nieOGARnięty blog:)

elap

Re: nieOGARnięty blog:)

Post autor: elap »

SUPER!!! Gratuluje marzenia i wedrowki :silacz:
Jestem w pelni za naturalnym budownictwem - sama mam dom gliniano-trocinowy ;)
Ela i Goniwiatry
ogarpolski@goniwiatr.de
http://www.goniwiatr.de" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Gosia
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Post autor: Gosia »

Daj znać jak będzie można skorzystać z oferty popukania młotkiem (Piotrek), pogłaskania tynków (ja) a Niśkę to ja bym chętnie do Iwka do tej glinianki wpuściła...
Pozdrawiam Gosia
Awatar użytkownika
miszakai
Kontakt:

Post autor: miszakai »

Ok, dam dam...Tak naprawdę zeszłoroczna inicjatywa, warsztaty z udziałem ponad 30 osób, przewalający się ludzie, chcący obejrzeć, popatrzeć - to była super sprawa. Pełnometrażowy 40-minutowy film będzie od 19.05. w sieci. Na pewno wstawię...
Zeszłoroczna majówka była z przymrozkami a mimo wszystko klimat niesamowity.
Niestety takie inicjatywy budziły sprzeciw sąsiadów (jedyni jakich mamy to letnicy na działce obok w sezonie) jak się klika osób na spontanie do jeziora na golasa rzuciło po jednym ze słonecznych i pracowitych dni :wstydek: no i jest to logistycznie i toi toi - stycznie wyzwanie spore ;) Budowa domu dużego będzie mniej warsztatowa ale jak tylko coś się będzie działo na budowie to zawsze mile widzimy gości i pomocników:) Takich inicjatyw jest w ciągu roku trochę - warsztaty odbywają się na różnych budowach w ciagu roku...Będę informować...
Iwek był zachwycony i od tej pory ma hasło, że lubi błotko i dlaczego częściej nie może tak się potaplać jak świnka :)
Obrazek
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Post autor: kasiawro »

Gratuluję odwagi!!!!
Super miejsce i pomysł, trzymam kciuki za efekty jakby było bliżej też byśmy przyjechali na kąpiele błotne ;).
Dobrze kombinowałam z tym drewnianym domem...?
Awatar użytkownika
miszakai
Kontakt:

Post autor: miszakai »

Dziękuję Wam...To dużo dla mnie znaczy...Wiadomo, rodzina kierowana obawami jest raczej powściągliwa; chyba zacznę spisywać listę zagrożeń jakie przewidują:)
W pierwszej piątce jest obawa mojej mamy, że jezioro I klasy czystości ale płytkie no i pewnie będzie ulegać degradacji i zanikaniu(wyparuje :) )
elap pisze:Jestem w pelni za naturalnym budownictwem - sama mam dom gliniano-trocinowy
Super! Napiszesz coś o konstrukcji i technologii Twojego domu? Kiedy był budowany?
kasiawro pisze:jakby było bliżej też byśmy przyjechali na kąpiele błotne .
Dobrze kombinowałam z tym drewnianym domem...?
No ja mam nadzieję, że Cię Kasiu tam kiedyś ugoszczę...
A z drewnianym nie zgadłaś bo to słomoglianiak. Dach naturalny, może z gontu kaszubskiego (szyndle)...
W czerwcu jedziemy trochę powykańczać domek; jak sie ogarniemy to bardzo chciałabym wpaść do Przechlewka :marzyc_2:
Obrazek
Awatar użytkownika
aganowaczek

Post autor: aganowaczek »

Dosłownie szczena mi opadła - trzymam mocno kciuki za sukces "operacji". Uwielbiam i podziwiam wszystkich nietypowych z nietypowym zacięciem, pasją, planami, marzeniami :piwko:
Panu Bogu świeczkę a diabłu OGAREK :-)
Hodowla Ogara Polskiego
"z Sarmackiej Tradycji FCI"
534 992 136

Awatar użytkownika
nulka

Post autor: nulka »

Marzenia się spełniają ! Trzymam kciuki i czekam na filmik :)
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Post autor: kasiawro »

miszakai pisze: No ja mam nadzieję, że Cię Kasiu tam kiedyś ugoszczę...
A z drewnianym nie zgadłaś bo to słomoglianiak. Dach naturalny, może z gontu kaszubskiego (szyndle)...
W czerwcu jedziemy trochę powykańczać domek; jak sie ogarniemy to bardzo chciałabym wpaść do Przechlewka :marzyc_2:
Ja miałam na myśli, ze drewno też naturalny budulec ;), a że dach z gontu to było dla mnie oczywiste - pięknie będzie wyglądał.
Do Przechlewka zapraszam.
Awatar użytkownika
irie
Kontakt:

Post autor: irie »

Bardzo mi sie podoba Wasz pomysl na zycie, zapal do jego realizacji i konsekwentne dzialania w tym kierunku.
I ta nazwa "Slomiany zapal" - w doslownym znaczeniu bardzo obrazowa a w przenosni - przewrotna 8-) Bo Wasz zapal wlasnie nie jest 'slomiany' ;)

Super, ze odwazyliscie sie zyc i mieszkac zdrowo, choc na pozor to wywrotowy pomysl, to naprawde wybieracie to co najlepsze :) Trzymam kciuki za powodzenie calego planu, za brak przeszkod i trudnosci i za szybka realizacje :)
Podziwiam i zazdraszczam :mrgreen:
Fajnie, ze sie wywnetrzylas i podzielilas :)

Nie doczytalam moze dokladnie, albo mam za maly rozumek - jak to jest, ze takie domki sa niepalne? Dzieki glinie powlekajacej slomiane bloczki? Bo przeciez sama sloma to sie niezle pali :tia:

Zdaje mi sie, ze Cyga sie nieco 'rozbudowala' ;) Fajnie wglada. I sliczny kolor oczu ma.
Obrazek
Awatar użytkownika
weszynoska
Gadu-Gadu: 9111199
Kontakt:

Post autor: weszynoska »

Ja to nawet kiedyś próbowałam ulepić z gliny piec do chleba :zly2:

ale mi nie wyszło :placzek:

fajna ta osada....
http://weszynoska.blogspot.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrazek