelki wypadek) to mogę być w jego składzie. Mam nienormowany tryb pracy, więc sam się trochę...
I mam nadzieję że się zgodzicie, aby fakt zalogowania (lub nie) właściciela psa na Ogarkowie nie miał żadnego wpływu na uczestnictwo w Pucharze Ogarkowa

I mam nadzieję że się zgodzicie, aby fakt zalogowania (lub nie) właściciela psa na Ogarkowie nie miał żadnego wpływu na uczestnictwo w Pucharze Ogarkowa
Wesna z Gończaków
- Iza i Sławek
- Kontakt:
Zbyszku, myślę ze kilka ulotek na wystawach i adres mailowy na potrzeby P.O załatwia problem
Ekskluzywny klub tylko dla wybranych mnie nie bawi
(Dlatego nieśmiało proponowałem auspicje Klubu
)
Ekskluzywny klub tylko dla wybranych mnie nie bawi

(Dlatego nieśmiało proponowałem auspicje Klubu

Wesna z Gończaków
Moim skromnym zdaniem skoro ma to obejmować osiągnięcia wystawowe to w tytule, który miałby przysługiwać takiemu ogarowi powinno być to podkreślone np. Wystawowy Pies Roku....czy jakoś tak 
Pozostaje tylko kwestia potwierdzenia zdobytych tytułów jeżeli będą one należały do właścicieli psów niezalogowanych (przy tych dostępnych na forum jest to łatwiejsze).

Pozostaje tylko kwestia potwierdzenia zdobytych tytułów jeżeli będą one należały do właścicieli psów niezalogowanych (przy tych dostępnych na forum jest to łatwiejsze).
- Iza i Sławek
- Kontakt:
Aniu,
Wystawowy Pies Roku - ale co z konkursami
Skan karty ocen jako potwierdzenie (?) - zresztą nie przewiduję świadomych manipulacji. Przecież na wystawach czy konkursach często są forumowicze, zawsze można zweryfikować
Wystawowy Pies Roku - ale co z konkursami

Skan karty ocen jako potwierdzenie (?) - zresztą nie przewiduję świadomych manipulacji. Przecież na wystawach czy konkursach często są forumowicze, zawsze można zweryfikować
Wesna z Gończaków
Pierwsza wersja, tzn żeby punktować też za konkursy , szkolenia bardziej mi się podoba.
Bo zmierzacie do tego żeby zrobić roczne podsumowanie wystaw i wybrać najładniejszego ogara roku, czyli jak AniaW napisała Wystawowy Pies Roku . Mało ambitne. Fajniej byłoby oceniać za całokształt. Może to niektórych właścicieli zmobilizuje żeby zacząć z psem coś więcej robić poza wystawami.
Bo zmierzacie do tego żeby zrobić roczne podsumowanie wystaw i wybrać najładniejszego ogara roku, czyli jak AniaW napisała Wystawowy Pies Roku . Mało ambitne. Fajniej byłoby oceniać za całokształt. Może to niektórych właścicieli zmobilizuje żeby zacząć z psem coś więcej robić poza wystawami.