Siano, słomę i owies kupujemy na wsi - na trzy konie pójdzie ok. 750 kg siana, 500 kg słomy, i ok 100-150 kg owsa. Koń musi stać na podściółce, bo lubi się w boksie położyć, wytarzać. Nie może stać na betonie. Ewentualnie na balach drewnianych

Kurcze, akurat temat słomy mam obcykany i ponoć właściwości odżywczych nie ma wcaleaganowaczek pisze:słomą, która również ma właściwości odżywcze
aga...możesz przeliczyć na kostki czy inne paczki tą słomę i siano?? Bo owies to sobie potrafię wyobrazićaganowaczek pisze: Siano, słomę i owies kupujemy na wsi - na trzy konie pójdzie ok. 750 kg siana, 500 kg słomy, i ok 100-150 kg owsa.
No faktycznie, ogar by się nie najadłmiszakai pisze:Kurcze, akurat temat słomy mam obcykany i ponoć właściwości odżywczych nie ma wcaleaganowaczek pisze:słomą, która również ma właściwości odżywcze![]()
No chyba, że jakieś resztówki kłosów ale czysta słoma wysuszona nie jest odżywczo atrakcyjna.
Oczywiście słoma ma swoją wartość, szczególną dla przeżuwaczyZbyszekC pisze:No faktycznie, ogar by się nie najadłmiszakai pisze:Kurcze, akurat temat słomy mam obcykany i ponoć właściwości odżywczych nie ma wcaleaganowaczek pisze:słomą, która również ma właściwości odżywcze![]()
No chyba, że jakieś resztówki kłosów ale czysta słoma wysuszona nie jest odżywczo atrakcyjna.
Leszek pisze:\.
Ale dla koni też, mniej więcej słoma to 50 % wartości energetycznej siana z traw i około 20% białka. \
Tia...Wigro pisze:konie mają być czyste i do tego potrzebna jest słoma