Ogar Kuba

stefun

Ogar Kuba

Post autor: stefun »

Witam, mój brat wyjechał za granicę na stałe, a ja przejąłem jego 2 letniego ogara. Pisałem wątek w dziale wychowanie jakiś czas temu, zaproponowano mi tutaj przedstawić mojego pieseczka :)

Co do mnie to mam 18 lat i jestem z małopolski, nieopodal Suchej Beskidzkiej, może ktoś kojarzy.

Natomiast piesek nie jest rasowym ogarem. Z czego wiem to tylko 2 peirwsze ogary z miotu dostają rodowód - on się troszkę spóźnił :D Ma 2 lata i jest zdrowym, żyjącym 'na łonie natury' psiakiem - w sensie, ma duuży ogród oraz hektary pól, łąk i lasów 200metrów za domem które często odwiedza.

Jest on rozpieszczonym pieskiem, brat nigdy nie wychowywał go specjalnie przez co ma pewne nawyki które chciałbym zlikwidować - ciągnięcie na smyczy, wydajność ma lepszą niż nie jeden orczykowy wyciąg :D No i czasami jest nieusuchliwy - normalnie mnie słucha i nie ma problemu, ale jak np. idę z nim na spacer i poczuje jakiś interesujący zapach i za czymś poleci to sobie mogę wołać... Chciałbym go także nauczyć chodzić koło nogi i biegać z nim na smyczy - jestem biegaczem amatorem, raz w tygodniu robie wybiegania rzędu 20kilometrów, myślę że fajnie byłoby się tak z psiakiem przelecieć - myślę że jemu to wyjdzie na zdrowie, a mi się będzie przyjemniej biegło wiedząc że mam kompana koło nogi. Mam nadzieję, że forumowicze pomogą mi go zresocjalizować, zdaję sobie sprawę że one cechują się duża samodzielnością, ale z czego czytałem na forum to moje założenia są realne.

Teraz pare fotek podczas zabawy z Kubą :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Re: Ogar Kuba

Post autor: Ania W »

Witajcie! :)
stefun pisze:
Natomiast piesek nie jest rasowym ogarem. Z czego wiem to tylko 2 peirwsze ogary z miotu dostają rodowód - on się troszkę spóźnił :D
Ktoś cię trochę wpuścił w maliny ;)
Gdyby tak było to jakieś 70 -80% naszych ogarów byłoby bez rodowodów, bo mioty 10 sztuk nie należą do rzadkości i wszystkie dostają metryki .
Myślę, że ktoś sobie coś pomieszał na własną rękę i potem dorobił do tego ideologię.
Niemniej jednak fajnie, że na siebie trafiliście i że chcesz z psem pracować i wspólnie spędzać czas :silacz:
Awatar użytkownika
Hekate

Post autor: Hekate »

Witajcie :hi_1: Fajny chłopak z tego Kuby :silacz:
stefun

Nie wiem dokładnie jak jest z tym rodowodem u niego ale szczerze mówiąc nie interesuje mnie to, z papierkiem czy bez i tak jest moim Kubusiem :)
Awatar użytkownika
Asiun
Gadu-Gadu: 4129240

Post autor: Asiun »

Witajcie :hi_1:
Obrazek
Awatar użytkownika
Ola i Dunaj
Gadu-Gadu: 9495783

Post autor: Ola i Dunaj »

Witaj :)
Zdjęcia były robione z drabiny czy z drzewa ? :D Kuba wygląda jakby czekał aż coś mu sfrunie z nieba ;)
Utopista widzi raj,
realista widzi raj plus węża.
Helmut Walters
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Kontakt:

stefun pisze:Nie wiem dokładnie jak jest z tym rodowodem u niego ale szczerze mówiąc nie interesuje mnie to, z papierkiem czy bez i tak jest moim Kubusiem :)
No i świetnie! :) Ale ponieważ wiele osób czyta forum nawet nie pisząc warto, żeby wiedziały, że nie ma czegoś takiego jak limity rodowodów w miocie .
Chodzi o to , że jeżeli ktoś już bierze psa nierasowego to niech nie daje sobie wmówić, że brak papierów jest wynikiem jakiś wymyślonych regulacji, bo na takich bajkach jadą zazwyczaj typowi rozmnażacze.

To skoro będziecie teraz spędzali sporo czasu razem pomyślisz o blogu i regularnych ( w miarę możliwości ;) ) relacjach z waszego wspólnego życia ? ;)
Awatar użytkownika
Żaneta
Gadu-Gadu: 6116854

Post autor: Żaneta »

Witamy Kubę :hi_1:
Przy domu psy szczekają , w kniei zaś grają.
stefun

@Ola i Dunaj

Nie nie :P trzymałem akurat patyka, którego mu rzucałem, chciałem żeby na zdjęciach wyszedł uśmiechnięty i pełen życia, bo przez dzisiejszą duchotę nawet mu się ruszyć z miejsca nie chciało :D

@Ania W.
Ale w takim razie jeżeli nie jest to pies rasowy to jaki on jest :P? Chyba nie jakiś burtek śmietnikowiec

A co do bloga to coś założę jakoś we wrześniu :)
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Kontakt:

stefun pisze: @Ania W.
Ale w takim razie jeżeli nie jest to pies rasowy to jaki on jest :P? Chyba nie jakiś burtek śmietnikowiec
Jest psem w typie rasy .
A czy śmietnikowiec to nie wiem....Moja tam ma duże skłonności do śmietników. ;)
ODPOWIEDZ