Mozart

Awatar użytkownika
Aszemi
Gadu-Gadu: 4921992
Kontakt:

Re: Mozart

Post autor: Aszemi »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
"Pies nie dba o to, czy jesteś bogaty, czy biedny...
bystry czy tępy, mądry czy głupi.
Oddaj mu swoje serce, a on odda ci swoje.
O ilu ludziach można to powiedzieć?
Ilu ludzi może cię uczynić rzadkim, czystym i wyjątkowym?"
Awatar użytkownika
zybalowie
Gadu-Gadu: 0

Post autor: zybalowie »

No dobrze, to jeszcze na dobranoc -bez skrupułów i metodą na bezczela:
bezczel4.jpg
bezczel1.jpg
bezczel3.jpg
...aż mi się żal zrobiło mojego ustępliwego psa i podłożyłam mu pod głowę kołdrę. Dobranoc :hi_1:
My idziemy na film i winko.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Chaszczy

Post autor: Chaszczy »

Baby! Ani się obejrzysz, wszystko Ci odbiorą, a na koniec jeszcze udowodnią, że wojna w Iraku to też Twoja wina!
Karbon i Pańciostwo - Ilona, Paweł, Cyprian
Awatar użytkownika
Aszemi
Kontakt:

Ilona tak trzymaj :gleba:
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
zybalowie

Od kilku dni mam w domu uroczą historię o pieskach, rodem z taniej produkcji Disneya...
Kumbra Mozarta pokochała i nie odstępuje go na krok. Nauczyła się wchodzić i schodzić po schodach dopiero, kiedy puściliśmy go luzem i po kilku piskach po prostu zaczęła iść za nim. Kiedy mała ma pietra, Mozart schodzi piętro niżej i pcha ją nosem na górę. Jeśli jakiś pies zbliży się do Mozarta, jest natychmiast odganiany. Spanie oczywiście obok Mozarta. Zabawa oczywiście z Mozartem.

Co to się dzieje... wczoraj wysprzątaliśmy chałupę, dzisiaj znowu po podłodze walają się zabawki, fragmenty zabawek i fragmenty wszystkiego, co można legalnie zniszczyć. Harce odchodzą takie, że czuję się zaniepokojona, kiedy robi się cicho...

Mała mnie rozbraja i z każdym przejawem bystrości w tej małej kombinującej główce wyrzucam z siebie mało cenzuralne "***ana!" Targetowanie załapała w lot. Nauka siadania zajęła nam dokładnie... trzy minuty (Krystian wyszedł z pokoju, a kiedy wrócił, pies już siadał na komendę). Wieczorem wystarczyło tylko jedno "na miejsce" i pies był na miejscu - ewidentnie podchwytuje od Mozarta. Kiedy siedzę w pokoju i słyszę, że Kumbra kombinuje coś przy śmieciach rzucam odruchowe "wyłazić mi z kuchni" i pies z kuchni wychodzi. Wystarczy raz jej powiedzieć, czego gryźć nie wolno i powtarzać już nie trzeba. Na imię już oczywiście reaguje.
Normalnie zazdroszczę przyszłemu właścicielowi, Kumbra to rakieta :strach_2: i uczy się błyskawicznie.

A pierwszego dnia było tak: na smyczy chodziła jak potłuczona, na schodach robiła żabę, a do klatki schodowej nie chciała wejść wcale. Teraz już by chyba nikt nie zgadł - wracamy ze spaceru, odpinam szelki i idzie sama. No i reaguje na przywołanie gwizdaniem.

Pozapominałam już wszystkie te rozkosze trzymania w domu szczeniaka i przed chwilą znowu wdepnęłam w kałużę... Utrzymanie czystości idzie średnio, ale i tak uważam, że jak na jej wiek i dotychczasowy tryb życia jest super :silacz:. Pomimo odrobaczenia i odpchlenia przypuszczam, że co nieco do domu przyniosła, więc mojemu psu przyda się podobny pakiet oczyszczający...

Rano spotkałam sąsiadkę ze szczeniakiem Jacka Russela - i naprawdę byłabym bardzo zdziwiona gdyby się okazało, że Kumbra nie ma z tą rasą nic wspólnego, bo podobni są do siebie bardzo.

Ciężko się będzie z nią rozstać :placzek: - kiedyś wyrośnie z niej niesamowity pies. Fajnie by było, gdyby ją podebrał ktoś z naszego stowarzyszenia - miałabym ją "pod ręką" i nie zmarnowałby się ten fantastyczny kapitał bystrości. Ten pies to wymarzony materiał na agility, dogszoły i wszelkie inne zabawy...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony czwartek 20 wrz 2012, 11:26 przez zybalowie, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
qzia
Gadu-Gadu: 9909298
Kontakt:

Post autor: qzia »

Najbardziej to chyba Mozio będzie tęsknił. :fiufiu: :fiufiu:
Awatar użytkownika
Aszemi
Kontakt:

Nie zdziwię się absolutnie ani troszkę jak ona zostanie u Ciebie :jezyk_3: dodam jeszcze mimochodem że bardzo by mnie to ucieszyło ;)
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
zybalowie

No ale ja bez ogródka :placzek:
Mieszkanie małe.
Pańcia obecnie bezrobotna i bez kasy.
Niezmotoryzowana.

Poza tym - drugi pies i kaplica, koniec tymczasowania...

Jest szczwany plan zamiany mieszkania na zadupiewie w niższym standardzie, ale z ogródkiem. A teraz? :niewka:

Ewa, fajny pies co? :hi_1:

p.s. Kumbra siada, leży, daje łapę - ogółem niecała godzina nauki. Wieczorem wrzucę film propagandowy ;-)
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
qzia
Gadu-Gadu: 9909298
Kontakt:

Post autor: qzia »

No patrz. :wow_3: A Rysiek do tej pory łapy nie umie dawać. :niewka: Czyli im młodsze tym bardziej kumate.
Awatar użytkownika
ketrin

Post autor: ketrin »

qzia pisze:No patrz. :wow_3: A Rysiek do tej pory łapy nie umie dawać. :niewka: Czyli im młodsze tym bardziej kumate.
e tam nie umie weź odpowiedni przekonywacz i sie zdziwisz :tia:
...Eryk dla faworka stanie na głowie :D
Kumbra jest super na moje oko ma coś z terierra ;)
ODPOWIEDZ